Mogelijk eerste foto gemaakt met de Samsung Galaxy S3 opgedoken

samsung-galaxy-s3-testfoto-groot-300x225 Mogelijk eerste foto gemaakt met de Samsung Galaxy S3 opgedoken

(klik voor volledige versie)

Zoals we eerder voorspelden, is de kans groot dat de komende weken meer informatie over de nieuwe Samsung Galaxy S3 zal uitlekken – de introductie eind februari is tenslotte al over een maand of twee.

Nu is er een foto opgedoken die voorzien is van een hoop interessante EXIF data. Ten eerste is het plaatje geschoten met een Samsung toestel met codenaam GT-I9500 – de vermoedelijke code van de Galaxy S3. Ter vergelijk: de eerste Galaxy S was de GT-I9000, de S2 GT-I9100, en de Galaxy Nexus GT-I9250. Tevens is de maker van de foto dezelfde die eerder al als eerste een foto genomen met de Samsung Galaxy S2 lekte.

Volgens dezelfde EXIF data is de foto genomen in Suwon, Zuid-Korea – waar niet toevallig ook een grote fabriek staat van, rara…, Samsung!

De foto zoals uitgelekt is een vijf megapixel plaatje. Dit komt natuurlijk niet overeen met de verwachtingen die we hebben van de camera van de Galaxy S3, namelijk tien of twaalf megapixel. Maar het is op zich niet vreemd dat een testfoto op een lagere resolutie wordt gemaakt of uitgelekt.

Uiteraard is het makkelijk genoeg om de EXIF data te ‘faken’, dus 100% betrouwbaar is alle bovengenoemde informatie natuurlijk niet. Maar het feit dat de bron van deze foto dezelfde is als de eerdere bron van voortijdige Galaxy S2 foto’s schept toch wel vertrouwen.

Helaas kunnen we verder van de foto niet zoveel afleiden. Er is weinig spannends op te zien, en ook over de kwaliteit van de camera kunnen we geen zinvolle conclusies trekken. Maar achter de schermen van de Koreaanse fabrikant borrelt wat, dat is zeker…

(met dank aan PocketNow)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee