Samsung Galaxy S2 versus Samsung Galaxy Note

samsung-galaxy-note-b-300x224 Samsung Galaxy S2 versus Samsung Galaxy NoteTot nu toe lijkt 2011 het jaar van Samsung op smartphone gebied. Het enorme succes van de Galaxy S2 werd mede mogelijk gemaakt door het feit dat de S2 een samenvatting lijkt van alles wat nieuw is in mobiele-technologie-land. Maar wie had een paar maanden geleden gedacht dat Samsung dit jaar nóg een toestel zou lanceren die de specificaties van de Galaxy S2 lijkt te overtreffen? Tijd om beide toestellen eens naast elkaar te leggen!

Processor en geheugen

Van binnen lijken beide toestellen erg op elkaar: beide uitgerust met Samsung’s eigen dual core Exynos processor, beide voorzien van 1 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16 GB. Maar waar Samsung een maand voor lancering de kloksnelheid van de Galaxy S2 al opschroefde naar 1.2 GHz, herhalen de Koreanen dit trucje nog een keer bij de Galaxy Note, die nu op 1.4 Ghz draait.

Besturingssyteem

Beide toestellen draaien op Android 2.3 Gingerbread en Samsung’s eigen TouchWiz interface. Wél heeft Samsung voor de Galaxy Note een aantal unieke features ingebouwd die het gebruik van de bij de Note behorende stylus (de S-Pen) mogelijk maken. Beide toestellen kunnen begin 2012 ook een upgrade naar de allernieuwste Android versie – 4.0 Ice Cream Sandwich – tegemoet zien.

samsung-galaxy-note-zakelijk-300x160 Samsung Galaxy S2 versus Samsung Galaxy NoteScherm

Dit is het gebied waar we zien hoezeer beide toestellen uiteindelijk verschillen. Waar de Galaxy S2 al beschikt over een flink scherm – 4.3 inch – is de Note inmiddels bijna berucht vanwege het enorme 5.3 inch display. Ook is de Note uitgerust met een Super Amoled HD scherm met een resolutie van maarliefst 1280 bij 800 pixels, waar de Galaxy S2 ‘blijft steken’ op 800 bij 480. Het beeld van de Galaxy Note is dus een flink stuk scherper dan dat van de Galaxy S2. Wel kleeft hier één máár aan: Super Amoled HD maakt gebruik van dezelfde Amoled technologie als de eerste generatie Galaxy S telefoons (de zgn. ‘pentile matrix’ – zie HIER voor meer info), maar dan met een veel hogere resolutie. Hierdoor blijft de kleurweergave wat achter bij het scherm van de S2.

note-s2 Samsung Galaxy S2 versus Samsung Galaxy Note

Galaxy Note en Galaxy S2

Afmetingen

Een logisch gevolg van de verschil in schermgrootte is het verschil in toestelgrootte: de Galaxy Note is een stuk groter dan de Galaxy S2. Sterker nog: het verschil is zo groot dat bij de Galaxy Note herhaaldelijk de vraag wordt gesteld of het nog wel een smartphone is, of stiekem misschien een vermomde tablet. Toch heeft de Note de uitstraling van een telefoon, en verrassend genoeg past het toestel ook 9 van de 10 keer gewoon prima in een broek- of jaszak. Maar je zult wel over flinke kolenschoppen moeten beschikken om alles nog met één hand te kunnen bedienen. Tenslotte was voor veel gebruikers de Galaxy S2 al op  het randje wat betreft het formaat.

Gebruik

In het gebruik ontlopen de beide toestellen elkaar dan weer weinig. Beide zijn razendsnel en werken erg soepel. Door zijn grootte is de Galaxy Note wat minder praktisch als ‘gewone’ bel/SMS/Whatsapp telefoon, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door het extra grote, scherpe beeld. Met name de creatieve mogelijkheden door de combinatie van scherm en stylus zal veel mensen aanspreken. Maar eerlijk is eerlijk, de Note is dan misschien geen tablet, maar een gewone smartphone kun je hem ook niet noemen.

galaxynote6 Samsung Galaxy S2 versus Samsung Galaxy NoteS2 versus Note

Dus… welke toestel is er beter? Dit is simpelweg niet te zeggen. De Note heeft misschien iets betere specificaties, maar die zijn ook nodig om zo’n beeldscherm met een hoge resolutie aan te sturen. Als je gewoon een goeie smartphone zoekt, is de Galaxy S2 toch nét een stukje handzamer. Zoek je echt een multimedia ‘beest’ die je vaker gebruikt om te surfen, gamen of films op te kijken, of zie je je telefoon ook als creatieve tool, dan is de Galaxy Note een erg interessant toestel.

Meer informatie over de Galaxy Note en de laatste aanbiedingen vind je HIER.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Johan Ottepotte zegt

  nog even en we kunnen windsurfen met die smartphones! Als ze ook waterdicht komen dan.. ;P

  Ik zal hem eerst voor het echie in mijn hand willen houden, en voelen hoe hij in mijn broekzak zit. Voelt het ok, dan ren ik snel de winkel uit.. ha ha!

 2. Chofny zegt

  hahah goeije. Maar is de camera ook verbeterd heeft het een led notification zoals de sgs2 <ja de gs2 heeft er 1!. en waarom maar 1gb ram dat tevens gwn 850+ mb is…slaat ook nergens op…

 3. tonytrimb zegt

  Echt een mooi ding, maar niet voor gebruik als alledaagse phone.
  Wat erg mooi is gedaan is de resolutie van het scherm ,maar erg jammer geen amoled PLUS. accu zal wel snel leeg zijn bij zo een groot scherm. hier moeten ze gewoon een docking station bij geven.

 4. Sander zegt

  Wat een onzin!!!
  Ik heb hem nu bijna een week en wauw wat een super foon!
  Hij belt juist heerlijk, de grote van dit toestel vind ik een voordeel met bellen. Hij past tot nu toe in elke zak of borstzak. What’s appen en de rest van de foon bedienen gaat als een trein, hij is rete snel en ik vind mijn Sony Arc nu super klein 🙂
  De pen gebruik ik niet, snap niet waarom dat erin zit. Verder top ding! Blind kopen!

  ps de accu is 2500mAh.

 5. Max zegt

  Bedankt voor de info!
  Ik mag 10 dec. weer een nieuwe mobiel uitzoeken na veel te lang met een Samsung jet S8000 te hebben rondgelopen. Mijn vriendin heeft de S2 die er goed uitziet en perfect werkt, maar nu twijfelde ik dus over de nog nieuwere galaxy note. Ben blij dat er zo snel een heldere en nuchtere nederlandse post over te vinden is!

  Geen twijfel meer; dat wordt dus de Galaxy Note.

 6. Goran zegt

  Ik zit ook te twijfelen tussen de S2 en de Note. Zal waarschijnlijk nog eff een keertje langs de winkel moeten, beide in de hand hebben enzo. Het testen hoeft niet meer. Als de s2 super werkt, zal de note dat zeker ook doen.
  Voorkeur gaat meer uit van de Note.

 7. Aranka zegt

  Heee,
  kheb een vraagje, ik wil graag de galaxy note maar kben 15 en kweet niet of
  het wel wat is voor mijn leeftijd. of kan ik beter de galaxy s2 nemen?

 8. kevinn zegt

  hoi ik heb de note, en het is de perfecte telefoon, battarij levensduur is bbeter dan de s2,

  en aan het grote scherm wen je binnen een dag aan,

  werkt allemaal super!!

Praat mee