Samsung Galaxy S3 mogelijk draadloos oplaadbaar

samsung-galaxy-s3-draadloos-opladen-300x164 Samsung Galaxy S3 mogelijk draadloos oplaadbaarDe geruchtenstroom rond de Samsung Galaxy S3 neemt inmiddels de vorm aan van een vloedgolf. Volgens de Koreaanse publicatie DDaily is de Galaxy S3 uitgerust met een oplaadsysteem gebaseerd op inductie. Of met andere woorden: je hoeft ‘m niet ergens in te pluggen om de batterij op te laden.

Volgens de bron heeft Samsung een eigen systeem ontwikkeld, wat het toestel en de batterij in staat stelt op te laden zelf zonder fysiek in of op het oplaadstation te staan. Het systeem zou werken tot een afstand van twee meter vanaf het oplaadstation. Hoewel dit ons een tikje sterk lijkt, of mogelijk alleen haalbaar is onder ideale – lees: laboratorium – omstandigheden, is draadloos opladen ‘an sich’ allesbehalve nieuw. Zo beschikt de Palm Pre al lang geleden over deze mogelijkheid.

Of het draadloos opladen de standaardmanier van opladen zal zijn in de Galaxy S3 is nog niet duidelijk. Mogelijk ondersteund het toestel de techniek wel, maar moet een laadstation apart aangeschaft worden.

(via TheVerge)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee