‘Uitrol Android 4.0 voor Galaxy S2 start 1 maart’

galaxy-s2-android-4-maart-300x141 'Uitrol Android 4.0 voor Galaxy S2 start 1 maart'Volgens de Russische insider Eldar Murtazin gaat Samsung op 1 maart beginnen met het uitrollen van de langverwachte update van de Galaxy S2 naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dit komt overeen met eerdere geruchten, en hierdoor zou Samsung inderdaad de beloofde deadline – eerste kwartaal van 2012 – gaan halen. De update zal zowel via Kies als via het OTA (Over The Air) update proces worden aangeboden. Met name dit laatste is een erg goede zaak, gezien de rompslomp waar menigeen met Kies mee te maken krijgt.

Wanneer de update dan precies in ons land arriveert is nog niet duidelijk – Samsung rolt haar updates altijd geleidelijk uit. Maar in ieder geval lijkt het erop dat de we eindelijke de ‘beta fase’ van Android 4.0 op de Galaxy S2 achter ons kunnen laten, en dat het echte werk over een paar weken kan beginnen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.

(met dank aan @eldarmurtazin en Khan)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Dandyroi zegt

  Heel goed nieuws dit! Persoonlijk hoop ik dat Samsung haar eindgebruikers de keus maat om android zonder of met Touchwiz te draaien.

 2. Jos zegt

  @Dandyroi

  Zoek op de market naar launcherpro. Of GOSms launcher. Je hoeft inderdaad geen touchwiz te gebruiken. Je hoeft ook geen gekke dingen met je telefoon te doen. Het is gewoon een app. En touchwiz blijft ook gewoon op je mobiel. Als je op je homebutten klikt. Krijg je de keuze: TouchWiz of andere launcher.

 3. TacBeaver zegt

  Het wordt echt wel tijd dat Samsung ergens een info kanaal opzet over de vrijgave van nieuwe upgrades per land. Nu is het telkens weer afwachten en regelmatig proberen of er nog geen upgrade ter beschikking is. Je hebt totaal geen zicht op wat je mag verwachten en wanneer.
  Ik zit voor mijn Galaxy Tab 10.1 nog steeds op de Android 3.2 upgrade te wachten maar heb geen flauw idee hoe lang het nog gaat duren. Heel frustrerend.

 4. Erki zegt

  @TacBeaver

  Ik ben het eens over jouw post ik had liever ook gewild dat er een overzicht kwam per land per toestel en per provider wanneer de updates nu komen

  • piet zegt

   Maar dat weet Samsung zelf ook niet, omdat het via de providers gaat die daarna hun eigen versie weer bij Samsung inleveren die het op Kies zet.

 5. MaartenJ zegt

  Ik heb de laatste versie gedownload en wil ze nu via Odin erop zetten.
  Ik heb 3 files en weet niet welke waar ik bij moet zetten:
  PDA :
  Phone:
  CSC :
  GT-I9100-MULTI-CSC-OXXLP5_RST.tar.md5
  I9100_CODE_I9100XXLPB_CL99600_REV02_user_low_ship.tar.md5
  MODEM_I9100XXLPB_REV_02_CL1101286.tar.md5

  WIe kan mij helpen?

 6. deli zegt

  Kom maar op, ik sta te wachten..

  Na het update 2.3.6 moet ik noodgedwongen mijn geheugen kaart uithalen omdat het anders steeds UITVALT en opnieuw opstart!

  Hopend dat alles goed komt na Ice Cream opdate 😉

  • Hansman zegt

   Je kunt voor de bug met de sd kaart icm wifi ook de app easy battery saver gebruiken, dit scheelt echt aanzienlijk in reboots.

 7. Bonad zegt

  Wel, heb van Samfirmware een ICS 4.0 (leaked) afgehaald en via Odin op mijn S2 gezet. Fantastische ervaring. Op 10 minuten gepiept, 4.0 is een hele verbetering, zat nog met 2.3.4

 8. silvia zegt

  ben nu het wachten beu, zolang gewacht maar ik krijg niks te zien, ook geen update want heb de melding aangezet bij mij toestel dan hoef je niet telkens te wachten en daar te gaan kijken je kan dus gewoon daarop wachten en hoe kun je Ice Cream Sandwich flashen of lukt dat niet want ik moet de juiste kernel hebben ma hoe werkt dat allemaal

Praat mee