Wat te verwachten op de Mobile World Congress?

samsung-unpacked Wat te verwachten op de Mobile World Congress?Oke – maanden lang leek het overduidelijk dat voor Samsung de Mobile World Congress in Barcelona hoofdzakelijk in het teken van hét nieuwe vlaggeschip van 2012 zou staan: de Samsung Galaxy S3. Maar naar nu blijkt is dit dus helemaal niet zo zeker. Om nou te zorgen dat wij ons volgende maand niet hoeven vervelen kunnen we er wél op rekenen dat de Koreanen een aantal andere interessante gadgets uit hun toverhoed zullen trekken. En hoewel niemand natuurlijk iets met zekerheid kan zeggen, doen wij hier vier wilde voorspellingen.

Als eerste ‘voorspellen’ wij – de geruchten doen al de ronde – een Europese release van de Samsung Galaxy S2 HD. De Galaxy S2 HD is in feite een geboostte versie van de huidige Galaxy S2. Om precies te zijn is de processor een stukje sneller geklokt – van 1,2 GHz in de huidige S2 naar 1,5 GHz in de S2 HD. Tevens beschikt de S2 HD over een 4,65 Super Amoled HD scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Om dit alles tóch te laten draaien is ook de batterij vergroot naar 1850 mAh.

De tweede voorspelling is in feite gelijk aan de eerste, met als enige verschil dat de Galaxy S2 HD hier in Europa Galaxy S2 Plus gaat heten.

Vervolgens gaat al een tijdje het gerucht dat Samsung van plan is om een nieuwe tablet te lanceren, mogelijk met een schermgrootte van 11,6 inch. Deze, we gokken, Galaxy Tab 11.6 gaat mogelijkerwijs draaien op Samsung’s nieuwe Exynos 5250 Cortex A15 dual core SoC met een kloksnelheid van 2,0 GHz. Het interessante hieraan is dat we weten dat deze nieuwe chip een scherm resolutie tot 2560×1600 pixels mogelijk maakt – ideaal voor een tablet met een 11,6 inch scherm. Overigens zou de 11,6 inch Tab zodanig zijn ontworpen dat deze nauwelijks groter is dan de huidige Galaxy Tab 10.1. (zie bijv. BGR)

Als vierde voorspelling gaan we een hele wilde gok wagen. Wij menen namelijk enige tijd geleden op Twitter een aantal signalen te hebben opgevangen dat Samsung mogelijk aan een game device werkt. En als we toch dingen aan het roepen zijn: misschien is dit wel het tot nu toe onbekende apparaat met codenaam GT-N8000 – wat dus níet de Galaxy Note 2 zou zijn (zie bijv HIER). Tel hierbij op dat Samsung al een tijd geleden een deal heeft gesloten met Imagination Technologies voor de nieuwste generatie PowerVR grafische chips (kuch, Playstation Vita, kuch) (zie HIER), en dit absurde verhaal lijkt toch wel een aantal aanknopingspunten te hebben met sommige bestaande halve geruchten. Een concept Android gaming apparaat dook al een tijd geleden op – maar hier had Samsung zelf dan weer niks mee te maken (HIER). Maar hoe dan ook, een korrel zout of drie zijn verplicht!

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee