Samsung bevestigt: géén Galaxy S3 eind februari

samsung-150x150 Samsung bevestigt: géén Galaxy S3 eind februariIn een officieel statement heeft Samsung bevestigd dat het bedrijf de Galaxy S3 niet zal onthullen op de Mobile World Congress eind februari, maar op een apart evenement in de eerste helft van 2012.

Dit ondersteunt eerdere speculatie dat Samsung met de Galaxy S3 zich nog meer probeert te onderscheiden van de directe concurrentie. Een introductie tijdens de MWC betekent een introductie gelijktijdig met een flinke waslijst andere nieuwe smartphones – Samsung gelooft dat de S3 op zichzelf zal staan, en onderstreept dit met een apart introductie evenement.

Volgens Samsung zelf is een andere belangrijke reden voor het uitstellen van de onthulling dat de tijd tussen introductie en verkrijgbaarheid zo korter wordt. Tussen de introductie van de Galaxy S2 en het verschijnen op de markt zaten drie maanden. Voor de Galaxy S3 wil Samsung deze tijd aanzienlijk korter houden.

Als laatste is natuurlijk de aanstaande concurrentiestrijd met de in het najaar verschijnende iPhone 5 van Apple van belang. Samsung wil niet meer concurreren op basis van het Android ecosysteem, maar op basis van het Galaxy merk. En dus moet de Galaxy S3 niet zozeer het meest opvallende Android toestel zijn, alswel gewoon het nieuwste topmodel van de Galaxy serie. En ook hiervoor is een los evenement natuurlijk aantrekkelijker dan een evenement waar stapels nieuwe Android smartphones het levenslicht zien.

Overigens blijft het belangrijk te benadrukken dat er nog steeds geen woord is gesproken over het uitstellen van de release van de S3 zelf – alleen de introductie is nu verschoven. Wat dit voor de daadwerkelijke releasedatum betekent is niet bekend. Het is prima denkbaar dat Samsung zich gewoon aan haar jaarlijkse release cyclus houdt, waardoor de S3 alsnog in de lente te koop zal zijn.

Voor nu moeten we gewoon nog even wachten tot Samsung haar speciale Galaxy S3 evenement houdt.

(met dank aan IntoMobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. mitch zegt

    Als we de besturingssystemen vergeten is de galaxy s2 alsnog beter door de scherm grootte. wie wil nou internetten op zo een mini scherm.

Praat mee