Android 2.3.5 beschikbaar voor Galaxy S2 via Kies

samsung-galaxy-s2-android-235-update-300x172 Android 2.3.5 beschikbaar voor Galaxy S2 via KiesVoor toestellen met een firmware versie van een specifieke provider (Vodafone, T-Mobile) was hij al een tijdje beschikbaar, maar nu is het dan ook zover voor de rest van de Samsung Galaxy S2 eigenaren: via Kies is de nieuwe update naar Android 2.3.5 beschikbaar!

Tips voor het gebruik van Kies om je S2 te updaten vind je HIER en ook in de commentaren HIER zijn nuttige tips te vinden.

(met dank aan SamsungMobileNL)

 

Galaxy deal tips

Reacties

  • Ran zegt

   Jammer dat de bug uit firmware versie 2.3.3 weer terug is in2.3.5. Bij de update van 2.3.4. was deze verdwenen.

   De bug: Het toestel start zichzelf regelmatig opnieuw op (vaak ’s nachts). Wanneer de sim een pincode heeft blijft het toestel daar wachten totdat deze code is ingegeven. Hierdoor ben je telefonisch onbereikbaar zonder dat je dit door hebt.

   Samsung gaf aan deze code uit te zetten, dan zou het toestel zelf doorstarten.
   Dit vindt ik geen optie omdat de sim dan bij diefstal of verlies misbruikt kan worden.

   • Martin zegt

    Ik had hetzelfde probleem. Na verwijdering van de extra SD-Card van 8GB is het probleem gedurende twee weken niet meer voorgekomen.

    • Carmen zegt

     Mijne start ook soms vanzelf opnieuw op en gooit soms de Sdkaart er vanzelf uit. Dan moet ik de accu eruit halen zodat ik de sd kaart er opniwue in kan klikken en doetie het weer een tijdje..

  • simthadim zegt

   En ook jammer dat KIES ondanks een ‘upgrade’ van KIES zelf de SGSII niet wil zien… here we go again. Same old, same old.

 1. Bas zegt

  Ik weet niet wat er fout gaat, maar het gaat WEER niet zoals het hoort.

  Kies geeft aan dat er een upgrade beschikbaar is. En als je op ‘Bijwerken’ klikt, dan verbreekt ie de verbinding. Deze wordt dan binnen een paar seconden weer hersteld en dan krijg je weer de melding dat er een update beschikbaar is. Dan klik weer op ‘Bijwerken’, enz enz enz…

  • Johan Ottepotte zegt

   Ja, echt bloed irritant! Om eerlijk te zijn heb ik om die reden zelfs 2.3.4. nog niet geïnstalleerd. Na KIES zo’n 4 keer opnieuw te hebben geïnstalleerd enz. enz. doet hij het nog steeds niet. Ik denk nu gewoon maar: Ach tja, we staan aan het begin van een tijdperk van awsome telefoons die nog gaan komen, dit soort kinderziektes horen er bij…

  • zegt

   De upgrade naar 2.3.4 lukte bij mij pas na het uitschakelen van de schermbeveiliging. Tijdens de upgrade wordt de verbinding even verbroken en door de schermbeveiliging kan deze niet automatisch opnieuw tot stand worden gebracht, waardoor het bijwerken niet lukt.

   • nootjuh zegt

    Bij mij was ook precies hetzelfde… steeds opnieuw Kies installeren enz. Tot dat ik me kabeltjes in een andere USB deed en flop hij zag mijn SGS2.. Dus mogelijk dat het ook bij jullie werkt.

  • andre zegt

   gisteren maar weer eens opnieuw geprobeerd. nieuwe kies geinstalleerd(voor de zoveelste keer) via windows de usb drivers verwijdert.sg2 aangesloten en je krijgt dan natuurlijk verbindingsprobleem melding, door kies zelf laten herstellen.
   dat duurt een hele tijd.toen sg2 weer aangesloten en toen gebeurde het wonder, het toestel werd herkent en na verloop van tijd kreeg zomaar de melding dat er een update voor mijn sg2 was.
   Die natuurlijk meteen zijn werk laten doen, duurt ook een gods tijd.
   Daarna alleen maar vreugde, kon eindelijk goed mijn contactpersonen bijwerken en die worden die direkt bijgewerkt.
   Verder heb ik de indruk dat het toestel gewoon weer lekker snel regeert.
   voorlopig weer een blije gebruiker….. op naar android 4.0

 2. mitch zegt

  Hopelijk crasht mn internet browser na de update niet meer zoveel.
  En laat er alstjeblieft een mogelijkheid zijn om die lelijke blauwe gloed weg te halen!

 3. Nadia zegt

  same problem here..doet kies bij mij namelijk ook..nog nooit eerder problemen gehad met kies..beetje jammer! ik denk dat ik maar lekker tot jan. wacht tot het icecreamsandwich-je eindelijk voor me klaar staat=)

 4. Marco zegt

  Ik heb hem, weinig verschil behalve dat internetpaginas nu gezoomd zijn, en het tril icoontje constant in beeld is 🙂 iemand meer gevonden?

 5. Erik Wolbers zegt

  Hmmm…… er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..

 6. angh zegt

  idd …

  Quote ; er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..er is een nieuwe firmwareversie beschikbaar…..verbinden…..

  daar krijg je toch diarree van ….

  • jaccon zegt

   Heb alle hierboven genoemde ellende ook ervaren. Advies opgevolgd om KIES te deinstalleren, pc te cleanen met Ccleaner. Daarna rebooten, daarna KIES download en installeren. Denk je dat de laatste download de nieuwste is. Dus niet. Gaat daarna op zn gemakkie KIES updaten. Daarna pc rebooten. Tel eraan en …ja hoor! Het gaat door. Nu op 44% met de update. Wie weet lukt het….
   Logisch toch dat je bij elke update alle software opnieuw moet installeren?

 7. Sjakie Swart zegt

  Hier heb ik ook last van diarree. Zo’n mooi toestel kunnen maken maar kl0te software erbij leveren…. Met Kies zijn de updates nooit gewoon normaal verlopen, ongelofelijk. Morgen maar weer is proberen.

  • laurens zegt

   Geen problemen met samsung kies…
   alleen na deze update doet.me wifi het niet meer…
   Me wifi valt weg en kokt weer dat gaat zo door gwn hatelijk…

 8. Vincent zegt

  Wauw, heb zonder problemen kunnen upgraden van 2.3.4 naar 2.3.5. Ik heb eerst Kies opnieuw geinstalleerd, vervolgens de telefoon aan de laptop gehangen en deze volledig opgeladen. Toen Kies opgestart en de upgrade uitgevoerd. En nu geeft het toestel dus aan dat er 2.3.5 op staat. Ben nog geen problemen tegengekomen, maar vooralsnog lijkt alles prima te werken.

 9. tonytrimb zegt

  Wat is er anders in 2.3.5 tov 2.3.4

  Het bounce effect op het einde van een lijst of pagina is er nu uit en je krijgt een blauwe gloed aan de onder/bovenzijde. (op verzoek van Apple)

  Er is nu behalve de systeemspaar ook een extra modificeerbare bespaar mogelijkheid.

  Het trilicoontje staat nu continu boven als je naast geluid ook altijd trillen hebt aan staan.

  Verder zouden een aantal bugs zijn verwijderd, maar dat is moeilijk te controleren.

  Niet zo spannend dus, maar als het goed is zou het wel de batterij iets ten goede kunnen komen.
  We will see!

