Meer nieuws uit Circus Firmware Update (update!)

Update 21 oktober: het lijkt inmiddels een beetje een chaos te zijn in Galaxy-S2-firmware-update-land, en eerlijk is eerlijk, ook wij zien inmiddels door de bomen het bos niet echt meer. Ons eigen toestel lijkt op dit moment nog tevreden te zijn met Android 2.3.4 en in Kies vonden wij nog geen Android 2.3.5 update, maar inmiddels zijn er al genoeg mensen bij wie er wel degelijk een update naar deze nog nieuwe Android versie mogelijk bleek. In ieder geval zouden er nieuwe updates beschikbaar moeten zijn voor T-Mobile en Vodafone. Houdt dus Kies in de gaten!

galaxy-s2-android-235-update-300x123 Meer nieuws uit Circus Firmware Update (update!)

‘Zo. Die is klaar. Volgende.’ Dat moet Samsung gedacht hebben nadat ook de resterende landen (min België, voor zover we hebben begrepen – nog even volhouden daar, beste Zuiderburen!) hun Galaxy S2 firmware update naar Android 2.3.4 hadden gekregen. Om vervolgens het hele update circus van voor af aan in gang te zetten, maar dan met Android versie 2.3.5.

Zoals we hebben gezien met de Android 2.3.4 update zal het nog wel even duren voordat de Android 2.3.5 update hier zal worden uitgerold, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. En tegen de tijd dat het zo ver is lees je het natuurlijk hier – of houdt het Kies updates account van SamFirmware (@SamKiesUpdates) in de gaten.

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

  • frank zegt

   Helemaal mee eens. Heb van het weekeind mijn laptop opnieuw geïnstalleerd. 1 keur heeft KIES het gedaan. Nu verrekt hij het om verbinding te maken met mijn S2. Wat een ergelijk programma is dit zeg. Zou bijna terug willen gaan naar Nokia.
   By the way de update 2.3.4 heb ik nog steeds niet binnen met mijn vodafone abonnement. Klopt dit?

 1. Erik zegt

  Ik ben wel een fan geworden van de Frankenstein firmware. Loopt i.h.a. Voor en is eigenlijk een officiële firmware, alleen samengesteld uit verschillende firmwares (vandaar Frankenstein). Ik heb nu xwki4 maar had ook al een 2.3.5 versie kunnen proberen.

 2. TacBeaver zegt

  Hey Arthur, waar heb je die informatie vandaan dat Belgie geen 2.3.4 krijgt ? De SGSII is een fantastisch toestel, maar de manier waarop Samsung met SW updates omgaatt begint echt wel afbreuk te doen aan de tevredenheid over dit toestel.
  En op die 2.3.5 moeten we waarschijnlijk ook nog ettelijke weken of zelfs maanden wachten.

   • TacBeaver zegt

    Ha ok, maar ik heb ondertussen wel een andere bron gevonden waar dit wel beweerd wordt door Samsung Mobile Belgium : https://www.facebook.com/samsungmobilebelgium

    Daar wordt vermeld :
    “We kunnen je tot slot nog vertellen dat de update naar 2.3.4 hoogstwaarschijnlijk overgeslagen zal worden. De update wordt dan meteen ter beschikking gesteld op 2.3.5.”

    Niet bepaald prettig nieuws. Zeker niet als er niet wordt bij vermeld wanneer die 2.3.5 ooit tot in Belgie zou kunnen terecht komen, als hij daartegen tenminste niet weer wordt overgeslagen om rechtstreeks naar 2.3.6 te gaan. Zo krijgen we die update voor onze batterij problemen nooit binnen natuurlijk.

     • frank zegt

      Arthur,
      Kan jij het uitleggen want ik snap er niet veel meer van?
      Iedereen inclusief ikzelf klaagt over KIES qua verbindingsproblemen en updates naar 2.3.4. die niet doorkomen en nu heb ik via de telefoon update 2.3.5 erop staan. Gewoon in NL. Swypen gaat nu nog makkelijker was de 1e indruk. Rest moet nog uitgevogeld worden.

      Om nu het hele gebeuren compleet te maken van verwarring. Ik kreeg maar geen melding van KIES voor een update dus ik heb vanavond via mijn S2 >instellingen>info over het toestel> software update nu de versie 2.3.5 op mijn toestel staan??????????????
      Baseband versie i9100BUKI1
      Kernel: 2.6.35.7.i9100…………[email protected]#82

      frank
      Posted oktober 2, 2011 at 5:50 PM
      is ook
      Ik snap het niet meer
      Your comment is awaiting moderation.
      Posted oktober 7, 2011 at 9:13 PM

     • Arthur Dent zegt

      Ja, je bent niet de enige met deze verrassende (en verwarrende situatie). Wij proberen zsm uit te vissen wat hier aan de hand is. Je Baseband versie i9100BUKI1 wijst erop dat je een Vodafone of T-Mobile toestel hebt, dus het lijkt erop alsof één van de twee (gokje: T-Mobile?) direct de update naar 2.3.5 aan het uitrollen is. Zodra we iets zeker weten lees je het hier!

     • Arthur Dent zegt

      Zie net dat Vodafone in Nederland zeker een andere code heeft… maar dat Andre G hier op deze pagina toch ook een Vodafone toestel heeft, en inmiddels bij 2.3.5 is aanbeland. Niet minder verwarrend, maar ik denk dus dat T-Mobile en/of Vodafone een andere dan de generieke update aan het uitrollen zijn – en dus eentje die gelijk naar Android 2.3.5 gaat.

   • TacBeaver zegt

    da wil dus zeggen dat PDAshop zijn toestellen via Nederland aankoopt, want XEN duidt op de nederlandse versie. Dat verklaart dus waarom jij wel je update al hebt gekregen. Thx voor je info.

 3. Joost mag het weten zegt

  Ik heb tmobile en op een of andere manier kan ik niet updaten. Krijg steeds melding dat het geen officale versie is dus hoe kan dat. Want iedereen kan wel updatem en ik maar geen 2.3.4 op me telefoon mooi kut

  • Ik snap het niet meer zegt

   Moet je eens proberen watik gedaan heb scroll effe naar beneden. Ik heb nu 2.3.5. op mijn S2 staan dmv van onderstaande software update te klikken rechtstreeks in je S2. Er werd verbinding gemaakt met de server, het een en ander werd gedownload en een paar keer opnieuw opstarten en voila ik had versie 2.3.5. op mijn S2 staan. Was het gek** zat met kies en dacht kijk eens wat dit opleverd. Ik hoop dat het bij jou/jullie allemaal ook lukt.
   Ik spreek de waarheid ik draai nu echt op mijn mobiel met 2.3.5.
   @Arthur snap jij het nog?

  • Erik zegt

   Men verwacht/hoopt van wel. Samsung is best goed in updates: ook de galaxy s loopt nog steeds mee, alleen is het wel de vraag of die ook ICS gaat krijgen. Denk wel dat het een maand of drie minstens achter zal lopen bij de google releases. Hopelijk begin volgend jaar.

   • guidoww zegt

    dankje wel voor je reactie. laten we het dan maar hopen idd! en dat we een maand of drie achter lopen zijn we inmiddels wel gewent:P!

 4. brain zegt

  pffff al dat gedoe met kies, heb hem al een hele tijd terug verwijdert van mijn pc. weg met dat rotprogramma. doe het wel via odin, veel beter

 5. HebVaart zegt

  Snap werkelijk niet waarom mensen zo hysterisch doen over een update. 2.3.5 moet je inderdaad nog even op wachten. Omdat hij namelijk nog niet af is. En als hij dan op je telefoon staat dan zijn er een paar dingetjes een beetje anders.

