Over updates, geruchten, feiten, en verwarring

samsung-logo-300x140 Over updates, geruchten, feiten, en verwarringVandaag was – zo leek het – iedere Samsung Galaxy S2 bezitter het internet aan het besurfen op zoek naar de beloofde Android 4.0 Ice Cream Sandwich update. Één maart moest het gaan gebeuren, en groot was de teleurstelling nu bleek dat de update er nog niet was. Láter deze maand ja, maar dat kan nog bijna een maand duren. Potverdorie Samsung, waar blijft toch die update?

Iedereen kent wel het Fluisterspel. Dit spel wordt bij voorkeur gespeeld op basisscholen of kinderfeestjes en houdt in dat een zin telkens van persoon tot persoon fluisterend wordt doorgegeven. De laatste in de rij moet dan de zin hardop zeggen, en tien van de tien keer is deze zin volledig anders dan de zin waarmee het spelletje begon.

Wat er aan de hand is met de Android 4.0 update voor de Galaxy S2 lijkt wel een beetje op het fluisterspel. Het grappige is dat Samsung nooit had beloofd om de update op één maart uit te rollen, maar ‘in het eerste kwartaal van 2012’. De bron van de ‘1 maart’ datum was de Rus Eldar Murtazin. Zijn Twitter bericht waar de hele gadget media zich op stortte luidde als volgt:

galaxy-s2-android-4-maart1 Over updates, geruchten, feiten, en verwarring

Ook wij van galaxyclub.nl pikten het bericht op, en vermeldden er – in het bijbehorende artikeltje – bij dat hiermee dus nog lang niet duidelijk is wanneer de update in Nederland zal arriveren. En net als veel anderen, plaatsten wij er een pakkende koptekst boven: ‘Uitrol Android 4.0 voor Galaxy S2 start 1 maart’. Sommige websites maakten er gewoon simpelweg van dat de Android 4.0 update vanaf 1 maart te installeren is. Om de zaak nog te verergeren worden niet alleen onze, maar talloze nieuws artikelen ook nog eens per Twitter cyberspace ingeslingerd, waardoor de uitleg bij de koptekst al helemaal verloren gaat –  of anders gezegd: door bijna niemand meer gelezen wordt.

Nu zijn wij in principe de laatsten die zich geroepen voelen om Samsung te ‘verdedigen’ als het op vertraagde updates aankomt. Wij zijn onafhankelijk, zoals duidelijk bovenaan de website te lezen is, en voor ons maakt het dus niet uit wanneer de update precies komt. Maar in dit geval lijkt het ons toch niet meer dan fair om te benadrukken dat de update voorlopig gewoon netjes zoals door Samsung beloofd zal worden aangeboden. De enige vertraging die er is, is te wijten aan uit verband gerukte geruchten – niet aan Samsung zelf.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. henkie zegt

  @tammy:
  Just a mistake in communication. Person one shouted: O my god, 1st of march ICS will be available. In result many websites posted articales like: 1st of march ICS will be availible for sg2.
  Conclusion: let’s wait till samsung gives a official release date..

  On topic: I think everybody knows ICS wouldnt available yesterday. Let us wait and relax!

 2. Karsten zegt

  Als je ook andere topic’s leest op internet zeggen dat de providers samen met Samsung druk bezig zijn en wat maakt het uit hij komt toch wel 🙂

 3. ZwollieBoy zegt

  Rens,
  Bedankt voor de info!

  Nog wel 11 dagen. 🙁

  En dan is het nog afwachten wanneer je hem krijgt.
  Maar bedankt!

 4. Dimitri zegt

  schandalig !!! Koop je zo’n dure telefoon… Dan verwacht je toch wel een beetje redelijke service van Samsung. We wachten nu al zo extreem lang op die Rot upgrade naar 4.0 ICS, Na zolang te wachten ben ik echt heel anders over samsung gaan denken met hun service…. Nooit meer !!! Voor dat geld koop ik voortaan wel een Apple

  • PakeJeep zegt

   Ik zou dat ding gelijk in de vuilnisbak smijten, kolereding, shitservice bij Samsung, ze hebben te leveren als wij dat willen, zijn ze helemaal belazerd?

   Zou het helpen om zo te keer te gaan?

   Denk het niet.

   Op mijn ASUS Ee-tablet heb ik gister 4.0.3 geïnstalleerd en echt grote verschillen heb ik niet kunnen zien.
   Op mijn Galaxy SII zal het een dezer dagen ook wel komen en daarna op de Galaxy note.
   Beide apparaten doen nog steeds waarvoor ik ze ooit kocht, ik kan telefoneren en mijn mail onderweg afhandelen, puike service van Samsung, toch?

 5. Patrick Visser zegt

  Ja er is een update Icecream sandwich 4.0!
  Moet alleen nog ontdooien, want hij zit vastgevroren dus cooldown en loop nog niet te warm, met dank aan,cyberspace en primeurseekers.
  Ook ik had al enthousiast gezet; hij komt, NIET!
  Pas op met media en enthousiastme want waarheid kan telleurstellend zijn,bij verwachtingen. Wel weet ik ; HIJ KOMT, rolling rolling rolling…
  Ook ik hou van soft ijs!

Praat mee