Galaxy S3 camera: betere sensor of meer megapixels?

samsung-galaxy-s3-sensor-megapixel-300x199 Galaxy S3 camera: betere sensor of meer megapixels?Waar eerdere berichten er nog van uit gingen dat de Samsung Galaxy S3 over een camera zou gaan beschikken met minstens een tien, misschien wel twaalf megapixel resolutie, sprak het bericht waarin de dikte van de S3 naar buiten kwam – 7 millimeter – over een camera met ‘maar’ acht megapixels.

Dit klinkt mogelijk als een teleurstelling voor iedereen die had gehoopt dat de S3 een flinke sprong zou gaan maken op camera gebied – de Galaxy S2 heeft immers ook een 8 MP camera. Maar hoewel ook het nieuwe bericht uiteindelijk slechts in de categorie ‘geruchten’ thuishoort, is het wel een interessante vraag: hoe zinnig is een jaarlijkse sprong in de resolutie van smartphone camera’s?

Sony’s nieuwe paradepaardje, de Xperia S heeft wel degelijk een 12 MP camera – en dus lijkt het alsof dit een nieuwe standaard kan worden in 2012. Echter, is het niet hoog tijd dat de camera sensors zelf een stuk verbeteren, en niet alleen het aantal megapixels waarin ze een plaatje op slaan?

Zoals we eerder berichtten (HIER) heeft Samsung zelf eind vorig jaar een nieuwe mobiele camera sensor gelanceerd, en wel de eerste met een 1/2.3″ sensor, in plaats van de in smartphones (Galaxy S2, iPhone 4S, etc.) gebruikelijke 1/3.2″ modellen. En stel nou dat Samsung deze nieuwe sensor in de Galaxy S3 gebruikt, is dit dan geen veel grotere sprong op smartphone camera gebied dan de zoveelste ‘megapixel boost’?

Met andere woorden: doe ons maar een 8 MP camera met grotere sensor, dan een 12 MP camera met een kleinere sensor. Nóg beter is natuurlijk een 12 MP camera met grotere sensor – maar ons punt is duidelijk: een flink verbeterde camera is mogelijk, ook zonder een flink hoger aantal MP’s.

Maar we zijn ook erg benieuwd naar de mening van jullie, onze bezoekers: zou een 8 MP camera een teleurstelling zijn? Of zijn jullie het met ons eens dat dit toch minstens van een aantal andere factoren afhangt?

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. alexander zegt

    Megapiksels maakt geen donder uit…
    Ik heb een 12mp gehad van Sony en in heb nu een htc met 5 corps zijn wat kleiner maar wel veel mooier.
    Daar bij heeft sony wel goeie gameras enzo maar hun mobiel belen enzo is gewoon %#*$!
    Ben nu in bezit. Van x10 zoort van hij is nu weer weg de 5de keer zelfs voor de camera dus tja wat wil je en dat was allen voor de camera hij IS vaker weg geweest. 8MP maakt voor mij niks uit als hij maar snel is en leker duidelijk zoals groot scherm en helder beeld.

Praat mee