Samsung Galaxy S3 camera met nieuwe sensor?

samsung-galaxy-s3-camera-sensor-300x225 Samsung Galaxy S3 camera met nieuwe sensor?Volgens de laatste stand van zaken in geruchtenland gaat de Samsung Galaxy S3 over een 12 megapixel camera beschikken. Nu weet iedereen met een beetje verstand van camera’s dat het aantal megapixels niet zo heel veel zegt. Maar de beste mensen van CNet beweren dat de kans groot is dat Samsung voor de Galaxy S3 heeft gekozen voor een 1/2.3″ sensor, in plaats van de 1/3.2″ sensor die momenteel in de betere smartphones, zoals de iPhone 4S en de Galaxy S2, te vinden is.

Voor wie de getallen niet direct zoveel zeggen kunnen we het simpel uitleggen: een grotere sensor is beter. Zo komt dit bijvoorbeeld het dynamisch bereik van een camera ten goede, wat voor contrastrijkere plaatjes zorgt, maar ook mooiere foto’s oplevert in omstandigheden met minder licht.

Samsung heeft zelf in het afgelopen najaar een nieuwe 1/2.3″ sensor gepresenteerd voor geavanceerde mobiele applicaties – de S5K2P1. Of dit de bewuste camera sensor is die mogelijk ook in de Galaxy S3 te vinden zal zijn is onbekend. De S5K2P1 CMOS sensor is eigenlijk een 16 megapixel sensor – maar wie weet heeft Samsung voor de S3 een 12 megapixel versie in haar hoge hoed – of komt de S3 tóch met een 16 MP camera.

Duidelijk is in ieder geval dat Samsung de techniek in huis heeft om smartphone camera’s weer stap verder te ontwikkelen. Nu maar hopen dat de Koreanen de stap ook daadwerkelijk zetten.

(met dank aan CNet en Samsung)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee