Een sneak peak in de toekomst… de Galaxy S3!

galaxy-s3-keramisch-concept-300x168 Een sneak peak in de toekomst... de Galaxy S3!Dat de Samsung Galaxy S2 de populairste Android smartphone ooit is, is inmiddels wel duidelijk. Zelfs op de Mobile World Congress die op dit moment in Barcelona aan de gang is wint het toestel nog awards – de GSMA Award om precies te zijn, uiteraard in de categorie ‘Best Smartphone’ (zie HIER).

En toch is het aardig om een kleine blik vooruit te werpen. Dat de Galaxy S2 al bijna een jaar lang heer en meester is op Android gebied is een hele prestatie. En het is nu pas dat de eerste smartphones verschijnen die daadwerkelijk kunnen gaan concurreren met de S2 – de HTC One X en One S bijvoorbeeld. Maar ondanks het feit dat Samsung besloot om de opvolger van de S2 – de S3, verrassend genoeg – niet in Barcelona te onthullen, waart het toestel als een schim rond op de beurs.

Bij ieder nieuw Android toestel dat getoond wordt vraag iedereen zich toch af of dit toestel straks kan gaan concurreren met de Galaxy S3. Want oei, wat is er indrukwekkende informatie uitgelekt de laatste dagen. Dat deze geruchten juist nu, tijdens de Mobile World Congress, opduiken is natuurlijk geen toeval – slimme PR lijkt ons een betere benaming.

Maargoed – de Galaxy S3 dus. Rond het afgelopen weekend werd bekend dat het toestel mogelijk een keramische behuizing heeft, en  – hou je vast – over een Full HD beeldscherm van 4,8 inch gaat beschikken. Full HD wil natuurlijk zeggen met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, die al met al goed zijn voor een pixeldichtheid van rond de 460 pixels-per-inch. Retina, anyone?

Het vervelende is helaas dat we nog steed niet weten wanneer de Galaxy S3 echt te koop zal zijn. Sommigen zeggen mei – anderen later. En voor Samsung is het natuurlijk de vraag wanneer het tijdstip echt gekomen is om de Galaxy S2 te gaan vervangen, aangezien deze nog steeds gewoon erg goed verkoopt.

(via Samsung Galaxy S3)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. stef zegt

    Wow leuke pixel dichtheid. Maar betreft het hier pentile of RGB?
    Verder is bijna 5 inch wel erg groot, ik ken zat mensen die zelfs de iphone te groot vinden, hoe is dit ooit makkelijk met een hand te bedienen?
    Verder zal het een bijzonder toestel worden waar hopelijk major updates (5.0?) sneller dan met 5 maanden vertraging uitkomen.

Praat mee