  • Timo zegt

   Die blauwe gloed zat er toch al in 2.3.4? Ik loop nu nog op 2.3.4 en heb die blauwe gloed in ieder geval… Ik mis toch wel dat bounce effect omdat die blauwe gloed bij het lezen van websites toch hinderlijk (snel) aan de linker en rechterkant van het scherm verschijnt..

 10. Eek zegt

  @angh: usb-drivers bedoelde ik (en ja hoor, komt omdat mn swype-toetsenbord opnieuw moest goedstellen :s)

  Ik had juist wat last van wat kleine bugs met 2.3.4, dus vandaar dat i meteen heb geupdate naar.5

 11. jadi zegt

  Ik zie velen met problemen. ikke nie.
  Kies gestart, er was een update beschikbaar. die geinstalleerd. hij wilde niet verbinden met de gsm du Kies de verbindsfout laten zoeken en die heeft het ook gevodnen.
  Daarna SG2 eraan gehangen, (batterij<70%) geüpdatet naar 2.3.5.
  Daarna pas werd me gezegd de pc te herstarten. gedaan.
  Nergens geen problemen mee.

  In de vorige versie van Kies kon je de drivers installeren, in de nieuwe versie niet maar daar heb je de mogelijkheid om een verbindingsfout te vinden.

 12. steef zegt

  Heb vanochtend deze update uitgevoerd zonder problemen. Echter is een bug niet opgelost waar ik op gehoopt had. Na de update naar 2.3.4 wordt namelijk het whatsapp pictogram dat ik in mn dock zet elke keer verwijdert na opnieuw opstarten of na het RAM leeggooien in taakbeheer…..best irritant. Maar gelukkig zijn er ergere dingen….

 13. killian zegt

  als je problemen hebt met kies kan je ook het volgende doen:
  download ‘odin’ en lees je een beetje in het illegale circuit in (xda developers).
  vervolgens download je de geheel LEGALE 2.3.5 van de samsung site ok van samfirmwares en zet je deze software er via odin op.
  geen kies nodig en toch een legale telefoon + garantie.

  ik begon een half jaar geleden ofzo met kies proberen enz.. heeft nooit gewerkt dus dan rol je vanzelf hierin. werkt 10x beter, 10x sneller en er is altijd een way back!

 14. marian zegt

  nou eerst kies ge-update….. en daarna update gedaan naar 2.3.5.
  totaal geen problemen ondervonden, in het begin wel maar om kies hem de eerste keer goed te laten herkennen moet je je foon uitzetten aansluiten en terwijl hij gekoppeld is weer aanzetten. handige tip heeft daarna nooit geen problemen meer gegeven, wat de voordelen aan de firmware upgrade zijn laat ik later wel horen hem em er net op staan

 15. Marc zegt

  Werk Samsung Kies bij tot de laatste versie en update de firmware. Via de knop lees ik dat de laatste versie al geinstalleerd is. Ook handmatig downloaden van Kies geeft GEEN nieuwere versie:

  2.0.3.11082_152

  Waar is dan een nieuwere versie????

 16. Eric vd Ploeg zegt

  Ik heb een abbo van Hi en heb momenteel de 2.3.4. op mn s2 staan. Ik heb kies verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar kies blijft zeggen dat 2.3.4. de nieuwte firmware is. kan dit kloppen?

 17. Jeroen zegt

  Telefoon is na vele (vele) pogingen blijven hangen op “Firmware upgrade encountered an issue. …”. Zowel met windows als osx geprobeerd te upgraden.
  Maar Kies wil ook op OSX eerst een update downloaden, maar dat lukt al niet.
  Met Windows is dat uiteindelijk wel gelukt, maar daarna verbreekt Kies telkens de verbinding met de telefoon.

  Volgende windows PC geprobeerd. Halverwege het downloadproces stopt ie, waardoor hij in noodherstel moest. Dit ging goed, daarna lukte niets meer.

  Toch weer terug naar eerste windows (laptop).
  Verbinding lukt. Downloaden lukt. Installeren…. halverwege mis.
  Noodherstel lukt niet. Dus nu een half dode telefoon met bovenstaande melding.

  Verbinding met Kies wil niet meer lukken (2x osx of 2x windows)

  Op dit moment download ik ergens (officiele) SG2 firmware, Odin en ga ik het op deze manier proberen.

  Het lijkt me overbodig te vermelden dat Samsung Kies by far de meest waardeloze software ooit is…

  • zegt

   Hey,

   Mijn S2 is ook gecrasht tijdens de upgrade.
   Waar ik ik een officele downloaden en via ODIN proberen?

   Mijn PC wil Kies niet meer starten (heb al opnieuw installatie gedaan en div x opgestart maar geen Kies meer op mijn PC)
   Laptop geprobeerd -> hier mee liep de upgrade vast en maakt nu geen verbinding meer met de S2
   PC van mijn dochter geprobeerd maar ook geen verbinding willen maken met S2

   Mijn S2 zegt nu: Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again.

   En dat is nu net het probleem dan moet eerst je S2 verbonden zijn met Kies en dat wil hij dus niet.
   De Back-up staat op mijn PC en die wil kies weer niet openen (Win 7 64bit)

   Iemand tips?

 18. Hylke zegt

  Had ook altijd problemen via kies bleek dat me USB poort nog al zinnig was.
  Heb toen maar eens een andere poort gebruikt en klaar was het probleem.
  Daarvoor verbrak ie ook steeds de verbinding plotseling.
  Samsung kies wekt nu weer perfect.
  Wat de voordelen zijn van 2.3.5 geen idee.

 19. Willem zegt

  Na eerst een avond lang het updaten geprobeerd te hebben maar met de zelfde ellende als meerdere mensen hierboven heb ik het uiteindelijk opgegeven.

  Vanochtend met frisse zin weer een poging gewaagd. Zelfde resultaat.
  Daarna Kies ge-deïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd.

  Eindelijk, Kies ziet nu wel mijn telefoon. Alleen krijg nu geen melding meer dat er nieuwe firmware is.
  Bij mij staat nu: Werk Samsung Kies bij tot de laatste versie en upgrade de firmware.
  Als ik dan op de knop ‘Kies Bijwerken’ klik komt ‘ie met de melding dat de laatste versie is geïnstalleerd. Ik kán dus niet eens updaten want het programma Kies zelf geeft niets aan.
  Ik heb gewoon een standaard telefoon, geen branded versie.
  Huidige firmware versie is: PDA:KI2 / PHONE:KI1 / CSC:KH1 (XEN)

  Werkelijk wat een ellende programma is dat KIES zeg.

  • john zegt

   Ik heb dit precies hetzelfde

   Werk Samsung Kies bij tot de laatste versie en upgrade de firmware.
   Als ik dan op de knop ‘Kies Bijwerken’ klik komt ‘ie met de melding dat de laatste versie is geïnstalleerd. Ik kán dus niet eens updaten want het programma Kies zelf geeft niets aan.
   Ik heb gewoon een standaard telefoon, geen branded versie.
   Huidige firmware versie is: PDA:KI2 / PHONE:KI1 / CSC:KH1 (XEN)

   Ellende is het dat Kies

  • PIm zegt

   Ik heb hetzelfde probleem. Nieuwe installatie van Kies helpt niet. Ik heb een toestel via Vodafone, echter niet-branded.

   Wat een gedoe. Hopelijk komen ze binnenkort met een goed werkende versie van Kies voor Mac, nu moet ik iedere keer mijn oude (windows) laptop uit het stof halen…

  • Leroy zegt

   Ik heb dus ook precies hetzelfde probleem en zou niet weten hoe dit opgelost kan worden. Ik heb kies 2 keer opnieuw geïnstalleerd en geprobeerd handmatig te updaten, zowel met mijn telefoon als zonder mijn telefoon in de USB-poort. NIets lijkt te werken…
   Ik ga het uiterlijk morgen nogmaals proberen en anders denk ik eraan om Odin te proberen..
   Samsung: KIES zuigt enorm!

 20. Kees zegt

  2.1.0.11095_121

  Update was binnen 5 Min gepiept.

  Kies opstarten zonder telefoon. Dan wordt er een hotfix aangeboden die je kan installeren.

  • Willem zegt

   Bizar, wat ik ook doe, ik krijg geen melding dat er een update van KIES is.
   Laatste versie is geïnstalleerd zegt hij.
   2.0.3.11082_152

  • AMCAM zegt

   Na de software upgrade van KIES op 08/11 in de late namiddag naar versie 2.1.0.11095_121 is de firmware update naar 2.3.5. uiteindelijk gelukt bij de tweede poging.
   in de voormiddag lukte de upgrade van Kies_2.0.3.11082_152_4 naar 2.1.0.11095_121 niet, ik denk dat dit toch een aanpassing door de vele gemelde problemen!?

   • Willem zegt

    Het is mij inmiddels óók gelukt. Maar dan wel op een andere PC geprobeerd want op mijn Laptop (Winndows 7) bleef het een probleem geven.
    Wel KIES werd ge-update, maar bleef de telefoon niet herkennen.
    Andere PC met Windows XP lukte het uiteindelijk dan wel.
    Hopelijk een volgende update via OTA want dit is doffe ellende.

 21. Joost mag het weten zegt

  Ik denk niet dat het aan kies ligt.
  Het grote probleem zit hem meer in de hoeveelheid verschillende soorten kennelversie van de s2. Ik heb nu ook nog steeds 2.3.3 maar heb nu wel bericht grhad van mijn gsm dat er nieuwe firmware was dus. Ik had de hoop ook al opgegeven en was al naar het uitkijken voorde 4.0 update. Dus nu gaan ik hem vanavond update en hoop ik op het beste

 22. Arnold zegt

  Mijn Samsung Galaxy S2 deed vanmorgen wel een update (GT-I9100, Android 2.3.4, Baseband I9100XXKI1). Maar als ik nu met bv ‘Kies’ kijk zegt hij dat

  PDA:KI4 / PHONE:KI1 / CSC:KH2(XEU) de huidige en meest actuele versie is. Hoe kom ik aan 2.3.5 ? Weet iemand dat ? Of doe ik iets verkeerd ? Arnold

   • Erik zegt

    heb zelf xwkj2 (Frankenstein). Veel beter dan xwki8, in elk geval nog geen wake lock issues gezien. Voordeel van odin is ook dat je de updates erg snel hebt (maanden eerder soms).

 23. MJ zegt

  Na de update gisteren die goed verliep heb ik nu 2.3.5 op mijn Samsung Galaxy S2, enig probleem die ik nu heb is dat mijn telefoon vanzelf opnieuw opstart iemand enig idee hoe dit te verhelpen is?

  • Samantha zegt

   Mijn Telefoon doet dat nu ook. Blijft hangen op downloading… Do not turn off target !! Wat heb jij er mee gedaan, durf hem nu ook niet te ontkoppelen.
   Of weet iemand anders raad??

 24. Gilian zegt

  Na de Update doet mijn toetsenbord het niet meer (het swype gedeelte)
  als je hem op het gewone toetsenbord zet dan werkt het maar dat is niet de normale gang van zaken toch

 25. Roy zegt

  Hehe… Geinstalleerd!

  Ben nu tot dit tegen gekomen :

  1. Swype heeft geen trillingsreactie meer… Tenminste ik kan die niet instellen bij Swype.
  2. Bovenin staat telefoontje met trillingsreactie plaatje…

  Deze waren het… Zit nu nog niet achter mn ”mooie” mobieltje 🙂

 26. Bjorn zegt

  Ik heb vandaag naar 2.3.4 geupdate via software update op het toestel.(selecteer via instellingen dan over het toestel en dan software update )
  dat gedoe met kies zorgt voor ergernis en veel problemen.
  Over een paar weken zal ik ook naar 2.3.5 kunnen updaten.

 27. Sven zegt

  De batterij gaat mega lang mee ik moet normaal 2 maal opladen telefoon word intensief gebruikt van 6 u deze morgen en ik zit nu nog op 60 % Ik kom uit belgie en heb ineens een azerty i.p.v. een qwerty toetsenbord

  • Roy zegt

   Inderdaad!
   Merk het ook…
   Doe gewoon beetje dagelijkse dingen : Hyves, Twitter Facebook NOS text en die dingen
   Ga hem vanacht even vol laden en morgen kijken hoelang de accu helemaal meegaat…

  • kimbo zegt

   Ja al een paar keer gedaan maar dan zeggen ze gewoon dat het aan je p.c. ligt en je maar even naar een serviespunt moet gaan voor mijn is dat in denhaag of rotterdam.
   gewoon belachelijk

   • Marcello Christiani zegt

    Moehaha, ben zesendertig en heb een PC vanaf mijn tiende, het is hun rotte software. Eén keer per jaar start ik die rotte Windows op voor programma’s zoals deze, die niet eens werken op Linux.

    Mijn telefoon doet het i.i.g. weer, niet dankzij Samsung, maar dankzij een Flash en Odin.

    Kies gaat door de plee en zo heb ik weer een reden om mijn Windows HDD lekker op de plank te laten liggen.

 28. Joost mag het weten zegt

  Nou bij mijn zegt ie nu dat mijn gsm niet kan,worden geupdate via kies
  Het moet toch niet gekker worden.
  Zo willen zgewoon dat je jailbreakt

 29. Kees zegt

  Bij mij is na de update naar 2.3.5 mijn lettertype dikker geworden. Dit ziet er heel lomp uit maar kan het niet dunner maken. Heeft iemand anders hier ook last van? Echt zonde. Waarom zouden ze zoiets veranderen!????
  Wat mij betreft voegt 2.3.5 helemaal niks toe maar raak je juist goeie kwaliteit kwijt.
  Dat bounce effect wat nu ook weg is bij het scrollen en vervangen door lomp Blauw.
  En bij typen in de swype mode krijg je nu heel irritant zo’n woordenboek pop up over je scherm bij vreemde woorden. WAARDELOOSSSSSSSS

 30. cj zegt

  hmm nog geen spectaculaire dingen dus????
  Wat gebeurt er eigenlijk als ik terug naar fabrieksinstellingen ga? zit je dan ook weer met 2.3.3? of dat niet?

 31. Marco zegt

  Heb zojuist zonder enig probleem geupgrade naar 2.3.5 via kies net als de vorige upgrade geen probleem ervaren. Eens kijken of de batterij duur nu langer mee gaat.
  Wat ik al wel ervaar is dat het laden van internet pagina’s op 3G sneller gaat.

 32. zegt

  Na een tijdinvestering van 3 uren is het toch weer gelukt om kies te updaten, de verbinding eindelijk weer werkend te krijgen en de upgrade te installeren. Ik hoop dat het de moeite waard is geweest.

  Bij Samsung moet er toch eens iemand wakker worden en het hele Kies verhaal overboord gooien en deze heiloze weg te verlaten. Ontwikkel iets nieuws!

 33. mink zegt

  Update ging vrij makkelijk. Batterij blijft zuigen. Vanochtend 100 nu naar 10min facebook twittrt en 15 min muziek nog maar 80%, bah:(

 34. Anja zegt

  opdaten ging in 1 x goed, volgens mij heeft het niet langer geduurd dan 10 a 15 minuten, tot nu toe nog geen problemen met kies gehad. Zorg dat de batterij niet onder 98% zit.
  Ik zie nog weinig verschil, alleen het bounche effect is vervangen door blauwe gloed, hij lijkt iets sneller en soepeler te reageren, loopt lekker strak. Wat betreft batterijduur, nog geen idee.

 35. Gert zegt

  Tip: Batterij volledig opladen! en bij het DL van de update en naar de telefoon kan effe duren. Niet in paniek raken en kabel los halen cq batterij verwijderen.

 36. Roy zegt

  Inderdaad ,,, Accuduur kan nog echt wel verbetering in komen!
  Heb vandaag een beetje op twitter en hyves gezeten enzo …. En bellen ,,, internetten en nu batterij ongv 60procent! (WATTEFUCK) ?

  **KOMOPSAMSUNG DATKANBETER!** 😉

 37. Tim zegt

  Ik merk voor het eerst een langere batterijduur met precies hetzelfde gebruik. Moeilijk om een percentage of inschatting te geven, maar ik heb het gevoel dat ie 1,5 langer meegaat met hetzelfde gebruik. Just my 2 cents.

 38. michael zegt

  Mij accu ging voor de 2.3.5 update tussen de 12 en 14 uur mee met mijn gebruik.
  Nu niets veranderd, zelfde apps ect 8/9 uur max?
  ik vind android 2.3.5 dus maar niks..

 39. tonytrimb zegt

  Nog steeds 2.3.4 als laatste versie????????????????????????????????????????
  Alles opnieuw geherinstalleerd en ge-update (kies) en prima verbinding met mijn telefoon.
  met de nieuwste versie van kies krijg ik nog steeds de melding:

  dit is de nieuwste versie GRRRRRRRrrr!!!!!

  alle tips opgevolgd maar na 2 dagen nog steeds geen 2.3.5

  en dat krijgt een EISA award voor beste telefoon ? pfffffff

  • simthadim zegt

   En dat zal dus waarschijnlijk komen doordat jij
   – een branded toestel heb
   – een toestel heb met niet de Nederlandse firmware (wellicht België of Lux?)

   in die gevallen is er (misschien) nog geen update beschikbaar!

 40. Guido zegt

  ik snap al die negatieve verhalen over kies niet echt. ik heb persoonlijk geen last van kies. net geüpdatet naar 2.3.5 zonder problemen!

 41. Melvin zegt

  Hier ook nog steeds geen update naar 2.3.5

  De telefoon is het probleem niet, maar de software die word gebruikt is het probleem, jammer dat samsung geen update geef over-the-air zoals bij HTC

 42. zegt

  Ik weet het echt niet meer ,
  heb met samsung gesproken, met phonehouse (vanwaar de telefoon komt) , nergens kunnen ze mij blijkbaar helpen,

  mijn toestel krijgt geen over thé air update , en via kies lukt het zowel niet op mac als op windows 7 , er is geen update beschikbaar , mijn versie is dus nog steeds 2.3.3 , wat ik ook doe, kies duizenden keer installeren, op verschillende pc’s of thuis op de mac , geen enkel verschil , nergens een update te bespeuren…

  bij samsung servicecenter vertelden ze mij dat lux staat voor een luxembourg firmware , maar op samsung facebook belgie pagina vertellen ze dat dit gewoon een goeie belgische firmware is …

  collega van me zijn telefoon is wel mooi kunnen updaten naar 2.3.5 …

  Ik word er gek van , dus enige optie is toestel gewoon in de winkel brengen en daar eisen dat ze dit updaten, zo niet moeten ze mij maar een andere geven

  • Maarten zegt

   Robin,

   Dat probleem ligt aan je eigen telefoon. De software is dan niet goed geïnstalleerd. Daar kun jij niets aan doen. De software maakt het door een fout, onmogelijk te updaten. Dat is serieus. Ik heb hem tijdens mijn ruilperiode omgeruild daar ik ook hetzelfde probleem ondervond. Ik kreeg een ander mee en ik kon meteen updaten. Phone house weet niets van dat probleem af, maar mijn ervaring met hen is dat zij wel HEEL VEEL MEER niet weten. Het enige wat zij willen doen en waar zij energie instoppen is het zoveel mogelijk verkopen van abonnementen. Daar leven zij van. De rest is onbelangrijk.

   Als je bij de phonehouse zit, net als ik, dan kun jij je telefoon op laten sturen en ter reparatie aanbieden. Je krijgt gedurende die tijd een leentoestel mee. Hier is geen verzekering voor nodig. Phone house is niet verplicht een leentoestel mee te geven, maar wel de reparatie uit te laten voeren. Dat is namelijk je garantie. Grote kans dat jij een andere telefoon terugkrijgt na reparatie en dat je oude in de prullenbak terecht komt. Of zij moeten je software, iets wat jij zelf niet kunt, handmatig opnieuw installeren. Vergeet namelijk niet dat jij geen software op je telefoon kan zetten. Je kunt enkel updates installeren en daar blijft het bij.

 43. jeen zegt

  ik heb eindelijk verbinding met kies, wat en kl*te programma zeg.
  ik krijg alleen de melding dat ik DEZE APPARAATVERSIE NIET KAN WORDEN BIJGEWERKT,
  hebben meer mensen hier last van, ik heb hem enkele weken terug via (f)ota geupgrade naar 2.3.5.

 44. Maarten zegt

  Nou ik snap al die commotie niet hoor.

  Ik adviseer: Schakel ALTIJD je schermbeveiliging uit VOORDAT je gaat updaten of aan de computer hangt. Waarom is dat?? Dat is om te zorgen dat KIES continue contact houd met je telefoon. Zodra de verbinding verbroken wordt en de schermbeveiliging staat AAN dan kan KIES geen contact meer maken met de telefoon. Deze is dan geblokkeerd voor toegang.

  Zorg ervoor dat je telefoon, staat ook in de adviezen van KIES zelf, VOLLEDIG (dus 100%) is geladen. De reden dat KIES dan afbreekt is omdat de telefoon dan heel veel energie gaat gebruiken om up te daten. Valt de telefoon tijdens het updaten uit dan kun je een probleem krijgen zoals dat de telefoon crasht.

  Zodra je dan nog verbindingsproblemen ondervindt, klik dan met de muis het knopje “verbindsprobleem oplossen” aan op het scherm van de computer. KIES gaat dan de stuurprogramma’s op je computer herstellen of aanpassen. Immers het kan zijn dat er informatie is verdwenen bij schoonmaakacties van de HDD. Sommige zaken worden in het tijdelijk geheugen van de computer opgeslagen. Dat zijn zaken die dan worden gewist. Daarnaast zijn er programma’s zoals: CCLEANER, die in het register ook zaken opschoont welke nog in gebruik zijn. Dat ligt niet aan je telefoon of aan KIES dat ligt aan het programma welke die registerregel als “verdacht” indexeert en aanraad om te verwijderen.

  Naast dit alles zorg dat bepaalde programma’s op je computer uit staan. Waarom… programma’s kunnen contact met de USB poort tijdelijk of in het geheel verbreken. Bijvoorbeeld updates of bepaalde verwerkingen welke ook gebruik maken van die USB poort. Dit veroorzaakt ook een crash.

  Het beste is zodra je jouw telefoon update.. niets met je computer te doen en dus MSN, Twitter, Hyves etc uit te zetten. Dit kan allemaal ellende veroorzaken tijdens het updaten. Immers je processor heeft het gigadruk.

  Daarnaast kan het zijn dat je tijdelijk geheugen van je pc vol staat. Dit beïnvloed de snelheid van het updaten.

  Nu kan er dus wel gezegd worden dat het aan het programma KIES ligt, maar niets is minder waar. Het ligt gewoon aan de bewerkingen die je computer doet. KIES is een vrij zwaar programma. Hoe minder geheugen hoe trager en rotter de boel werkt. Dat is hetzelfde als je Windows 7 op een computer installeert welke een RAM geheugen heeft van 1Gb.

  Het ligt dus echt aan je computer en niet aan KIES.

  Nu zal je wel denken:”Dit slaat nergens op, want mijn pc kan dit gewoon aan”, niets is minder waar. Je moet eens weten hoeveel contact je pc onderhoud met internet en zeker ten tijde het enkel maar aan hebben staan van hyves desktop, msn etc. Continue ontvangt en zend jouw computer dan gegevens van en op het internet. Dat vertraagt de boel enorm.

  Ik heb totaal nergens last van. Het loopt hier allemaal gesmeerd.

  Enig nadeel en daar ben ik nog niet uit is dat mijn SGS2 een slechte microfoon heeft. De andere kant hoort mij heel vaak slecht. Als iemand daar een oplossing voor heeft… graag gooi het in de groep. Instellingen aanpassen op de telefoon helpt niets, want zodra je de telefoon herstart zijn deze instellingen weer gereset.

  • Marcello Christiani zegt

   Bull-shit. Zoals eerder in mijn comments, ik gebruik een clean Windows install op een ‘alleen wanneer nodig HDDtje’, omdat ik zo goed als geen Windows gebruik, doch Linux. Mijn poorten worden door mij gereguleerd en er gebeurd niets of wat dan ook dat niet van toepassing is voor wat ik wil doen.

   Het is gewoon een baggerprogramma en ga mij nu niet wijsmaken dat ik niet weet wat ik doe. Anyway, je lijkt wel een Samsungtrol.

   • Maarten zegt

    Moeilijk he toegeven dat het programma gewoon goed werkt maar dat het probleem bij je pc ligt. Enne poorten door jouw gereguleerd… was het maar zo. Je denkt dat, maar in feite bepaald Windows de regulatie en ook de geinstalleerde programma’s. Vaak heb je het zelf in de hand, maar Windows zoekt ook regelmatig naar nieuwe hardware etc.

    Alle functies in je computer worden dan nagelopen. Soms wordt er ook door bepaalde programma’s buiten Windows om, ook contact gemaakt om te kijken of de poort is bezet of in gebruik is. Dit om ervoor te zorgen dat het systeem sneller werkt. Dan stuurt deze een signaal uit over alle poorten.

    En nee ik ben geen Samsungtrol. Ik ben iemand die heel goed weet waar hij mee bezig is. Ik zit al te lang in het vak en ik weet ook vele ins-en outs van besturingsprogramma’s.

    Als het werkelijk zo rot programma was… waarom heb ik en vele andere er geen probleem mee dan? Je moet gewoon eens naar mij luisteren en doen wat ik heb geschreven. Zal een stuk makkelijker gaan. Als jij het allemaal zo goed zou weten dan weet jij dus ook dat er voor sommige bewerkingen het beter is dat je de computer even ten tijde van updaten met rust moet laten. Dat merk je vaak al als de computer erg traag is. Je kan er wel mee werken, maar de kans dat er problemen ontstaan is gewoon aanwezig. De infopakketten kunnen verstoord raken.

    Ook al heb je een clean install dan nog word je bedrogen. Windows kent namelijk wel een cleaninstal, maar zal altijd zodra je opening zoekt met het web, het noodzakelijke openen. Daarbij is niet ieder programma compatibel met een clean Windows Install.

 45. Melvin zegt

  Er zijn heel veel mensen die last hebben met kies en de update naar 2.3.5 op facebook word heel veel geklaagd en het lijkt me sterk dat bij iedereen de problemen liggen aan de computer,
  Ik heb zelf toen met de vorige versie naar kies gewoon kunnen updaten naar 2.3.4 zonder problemen, nu met de nieuwe versie zijn er problemen,

  3 mogelijkheden

  1. Inderdaad computer probleem
  2. Het kies programma die moeilijk doet na de laatste update
  3. Of ze hebben verschillende versies van de firmware staan

 46. Maarten zegt

  Nu net mijn SGS2 geupdate naar Androit 2.3.5.

  Net als alle voorgaande keren… binnen 10 minuten alles geupdate en perfect werkend.

  Melvin.. je moet eens weten. Het grootste probleem is nog altijd de gebruiker van de computer en niet KIES zelf. Velen soms 80% van de zogenaamde computerexperts, denken te weten hoe hun computer werkt.

  Je moet helaas eens weten hoe vaak ik van deze mensen hun computer ter reparatie heb aangeboden gekregen en er niets aan de hand was. Maakt mij niet uit. Mij levert het bergen geld op, maar ik vind het ronduit beschamend dat mensen zo snel de schuld geven aan een programma. Vaak zijn de problemen voor 70% door de gebruikers zelf veroorzaakt.. instellingen etc.

  Wat wel eens kan gebeuren is dat de netwerkkaart problemen geeft met binnenhalen en verzenden van informatie, maar veelal is het gewoon de oorzaak.. softwareconflict of op de achtergrond draaiende programma’s.

 47. Maarten zegt

  Wat ook trouwens heel vaak gebeurd is dat mensen de adviezen bij updaten veelal niet lezen en dat men maar lukraak van alles en nog wat aanklikken zonder echt te weten wat zij aanklikken. Dat is zo dom.

  Gewoon mijn stappen aannemen en goed kijken wat er staat.

  Het probleem zit nog maals niet in KIES, maar bij de gebruiker zelf of diens computer. Ik heb KIES nog nooit opnieuw geïnstalleerd daar updaten ervan niet werkt. Ik zal niet zeggen dat het nooit zal voorkomen, maar ik heb het gewoon nog nooit gedaan en hoeven doen. Een update werkte gewoon goed. Alleen vaak moet ik de stuurprogramma’s even opnieuw installeren waarmee de computer contact maakt met de telefoon, maar dat is niet zo veel werk. Gewoon herstellen en klaar.

 48. Melvin zegt

  Als het inderdaad software probleem zou zijn zou veilige modus met netwerkmogelijkheden moeten helpen, dadelijk maar even kijken.

  Weet je ook trouwens welke versie je had op je toestel voor de update van 2.3.5?

 49. Maarten zegt

  Je kan het proberen Melvin, Ik geef uiteraard geen garanties, want ik kan niet zien wat je doet. In theorie zou dat moeten werken. Immers alle achtergrondprogramma’s staan dan merendeel uit. Ik weet niet of KIES ook in veilige modus werkt. Ik heb dat nog nooit uitgeprobeerd.

  Ik durf bijna mijn hand in het vuur te steken dat het probleem in je pc zit. Als dat niet zo is.. dan kan het in het uiterste geval ook nog met je toestel zelf te maken hebben. Ik ga een stuk terug ook al aan dat ik mijn oude toestel niet kon updaten. Wat ik ook uit de kast haalde… Ik had een andere telefoon gekregen en toen werkte het wel.

  Ik zou het fijn vinden als je mij hiervan op de hoogte stelt.

  Ik ben niet alleswetend, want ook ik kan zaken soms fout zitten. Daar zijn wij allen mens voor…. gelukkig.

  Ik hoop voor je dat het werkt.

  Succes.

 50. Maarten zegt

  Ik had trouwens vanaf het begin af aan 2.3.3. Daarna 2.3.4 en nu 2.3.5

  Ik heb in de totaal nu 4 a 5 keer een update en back-up gedaan.

 51. Melvin zegt

  Het verbinden met mijn telefoon doormiddel van kies lukt niet bij blijf maar op verbinden staan,

  Computer probleem lijkt me sterk aangezien ik met de vorige kies versie wel gewoon kon updaten naar 2.3.4, een andere computer heb ik ook al geprobeerd echter lukte het daar ook niet,
  Toestel weet ik niet zeker maar kan misschien wel

  Wat ik juist bedoelde met versie zijn de naam van je firmware die je ziet staan als je met kies verbonden staat

 52. Melvin zegt

  Ik heb ook nog een laptop van me zelf geprobeerd echter wilde het daar niet baten

  Ik vermoed of kies of de firmware versie,
  laat zo wel zien wat ik precies bedoel

 53. Nils zegt

  Mijn widgets werken opeens niet meer.
  Accuweather en google agenda. Iemand een idee hoe dit te fixen is?

  Bedankt.

  Ben trouwens van 2.3.3 naar 2.3.5 gegaan. Het duurde ff, vaak opnieuw opstarten etc maar toen het werkte was het zo gepiept.

 54. Andre zegt

  SAMSUNG GALAXY S2 blijt alleen maar opstarten na update van 2.3.4 naar 2.3.5 met de laatste versie van Kies. Hierdoor wordt mijn telefoon niet meer herkend in aangesloten apparaten in Kies. Herinstallatie usb drivers en verschillende pogingen op usb3 of usb2 maken niet dat telefoon herkend wordt.
  1. Is er nog een mogelijkheid om mijn telefoon herkend te laten worden?
  2. Er er een mogelijkheid om mijn telefoon door te laten starten of naar een initeeele startup te krijgen?

  • Andre zegt

   Herinstallatie van Kies en het tijdelijk verwijderen van de memory card maakte connectie weer mogelijk. Mogelijk heeft het ook te maken met het feit dat ik de accu er ongeveer een minuut uit heb gehad.

   In indergaval het is opgelost. SAMSUNG GALAXY S2 nu op 2.3.5 en lijkt weer goed te werken.

 55. Maarten zegt

  Melvin dan ben ik bang dat het aan de software van je telefoon ligt. Heb je al geprobeert deze opnieuw te installeren met de hard reset code:

  *2767*3855#

  Dan zet je opnieuw de software van 2.3.4 erop. Het kan zijn dat er een bestand is beschadigd dat het verhinderd. Je moet het eigenlijk vergelijken met een onzichtbare partitie op je telefoongeheugen waar de installatie op staat. Zelfde als bij een computer welke is aangeleverd zonder software CD’s. Ik ben even de naam van zoiets kwijt.

  Ik raad wel aan dat je EERST een volledige back-up moet maken. Voordat je de back-up terugzet, probeer je de telefoon dan eerst te updaten naar 2.3.5. Als dat is gelukt dan plaats je de back-up terug.

  Wilt ook wel eens helpen.

 56. Melvin zegt

  Heb je misschien een link waar ik de 2.3.4 software vandaan kan halen,
  Die factory reset heb ik al eens gedaan, maar een 2de keer proberen kan geen kwaad

 57. Cindy zegt

  NEEEEEEEEEEEEE! kun je nog terug???? bah heb ik me de hele middag liggen uitsloven voor die poep versie! bah wat is dit lelijk … en mijn agenda widget is ook ram lelijk zoo grijs… kun je nog terug? 🙁 helemaal niet happy

 58. Pike zegt

  Ik heb totaal geen last met updaten via Kies, nu niet en ook nooit gehad.
  Je moet gewoon opletten wat je doet en wat er gevraagd wordt.
  Ik update zelfs met een half volle accu, want de usb kabel is ook de oplaadkabel, gaat altijd goed hier.
  Wel een misser van Samsung is dat ze vooraf geen informatie verstrekken wat er gewijzigd is bij de nieuwe firmware.

 59. Nils zegt

  Weet iemand het verschil tussen de verschillende update versies?

  Ik heb hier twee toestellen
  Toestel 1:
  PDA: KI4 / PHONEKI 1 / CSC.KH2 (Xeu)

  Toestel 2;
  PDA: KJ3 / PHONE KI 4 / CSC.KJ1 (XEN)

  Ze hebben volgens KIES beiden de laatste firmware…..

 60. zegt

  Zojuist van 2.3.4 naar 2.3.5 geupdate. Schermbeveiliging uit, aansluiten, updaten. Binnen 10 minuten klaar. (Kies had ik gisteren al zonder problemen geupdate naar de meest recente versie)

  Nu ben ik heel benieuwd naar de voordelen van de nieuwe versie.

 61. Lefebvre Claude zegt

  upgrade naar 2.3.5 mislukt, blijven hangen op 26%. Noodherstel lukt niet. Kan geen verbinding meer maken met gsm. op het scherm van de gsm komt een beeldje van een gsm en een pc met in de midden een oranje driehoek met uitroepteken, dat vermoedelijk slechte verbinding aanduidt. Iemand hetzelfde probleem?

  • jaccon zegt

   Ja. Hier exact hetzelfde. Ben in de winkel al wezen klagen. Heb hem via Odin opnieuw hersteld met 2.3.5. er op. Nu alles weer normaal. Krijg alleen een melding in KIES dat het toestel niet geupdate meer kan worden. Maar ja das niet nieuw. Alleen verteld KIES het nu zelf. En via Odin gaat het veeeeel beter.

 62. DJENSN zegt

  Even enkele opmerkingen ivm de 2.3.5 update van de SGS2:
  – Inteface voelt nogal laggy aan. Als ik de homebutton en de terugknop gebruik kan het soms een tijdje duren vooraleer hij de actie werkelijk uitvoert. (Ik spreek natuurlijk niet over seconden, maar het werkt ZEKER trager dan bij de 2.3.3)
  – In mijn menu verspringen mijn icoontjes soms ongewenst. Meestal op de voorlaatste en laatste tab. Ik merk soms dat er een icoontje of drie naar mijn laatste pagina zijn gesprongen terwijl ik helemaal niets heb veranderd… Weird!
  – Batterij gaat absoluut minder lang mee. Volgens mij gaat ze zelfs dubbel zo snel leeg als bij de 2.3.3-versie. (Na 1 dag gebruik is hij volledig leeg, na 1 nacht in standby ben ik zo’n 10% kwijt) Ik leg enkel mijn wifi aan indien nodig. 3G gebruik ik zelden tot nooit!
  – Ontvangst valt soms weg en berichten worden af en toe niet verstuurd

  Zijn er mensen die via Kies een upgrade hebben uitgevoerd en één (of meerdere) van de bovenstaande punten herkennen? Hoe langer ik de update heb staan hoe meer bug’s ik vind en hoe meer ik me eraan begin te ergeren. Als hiervoor niet snel een oplossing komt zal ik zeker en vast mijn smartphone rooten.

  • Orville zegt

   Ja, ik heb er ook last van dat mijn terugknop het slechter doet.
   Heb er zoooo spijt van dat ik heb ge-upgrade.
   Zoek ff verder op internet of meer er last van heben en wat eraan gedaan kan worden.

 63. Maarten zegt

  Melvin met 1 woord K*T!!!!!

  Dat is niet fijn. Helaas weet ik het dan ook even niet meer. Misschien dat er een fout in de software zelf is gekomen met de vorige update. Ik hoop het niet voor je, want dan ben je in de aap gelogeerd. Ik houd het tot nog toe op een probleem met de software van de telefoon. Zoals ik al schreef heb ik nooit problemen ondervonden met KIES. In het begin wel en dan ga ik zelf lopen experimenteren en logisch te werk. Ik zal jou, als jou net als ik ook ICT-er ben, niet gaan vertellen hoe je dan moet handelen, want ik durf bijna wel te beweren dat je dan dezelfde stappen hebt doorlopen als ik. Dit is echt niet fijn voor je. Ik vermoed dat de software dan herstelt moet worden op je telefoon en als dat niet kan via een update of restore… tja dan ben ik bang dat de software volledig opnieuw moet worden geïnstalleerd door een erkend bedrijf. Misschinen dat dat baat heeft.

  Hele stomme vraag hoor, maar is je usb aansluiting van je telefoon, kabel of computer wel in orde… Vast wel lijkt mij, maar ik probeer enkel mee te denken.

  Wat ik verder kwijt wil over mijn probleem met de microfoon. Deze is ook opgelost. Ik heb de telefoon geopend en heb gemerkt dat de zacht rubberen behuizing om de microfoon heen was vervormd. Vermoedelijk en dat kan bijna niet anders, want ik zat het met het opnieuw sluiten, wordt dit zachte rubber dichtgedrukt. Dit rubber zorgt voor een spatwaterdichte afsluiting van je telefoon. Ik vind het een slordige opzet, maar ik heb in elk geval bij het opnieuw in elkaar zetten ervoor gezorgd dat het rubber weer in vorm was en voordat ik de boel in elkaar klikte, tegen de opening van het chasis gezet. Gevolg de boel zit nu mooi tegenover elkaar en mijn spraak naar mijn tegenpartij is enorm verbeterd en zuiver.

  Wellicht dat enkelen hier ook last van hebben. Ik sta er in elk geval niet vreemd van te kijken. Ik zal contact opnemen met Samsung en dit euvel voorleggen zodat zij er ook rekening mee kunnen houden. Doe dit overigens niet als je geen licentie hebt voor het herstellen van hun telefoon. Dat kost je namelijk je garantie. Ik heb er zelf ook geen 1 van hen dus als het fout ging, had ik dus het probleem geen garantie meer te hebben. Bij mij is het goed gegaan en ik heb een speciale armband voor statische elektriciteit plus andere gereedschappen hiervoor. Begin er dus niet aan als je het niet kan of de spullen er niet voor hebt, want het kost je, als het fout gaat, je garantie.

 64. BigD zegt

  Jullie klagen teveel! nooit problemen met Kies gehad en me telefoon(batterij)! onthoud dat apps als Whatsapp je batterij veel sneller leegmaken dan de OS zelf! en btw de meeste mensen kopen hun S2 bij providers als Vodafone en T-mobile die er zoveel sh*tzooi opgooien waardoor het langzamer word en ook de updates anders werken! Dus als Samsing aankondigd Android 2.3.5 te releasen hoeft dat niet voor alle providers te betekenen want die moeten hun sh*tzooi nog erop gooien en dan releasen ze het. Wil je een android toestel zonder problemen & zo snel mogelijk updates? Haal het bij KPN of HI, die houden het origineel met zo min mogelijk rotzooi erop 🙂

 65. Cyberco zegt

  Dit is de meest waardeloze update die er is, ik ben na een gesprek van 7,5 minuten zomaar 20% van mijn accu kwijt. Bij 2.3.3 en 2.3.4 ging mijn accu 2 dagen mee, nu net 1 dag. Hopelijk komt er snel weer een update.

 66. Tim zegt

  Ik heb hem een paar dagen geleden geupdate naar 2.3.5. Moest wel eerst Kies weer opnieuw installeren want hij zag mijn telefoon niet. Verder is alles probleemloos gegaan.

  Eergister was opeens mijn batterij leeg, ik hem aan de lader gooien, stond er bij de batterij info dat mijn twitter app 40% voor zijn rekening had genomen. En dat terwijl ik die niet eens had gebruikt! Rare situatie maar heb er verder niet meer last van gehad. Batterij gaat zelfs iets langer mee!

 67. tonytrimb zegt

  2.3.5 is een stapje terug als ik het goed lees op alle forums in heel wat landen.
  reden hiervoor is alleen maar voor samsung van het Apple gezeur af te zijn.
  De winkels mogen alleen nog maar de versie verkopen, waarbij oa het bounce effect van apple uit is en dat is versie 2.3.5.
  Wie 2.3.4 heeft! lekker laten tot er een echte update komt, en laat je niets wijsmaken dat je accu ineens veel langer mee gaat wat technisch gezien kan dit meer dan een paar % zijn.

  Het zijn de vele apps die je accu leeg zuigen, en niet de systeem software.

  Het enige wat bij mij heeft geholpen is juice defender (en stoppen met wordfeud)
  deze app zorgt er voor dat je wifi, 3g, gps enz automatisch uitgaan als het niet nodig is.

  Verder bepaald ook de helderheid van je scherm en hoe lang dit actief is, de duur van je accu. Kijk maar naar je batterij stats.

  probeer maar eens 8 uur lang je scherm aan te houden (lichte afbeelding) op een volle accu….. lukt je niet met 100% helderheid.

  of ga maar eens een paar uur asphalt (racespel) spelen….. telefoon wordt heet! en accu is dan ver leeg

  verhalen dat mensen 4 dagen met hun telefoon doen en sommige maar 10 uur zegt totaal niets over de telefoon ,maar alleen iets van de gebruiker!

  Wie dit nog steeds niet snapt bied ik een cursus elektrotechniek/electronica aan

  laat je niet gek maken, en geniet van je telefoon ( vooral met 2.3.4) 😉

 68. Peter zegt

  Heb 2.3.5 geïnstalleerd. Had twee pogingen nodig, de eerste keer werd de update wel gedownload maar daarna werd de SGS2 niet meer herkend. De aanwijzingen opgevolgd (batterij eruit en erin, en nog eens proberen), voor de zekerheid WIFI uitgezet (stond nog aan, geen idee of dat invloed heeft) en de tweede keer liep het wel goed. Ik vind het prettig dat er nu meer mogelijkheden zijn om in te stellen wanneer en hoe de SGS2 in spaarstand gaat. Over het batterijgebruik kan ik nog niets zeggen.

 69. Roy zegt

  Wat ik merk bij de update van 2.3.5 :

  -Menu werkt wat speller.
  – Navigatie in Menu ”Appicaties” is veranderd.
  -Batterij gaat volgens mij iets langer mee. ( zit nu op ongv 10 uur en batterij niveau is nu 55%. )

  Dit was het even 😉

  Gr Roy

 70. Melvin zegt

  Zoals ik zei heb ik 2.3.5 handmatig geïnstalleerd via de onofficiele manier,

  Alles is hetzelfde gebleven, echter is de CSC code anders want kies laat die code niet toe,
  Verder werkt de software beter en ben in 1 nacht 2 procent kwijt geraakt op idle gebruik, wel netjes, dus batterij gaat echter langer mee,

  Had ook al samsung via twitter geinformeerd over dit voorgeval dat ik het niet via de officiele manier heb gedaan.
  Samsung vertelde mij dat het herstellen naar de originele firmware die kies voorschiet niet onder de garantie valt, en vroeg ook wat de indicatie was betreft het bedrag hoeveel het zou kosten, en/of ze misschien de originele kuunen sturen naar mij via de e-mail ofzo iets zodat alsnog kies me telefoon kan herkennen

 71. Melvin zegt

  Probleem opgelost

  Ik had een firmware opstaan met een multi CSC code,

  Deze veranderd naar XEO en kreeg een update via kies en me telefoon werd weer herkend,

  Echter als ik me telefoon verbind met de computer/laptop dan geeft hij in het engels aan dat ik dat hij met mtp verbonden is(KIES)

  Dus MTP initialisation en dan MTP connected, niet zo groot probleem, maar kies ziet mij telefoon nu weer, en kan ik hem weer gebruiken voor kies updates

 72. jesse zegt

  Ik had ook veel gezeik, maar toen ben ik internet via de kabel in plaats van draadloos gaan gebruiken en was het opgelost. Omdat er nog een laptop op het zelfde netwerk verbonden was gaf die steeds een ip fout. En kies brak steeds af. Dus je kan dit ook proberen

 73. Dave zegt

  Ik kreeg deze week een update melding (via WiFi/OTA)
  Heb mijn Galaxy S2 nu 11 dagen

  en nu heb ik deze firmware :

  I9100CEKI2 ## 2.3.4 2011 September 19

  En verder is KIES idd een schijt programma of je t nu in

  Windows of Mac (die ik heb) draait.

  En meer update nieuws heb ik nu nog niet terwijl de 2.3.5 er wel al is

  Vreemd !?

 74. Tom zegt

  net 2.3.5 erop gezet met kies. Met 2.3.3 naar 2.3.4 gegaan 2 weken geleden.
  Dit allebei zonder problemen. (windows 7, 6 gig, I7 q720), batterij op 80%. Kies wel geupdate. Pc startte wel in een keer opnieuw op (vanzelf notabene!!!). Verder geen problemen.. Buiten icoontje tril-alarm nog geen veranderingen gezien.
  Ook geen azerty toetsenbord zoals hoger vermeld. Maar heb gsm via nederlands internetbedrijf gekocht en woon in België. Dus verwacht dit ook niet.

  een tevreden gebruiker

 75. erwin drenth zegt

  Wat een drama, deze update. Gistermiddag gedaan, inmiddels vier crashes achter de rug. Stond net op het punt een hard reset te doen, maar toestel herstelde zich goddank na een half uur.
  Zeg het niet graag maar dit weekend ontstond toch een eerste gedachte aan de iphone.

 76. Powluzz zegt

  Hmm misschien ook weer eens een positieve reactie posten.

  GPS fix is stukken sneller merk ik nu. Verder nog niet veel andere veranderingen gemerkt.

 77. Arjen zegt

  Ook hier lees ik over allerlei update problemen via Kies, mijn S2 (Vodafone) draait probleemloos op 2.3.5 en ik heb alle updates (2.3.4 en 2.3.5) gewoon met software update via het toestel uitgevoerd, een paar keer klikken en de rest ging vanzelf !

 78. Monja zegt

  Heb vandaag een update(2.3.5) op de S plus gezet en vanaf dat moment krijg ik bij sms en whatssapp steeds de vraag of ik het ingevulde woord wil toevoegen aan het woordenboek. Dit is erg irritant en heb ik voorheen niet gehad. Kan ik dit uitschakelen??

 79. michelle zegt

  Ik gebruik geen Kies. Update doe ik gewoon via mijn telefoon (bij instellingen – over dit toestel – softwareupdate), net als de reactie 2 berichten hierboven. Werkt prima!

  Die woordsuggestie kan uit bij: instellingen – taal en invoer oid – swype/ssung toetsenbord (welke je gebruikt) – woordsuggestie, en dan de bovenste uitvinken

 80. luus zegt

  Na een harde reset van mijn Samsung Galaxy s II kan ik plotseling Kies via wifi en zonder usb alles draadloos doen.Volgens mij heet het FOTA.Geweldig en mijn mobiel is gisteren niet één maal uitgevallen.Niet te snel juichen kijken wat hij vandaag doet.Er is dus hoop volgens mij.

 81. luus zegt

  Sorry niet uitgevallen maar opnieuw opgestart dat was erg vervelend vandaar die harde reset.
  Dat opnieuw opstarten gebeurde na de update naar 2.3.4 en ging gewoon door na de update van 2.3.5

 82. Dennis zegt

  Ik heb totaal geen problemen met kies, heb het geinstalleerd, usb aan de S2 gekoppeld.
  Na 10/15 minuten updaten en paar keer klikken had hij alles geupgrade, 2.3.4 stond er gelijk op, ik probeer nu 2.3.5 erop te krijgen.
  Dus het kan zijn dat mijn problemen met kies nog gaan komen, of je hebt zelf toch iets verkeerds gedaan.

 83. Jan zegt

  mijn g2s blijft maar bezig dingen aan starten.
  als ik bv een sms bericht wil intypen gaat tie het zelf ook doen.
  wil ik een wachtwoord intypen neemt tie het over en typt zelf.
  heeft iemand hier ook last van en wat heb je er aan gedaan.

  factory reset helpt niet

 84. Fahd zegt

  Iemand die me misschien kan helpen, ik heb na het updaten van telefoon dat ik niet meer kan bellen als ik op contacten druk of telefoon geeft die een melding aan: Sorry! Het proces android.process.acore is onverwacht gestopt. Probeer het opnieuw.

  Ik heb een harde reset gedaan maar werkte ook niet iemand misschien met tips nog?

 85. Es zegt

  Ik kan Kies niet eens gebruiken omdat ik alleen een 64bits systeem heb…. en Samsung is blijkbaar nog niet zo ver dat dat compatible is. Zwaar waardeloos!

 86. zegt

  Hallo

  Ik heb een samsung Galaxy S, ik heb hem aangesloten aan mijn laptop op samsung kies, ik heb samsung kies gedownload. Mijn mobiel is helemaal vol en toch kan samsung kies mijn mobiel niet vinden, weet iemand daarvoor een oplossing, zo ja zou ik dag graag willen horen

 87. Bob zegt

  Hey,

  Sinds kort heb ik ook geprobeerd om mijn galaxy s2 te updaten via kies, maar ik krijg steeds andere problemen dat dit weer tegen houden.
  De vorige heb ik al kunnen oplossen, maar nu krijg ik een pop-up met daarop een bericht dat ik alle andere apparaten moet afsluiten zodat de s2 het enigste is dat met mijn pc verbinding heeft en dan ok aan te klikken. Het probleem is dat de s2 het enigste is dat nog is aangesloten met mijn pc, tenzij ik al naar boxen, toetsenbord en muis moet gaan zien. Maar hoe kan ik dan nog op “ok” klikken. Heeft iemand ook dit probleem of weet iemand wat ik hier verder aan kan doen, want op de site van samsung word ik niet wijzer uit hun “online hulp”.
  Alvast bedankt!

 88. Joyce zegt

  Wie kan mij helpen?

  Nadat ik mijn telefoon ge-update had kan ik niet meer bij mijn email en contacten komen.
  Ook word mijn telefoon gloeiend heet als ik hem 5 minuten gebruik. Normaal deed ik 2 dagen met de batterij, nu niet eens een hele dag. Ik krijg ook 50 keer hetzelfde sms van 1 persoon. Wat kan er aan de hand zijn?!

 89. kishara zegt

  Hallo ik heb me sgs2 proberen up te daten via kis maar hy bleef byna 2uur lang hangen op downloading hupelepup en me broer dacht even slim te zijn door de batterij eruit te halen en nu geeft hy een telefoontje met 2 stipjes een oranje driehoek met uiroepteken en dan weer twee stipjes met een pc erbij en als ik hem weer aansluit op pc of via kies dan gebeurd er niks weet er iemand raad hiermee ??

Praat mee