  Ik ben wel blij dat met 2.3.4 mijn batterij wat langer meegaat en bovenal dat hij ’s nachts niet meer zonder ook maar iets doen vanzelf helemaal leeg loopt. Dat is inderdaad een behoorlijke bug fix. Verder merk ik niets van die hele 2.3.4. grafisch hier een daar wat anders en je ziet een batterijdingtje op je lockscreen. Pfff boeien.

  Verder vind ik het een geweldige telefoon, kan maar weinig verzinnen wat dan nog weer beter zou moeten.

  Bla bla bla fijne dag iedereen

 6. guidoww zegt

  @hebvaart. Als je het niet boeiend vind, waarom in reageer je er dan op, laat mensen blij zijn met updates. Ik ben er ook blij mee, jammer voor jou dat je zo gefrustreerd bent dat je dat op andere mensen gaat reageren. blijf lekker weg als je toch niks om updates geeft en niks beter kan aan de S2.

  blablabla blijf maar lekker weg

  • Arthur Dent zegt

   XX is een generieke Europese versie lijkt het (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Spanje, en UK)

 7. Ik snap het niet meer zegt

  Om nu het hele gebeuren compleet te maken van verwarring. Ik kreeg maar geen melding van KIES voor een update dus ik heb vanavond via mijn S2 >instellingen>info over het toestel> software update nu de versie 2.3.5 op mijn toestel staan??????????????
  Baseband versie i9100BUKI1
  Kernel: 2.6.35.7.i9100…………[email protected]#82

 8. Erik zegt

  Inderdaad nogal een zootje. Ik heb kies in elk geval opgegeven en haal al mijn updates van xda. Heb nu ook 2.3.5 erop staan. Werkt als een zonnetje. Battery life is uitstekend.

  • Chris zegt

   Zonder Touchwiz neem ik aan? Ik overweeg ook om gewoon lekker handmatig alles te doen. Ik wil alleen Touchwiz behouden…en dat is lastig en/of onmogelijk begreep ik. Iemand aanvullingen hierop? Look and feel van Touchwiz doen t m bij moi.

   Thanks

 9. Michiel zegt

  Ik ben net via OTA over naar 2.3.5. (ook Vodafone branded)

  Het duurde ff voordat de update aangeboden werd. Ik heb de afgelopen week steeds de melding gehad dat er geen update beschikbaar was als ik software update probeerde.

 10. august zegt

  De GSII (Vodafone) van mijn vriendin kreeg ook een Kies-update, draait nu 2.3.5. Mijn eigen GSII (voorheen ook Vod.) is recentelijk voorzien van standaard firmware en vindt nu nog geen update, draai nog 2.3.4. Heb geen grondige vergelijking uitgevoerd, maar mijn 2.3.4. lijkt soepeler te draaien dan haar 2.3.5. ‘Swipen’ tussen homescreens gaat bij haar bijvoorbeeld minder vloeiend (dan voor de update, én in vergelijking met mijn eigen toestel). Verder nog weinig veranderingen opgemerkt.

 11. ivar zegt

  heb een T-mobile branded galaxy SII (TNL) en daar is sinds 20 oktober idd eindelijk een update voor gekomen. draai nu ook op 2.3.5.
  het duurde iets langer voor de branded toestellen van T-mobile en Vodafone, maar dan heb je tenminste wat!

 12. steef zegt

  Zoals je op SamKiesUpdates kan zien:

  Vanaf 18 oktober:
  VDF = Netherlands (Vodafone) I9100BUKI3/I9100VDFKI2

  Vanaf 20 oktober:
  TNL = Netherlands (T-Mobile) I9100BOKJ2/I9100TNLKJ2

 13. TacBeaver zegt

  Yes ! Finally ! Voor de mensen met een LUX versie : de upgrade I9100XWKJ1/I9100LUXKJ1 is beschikbaar via KIES (niet OTA momenteel). Mijn SGS2 hangt momenteel aan mijn pc voor een backup en dan, als mijn toestel ondertussen voldoende opgeladen is, voor een upgrade …

 14. TacBeaver zegt

  2.3.5 upgrade mission accomplished. Maar het liep niet van een leien dakje. 2 keer mislukt omdat ik niet als administrator was ingelogd op mijn pc (iets om op te letten voor je begint dus). Daarna een paar pogingen mislukt tijdens uitpakken van de gedownloade upgrade, een omdat Kies plots geen verbinding meer kon maken met mijn SII en ook nog een poging mislukt omdat mijn gsm in screen-lock ging (nog iets om op voorhand af te zetten of te vermijden door veelvuldige scherm aanraking). Nog een tip : zet je gsm in vliegtuigmode om inkomende gesprekken te vermijden tijdens de upgrade.
  Good luck voor wie plant de upgrade te doen.

 15. Erik zegt

  Overigens nog steeds wakelock issues zo af en toe (network-location, network-location-cell-update) waardoor de batterij snel leeg loopt. Volgens better battery stats komen deze wake locks door Google Services. Heb nu ook maar een freeze gedaan van de network location service. Uitzetten van network location hielp niet. De forums staan overigens vol met dergelijke issues, al jaren. Lijkt erop dat google de problemen niet erkent.

 16. Paul zegt

  Hey Allemaal,

  Ik heb sinds kort Firmware 2.3.5 erop staan, werkt fijn. Maar soms na een nacht slapen wordt ik wakker en moet ik mijn pincode weer ingeven. Iemand bekend met dit probleem??

  Gr Paul

  • Erik zegt

   Ik kom dit ook af en toe tegen (welliswaar met andere versie). Kan niets anders zijn dan het gevolg van een spontane reboot. Net xwkj2 erop gezet. Hopelijk nu verlost van reboot en wakelock issues. De updates worden niet echt stabieler over tijd. Vooral de wakelock issues (voornamelijk na gebruik van google maps) zijn irritant.

 17. Robin zegt

  Yay, vandaag 7-11 een update van Kies! En ook een firmware update erbij naar PDA:KJ3 / PHONE:KI4 / CSC:KJ1 (XEN)…. geen idee wat dat is, android 2.3.5 soms?

  In ieder geval erg jammer dat de firmware update niet werkt. Na het aan klikken van de update-knop, het aanvinken dat ik de boel heb gelezen en het kiezen tussen zonder of met gegevens opslaan naar Samsung… blijft Kies mij terug sturen naar het startscherm van Kies.

  PC opnieuw opstarten, telefoon opnieuw aansluiten, verbindingsfout opsporen met Kies… niets werkt… Ach ja, Samsung Kies… ik had dit kunnen verwachten. Hopelijk wordt dit snel verholpen.

  • steef zegt

   Heb mijn toestel vandaag via Kies met PDA:KJ3 / PHONE:KI4 / CSC:KJ1 (XEN) geupdate naar 2.3.5.
   Over OTA deed hij het in iedergeval niet bij mij maar met Kies ging het prima!

 18. Hans zegt

  Samsung Kies werkt inderdaad niet meer na de laatste update.
  Deze keert terug naar het startscherm wanneer je wilt updaten.
  Zelfs geen USB melding meer op de SG SII wanneer je deze aansluit.

 19. Ger zegt

  Deinstaleer KIES eens helemaal, maar dan ook echt alles en download hem opnieuw. Nadat ik ook veel problemen heb gehad nu geen problemen meer. Ook de KIES update en daarna de firmware PDA:KJ3 / PHONE:KI1 / CSC:KI2(VDF) is geen probleem. Ik heb inmiddels de tweede update, de eerste ging naar 2.3.5 en deze blijft 2.3.5. Wat er veranderd is weet ik niet maar ik hoop dat het probleem met het spontaan opnieuw opstarten weg is.

 20. Ron zegt

  Waarom alles met kies als het ook zonder kies kan.
  Gewoon via het wifi netwerk, dan in de telefoon naar de instelling , over het toestel en dan software update werkt altijd goed.

Praat mee