De Android Markt – uiteraard ook op de Galaxy Ace Plus

androidmarket-big-300x172 De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace PlusIn Samsung jargon staat Galaxy gelijk aan Android. En Android betekent: de Android Markt. Wie al eerder een Android telefoon had hoeven wij natuurlijk niks uit te leggen. Maar voor wie nieuw is binnen de wondere wereld van Android smartphones – zoals de Samsung Galaxy Ace plus – is een korte beschrijving de moeite waard.

De Android Markt is dé app op je Galaxy Ace Plus waarmee alles begint. Start ‘m, en voor je ligt een keuze uit inmiddels ruim 400.000 apps, games, widgets en andere handigheden. En als je smartphone net nieuw uit de doos komt, zijn er een paar apps die je direct kunt installeren, en waardoor je direct meer uit je nieuwe toestel haalt.

whatsapp-150x150 De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace PlusHet is hier in de Android Markt waar je alle apps vindt waar je vast al veel over gehoord hebt. Zo is er bijvoorbeeld Whatsapp – de app die SMSsen direct overbodig maakt. Whatsapp vindt al jouw vrienden die ook Whatsapp gebruiken, en met wie je dus direct gratis kunt gaan chatten.

zedge-150x150 De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace PlusEen andere aanrader – wat ons betreft – is Zedge. Zedge is een app waarmee je toegang krijgt tot een enorm aantal wallpapers en ringtones. Vanuit Zedge kun je deze zoeken, bekijken danwel beluisteren, en direct instellen als wallpaper of ringtone op je eigen toestel.

buienalarm De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace PlusOok erg tof zijn apps zoals Buienalarm. Installeer deze, en vanaf nu waarschuwt jouw telefoon je als het straks begint te regenen. Je kunt dan ook zien hoe hard het gaat regenen, en hoe lang de bui gaat duren. Fijn, makkelijk, en goedkoper dan een paraplu (want gratis, net als Whatsapp en Zedge).

wordfeud-150x150 De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace Plusangry-birds-150x150 De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace PlusOm jezelf een beetje te vermaken met je nieuwe Galaxy Ace Plus – in de trein, in de bus, de wachtkamer, of gewoon op de bank – zijn er duizenden games te vinden in de Android Markt, waaronder de bekende klappers Wordfeud en Angry Birds.

toilet-finder De Android Markt - uiteraard ook op de Galaxy Ace PlusEn last but not least – al is het maar om het plaatje af te maken – een recente favoriet van ons zelf: Toilet Finder! Je bent op pad en je moet nodig. Maar waar is de dichtstbijzijnde toilet? Toilet Finder vertelt het je precies, laat je de afstand zien, en toont de WC op Google Maps. Toegegeven, heel veel WC’s staan er nog niet in, maar het idee is simpelweg geniaal. En het geeft een goed beeld van wat je zoals op kunt duikelen als je een beetje rondneust in de Android Markt.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Jansen zegt

  Je moet bij de instellingen naar applicaties gaan en daar aanvinken:
  – installaties van niet-marketapplicaties toestaan

   • Arthur Dent zegt

    Het klopt dat Whatsapp soms niet installeert op de Galaxy Ace Plus of zelfs onvindbaar lijkt in de Play Store. In dat geval moet je, zoals hier al genoemd is, ‘Installatie van niet-marketapplicaties toestaan’ aanvinken bij Instellingen, Applicaties. Je kunt Whatsapp daarna downloaden vanaf http://www.whatsapp.com op je computer. Kopiëer de deze file (whatsapp.apk) dan naar je telefoon als je deze via USB kabel aangesloten hebt. Zoek de map waarnaar je de file gekopieerd hebt op op je telefoon (Mijn Bestanden, bij je apps) en tik op de file. Sta toe om de applicatie te installeren, et voilá: Whatsapp op je Galaxy Ace Plus. Het is makkelijker dan het lijkt in mijn rommelige beschrijving 😉

  • simone zegt

   als ik onbekende bronnen toestaan aanklik geeft hij een waarschuwing voor evt schade die kan ontstaan..kan ik dan toch doorgaan of is de kans dat er schade ontstaat groot?

 2. Roos zegt

  Hallo
  Ik wil graag deze mobiel kopen, maar ik wil wel weten of er w’app op kan ander neem ik hem niet als het niet kan

Praat mee