Samsung Galaxy S3 toch met acht megapixel camera?

samsung-galaxy-s3-camera-sensor-nieuw-300x256 Samsung Galaxy S3 toch met acht megapixel camera?We hebben hier al heel wat afgespeculeerd over de camera module die Samsung in de Galaxy S3 gaat schroeven (bijv. HIER en HIER). En hoewel de geruchten de laatste maanden meestal een 12 megapixel camera noemden, waren er een aantal factoren waardoor wij steeds aan dit getal bleven twijfelen.

Ten eerste heeft Samsung zelf in het najaar van 2011 een camera sensor op de markt gebracht, speciaal voor mobiele apparaten, met een resolutie van maarliefst 16 megapixels. Nu weet iedereen inmiddels wel dat  het aantal megapixels vrij weinig zegt, maar deze sensor is ook simpelweg groter – iets dat de beeldkwaliteit wel degelijk ten goede komt. Toch blijft het getal van 16 megapixels ons wat overdreven in de oren klinken.

Verder zijn er natuurlijk nog de mondjesmaat uitgelekte foto’s die door een Samsung GT-i9300 zijn genomen (HIER). Inmiddels is er twijfel ontstaan of de GT-i9300 wel echt de Galaxy S3 is, maar er zijn redenen om aan te nemen dat het stiekem toch wél zo is (zie HIER). Echter, al deze foto’s hebben een acht megapixel resolutie.

En toen kwam dus het nieuws dat Samsung een nieuwe camera sensor op de markt brengt – een andere dan het 16 megapixel model dat we net al noemden. Deze S5K3H7 sensor heeft een 8 megapixel resolutie, en is voorzien van alle snufjes die we laatste tijd tot standaard zagen worden in smartphones.

De S5K3H7 is een zogenaamde BSI sensor – BackSide Illumination – die net als de camera in toestellen als HTC’s nieuwe One X of Sony’s Xperia S foto’s kan maken zonder wezenlijke vertraging. De sensor heeft een groote van 1/3.2″.

Dit laatste puntje, hoe technisch ook, is echter in tegenspraak met eerdere geruchten die het hadden over een 1/2.3″ sensor. Uiteraard kunnen deze geruchten het bij het verkeerde eind hebben – óf deze net onthulde camera sensor is toch niet de sensor die we straks in de S3 tegenkomen.

Hoe het ook zij – met de Galaxy S3 komt het echt wel goed. Een dergelijke sensor is erg snel, en kan veel betere foto’s maken in omstandigheden met minder licht, dankzij de BSI technologie. Maar stiekem hopen wij toch op die 1/2.3″ sensor, ongeacht de hoeveelheid megapixels ervan.

(via Engadget)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee