Cyanogen Mod nu ook voor Samsung Galaxy S2

cyanogenmod-galaxy-s2-300x106 Cyanogen Mod nu ook voor Samsung Galaxy S2Het was toch nog even wachten geblazen, sinds de eerste aankondigingen (zie bijv. HIER), maar nu is ‘ie er dan: de eerste CyanogenMod ROM – versie 7.1 – die volledig geschikt is voor de Samsung Galaxy S2. De liefhebbers van niet-standaard firmware kunnen nu dus hun hart ophalen met misschien wel de beste ‘custom’ ROM in Android land.

Wie overstapt op de CyanogenMod ROM maakt gelijkt de sprong naar Android 2.3.7, en hoeft dus niet meer te wachten op Samsung voor de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem.

Voor meer informatie zie de website van CyanogenMod.

(met dank aan Joost en SimThaDim voor de tip)

Galaxy deal tips

Reacties

  • tonytrimb zegt

   Me 2! Met deze update krijg je problemen met je Camera.
   omschakelen van video naar foto en vv werkt met deze niet meer!
   WIE wil dat nou ???

   Het ziet er allemaal prachtig mooi uit, maar deze is niet af, en dus ZWAAR af te raden.
   2.3.4 werkt als een trein en doe minimaal 2 dagen met accu.

   Take care!!

 1. Tim93 zegt

  Hallo,
  Ik heb hem als onervaren flasher toch gelijk geinstalleerd, en ik moet zeggen het is heerlijk werken, je moet er alleen wel het een en ander voor over hebben.

  Zo zijn al mijn contacten en agenda afspraken na backup toch niet terug gekomen….
  erg vervelend, dus wees hier zeer keurig in, wat ik niet was.
  Voor de rest merk ik weinig verbeterde batterij (maar in idle gebruikt hij ong 3% per uur) en dat is prettig.
  Voor de rest is het een kwestie van smaak.

  lees in idd de gehele guide goed door en snap wat er staat!
  daarbij raad ik aan een jig in huis te hebben in het geval dat je vastloopt zodat je niet zonder garantie komt te staan…
  succes!

 2. Erik zegt

  3% per uur in stand-by is erg veel. 3% per 4 uur is haalbaar. Denk niet daar het aan die rom dat veroorzaakt. Waarschijnlijk een applicatie probleem.

  • killian zegt

   3G uitzetten ’s nachts, werkt erg goed. ik doe zo’n 3 / 6 % per nacht (6 / 8 uur)

   en over CM-mod, ZOOOLANG op gewacht. knal em er vanmiddag nog op. op tip van jou zet ik wel ff al mijn contacten op back-up ^^

   ben benieuwd hoeveel vetter CM is dan lightening en al die shit

   • tonytrimb zegt

    wel eens van Juice defender gehoord?
    deze doet dit allemaal zelf voor je en geeft je in sommige gevallen een verdubbeling van je accu time. (zelf alles in te stellen)
    Aanrader
    grtz

 3. zegt

  Waarschuwing:

  Wanneer je van de originele firmare naar CyanogenMod gaat, gebruik dan niet de stappen op de CM Full Update Guide! ClockworkMod recovery 4.0.1.4 heeft problemen met het lezen van de SDcard. In het ergste geval eindigt je toestel in een bootloop.
  (De nog originele Samsung firmware wil dan namelijk niet booten met ClockWorkModRecovery, maar je kunt geen nieuwe firmware installeren omdat je SDCard niet werkt)

  Zo omzeil je het probleem:
  Plaats de CM- en GoogleApps installatiebestanden (de twee .zip-files) in de interne opslag, VOORDAT je ClockworkMod recovery flasht. Je kunt daarna de installatie vanaf de interne opslag uitvoeren in plaats van de SDcard.

 4. Cas zegt

  Heeft iemand een tip voor een eenvoudig stappenplan om je telefoon hiermee te kunnen updaten? Geen idee waar ik op moet letten etc.

 5. Cas zegt

  @ killian , thx! vind hem overigens niet heel duidelijk.. lees overigens wel op de cm wiki het volgende : Place the CyanogenMod update.zip file on the root of the SD card. .. waar moet ik dat dan precies plaatsen? thx

 6. Sonk zegt

  Idd! Kan iemand een eenvoudige stappenplan maken? Had geprobeerd maar begrijp de ballen van. Had zoveel dingen gedownload en geinstalleerd maar ben de weg kwijt. Mocht er iemand geroepen voelen mijn dank is groot!

 7. zegt

  @ Cas
  @ Sonk

  Ik krijg het gevoel dat jullie nogal lichtvoetig denken over het vervangen van je ROM. Er bestaat namelijk altijd een risico dat er iets mis gaat (Zie mijn vorige post hierboven, dit heeft mij heel wat benauwde uurtjes bezorgd) en dan zul je zelf moeten uitzoeken hoe je je toestel weer aan de praat krijgt. Samsung zal je er niet bij helpen, en de ‘community’ is alleen (technisch) engelstalig en levert in dat geval géén kant-en-klare stappenplannen.

  Wanneer je het stappenplan op de Wiki van CyanogenMod al niet begrijpt, denk ik niet dat je eraan moet beginnen om je ROM te flashen. Simpeler dan dat wordt het namelijk niet. Wellicht heb je iemand in je kennissenkring die hier handig mee is en je kan helpen?

  • Boris zegt

   Ik moet zeggen dat het weinig risicos bevat als je weet wat je doet. Maak vantevoren een backup van je device met clockwork recovery in recovery mode en als je een bootloop krijgt kun je deze heel makkelijk terugzetten door te booten in recovery mode. De recovery mode blijft altijd werken.
   In het geval dat je geen backup had kun je altijd vanuit de download mode complete stock rom opzetten.

  • bas zegt

   hoi joost heb een vraag heb mijn s2 gisteren succesvol gemod ik kan nou alleen geen youtube market of iets dergelijks wat er standaard op zit gebruiken omdat ik nergens mijn email adres kan opgeven zegmaar hij wilt niet meer linken met mijn google acount hier baal ik wel een beetje van voor de rest werkt die als een sneltrein nu !

   • zegt

    Hey Bas,

    Hij hoort om je google account te vragen zodra je het toestel voor het eerst weer inschakelt na installatie van CM. Mocht hij dit niet hebben gedaan controleer dan het volgende:
    – Heb je ‘Google Apps’ geïnstalleerd nadat je CyanogenMod hebt geflasht. Dit kan door het expliciet in ROMManager aan te vinken, of door het .zip bestand handmatig vanuit Clockworkrecovery te flashen. (afhankelijk van welke installatiemethode je hebt gebruikt)

    – Heb je je Cache- en Data partities leeg gemaakt voordat je ging flashen? (Wederom een vinkje in ROMManager of handmatige actie ClockworkRecovery)

    Mocht je dit beide wél gedaan hebben, dan zou je een hard-reset kunnen proberen, om te kijken of hij het alsnog vraagt. Misschien dat anders een nieuwe CM installatie helpt?

    Ik kwam dit artikel tegen, misschien dat je er wat aan hebt:
    http://www.shekhargovindarajan.com/google/android-how-to-change-the-google-account-without-a-hard-reset/

    Succes!

 8. Cas zegt

  Heb zojuist mijn phone geroot en de rom erop gezet. Best simpel eigenlijk. Gewoon even de tijd ervoor genomen 🙂 De camera werkt overigens niet goed.

 9. Boris zegt

  Heb deze gisteren even geprobeerd…ik had de nightly en de stable build beide geinstalleerd gehaf en bij beide had ik 2 dezelfde problemen. de camera crashte steeds bij omschakelen naar video en het gehele toestel crashte bij usb connectie naar mijn pc nadat ik wat bestanden overgezet had.

  Ik moet zeggen dat het er verder geweldig uitzag en dat het heel soepel was, dus ik kan niet wachten totdat er een goed werkende build beschikbaar is.

 10. killian zegt

  heb em vandaag dan toch eindelijk geinstalleerd. en toch leuke facts / dingetjes die voor mij gelden:

  -1e keer bootloop, geen idee wat ik fout deed maar na nog een keer recovery mode en alles cleanen deed die het.
  – vervolgens is de gallerij super traag, en dat is voor mij al bijna een no go. heb dat aardig vaak nodig en dit werkt niet.
  – camera crasht niet bij mij na switchen tussen video / foto
  – overall een zeer mooie mod, helaas ga ik toch ook nog echt even wachten tot deze verder is ontwikkeld.

  – maarliefst 10 minuten cyanogenmod er op gehad! w0000t
  nu wachten op een heleboel patches / updates

  cya soon

 11. cheelio zegt

  Ik draai al een tijdje een nightly build (CyanogenMod-8-08272011-NIGHTLY-GalaxyS2, kernel 2.6.35.7-ga048f80 (android 2.3.5) en daarmee heb ik nooit problemen gehad met de camera. Hoe vaak ik ook omschakel van foto naar video (met de schuifknop), hij blijft het altijd doen…

  • simthadim zegt

   Het is een custom ROM, kennelijk MIUI genaamd.
   Kunnen we je alle ins en outs vertellen? Ja en nee. In dit geval kan je het beste zelf gaan googlen naar het antwoord op je vragen (eigenlijk altijd als eerste doen!).

 12. Caspar zegt

  Heeft iemand een advies welke ROM ik het beste kan installeren? Heb de cyanogenmod maar deze is zwaar teleurstellend.. camera werkt niet.. galerij is onhandelbaar.. en veel foutmeldingen..

 13. lambik333 zegt

  mijn telefoon draait in een loop hoe krijg ik dit weer goed.
  had kernel geflasht naar clockworkrecovery maar kreeg cyanomod er niet op.
  nu wil ik met odin terug flashen naar xxki3 maar krijg eeuwige loop.
  wat kan ik nog proberen???mijn telefoon was met kies geupdated naar laatste androidversie.

Praat mee