Boem: 80 GB opslag op je Samsung Galaxy S2

sandisk-64-gb-micro-sdxc-300x236 Boem: 80 GB opslag op je Samsung Galaxy S2

(foto met dank aan XDA lid Ghost77)

Ooit, in een lang en grijs verleden was er sprake van een Galaxy S2 model dat voorzien zou zijn van 32 GB opslagcapaciteit, in plaats van de 16 GB waar het toestel nu standaard mee komt. Nu is het al enige tijd stil rond dit model. Maar wie zijn 16 GB inmiddels tot de nok toe vol heeft zitten, heeft naast het plaatsen van een ‘gewoon’ microSD kaartje straks nog een optie. Waarom niet gewoon een 64 GB microSD kaart erin doen?

Volgens Samsung’s eigen opgave kan er maximaal 32 GB extra worden geplaatst. Maar ondernemende XDA forum leden hebben uitgevogeld dat een Sandisk micro SDXC kaart van 64 GB ook werkt, zolang deze maar met een ‘normaal’ FAT32 filesysteem geformatteerd is.

De grote horde bestaat uit het feit dat de betreffende microSD kaart – de Sandisk micro SDXC 64 GB – op dit moment nog nergens in ons land leverbaar is, voor zover wij kunnen nagaan. (Correct us if we’re wrong!)

Hoe alles zit, wordt nog een keer uitgelegd door één van de mensen die er achter kwam in het onderstaande filmpje.

Aanvulling 24 oktober: voor wie het wil weten – de Sandisk micro SDXC 64 GB kaart kost in de VS 220 dollar (HIER), oftewel tegen de 160 euro.

(met dank aan XDA en natuurlijk bezoeker Richard die ons er op attendeerde)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Fearless zegt

  Das ook wel meer dan genoeg zeg jeetje, zal ook aardig wat kosten zon kaartje.

  Ik doe het nog altijd zonder en mis er voorlopig niets aan.

 2. Rens zegt

  Leuk maar compleet nutteloos. Wil je een externe harde schijf of een telefoon? Als je dit doet geef je zoveel geld uit aan je telefoon en wordt het meer een mediatank. Kun je beter je geld uitgeven aan een galaxy tab om lekker films te kijken, want aan 80 gb muziek kom je toch niet.

  • zegt

   Ben ik absoluut niet met je eens.
   Mijn 32 Gig kaartje is tot de nok toe vol. Vooral met muziek. (Eigen -legale- muziekcollectie in hoge kwaliteit geript). Mijn toestel wordt veel gebruikt als ‘mediatank’, juist zodat ik geen losse mediaplayer hoef aan te schaffen.

 3. Erik zegt

  Heb nu een 32gb kaartje in mijn telefoon. Is nu nog wel genoeg, maar over 1 jaar denk ik niet meer. Gaat snel met al die foto’s, filmpjes, en muziek. Hoop wel dat ze die 64 GB goed getest hebben, want als het lijkt te werken is dat echt niet voldoende. Heb ervaringen met incompatibele kaartjes op oude palm die ook leek te werken, totdat ik data corruptie kreeg.

 4. mark zegt

  haha das de verkeerde kaart. is geen mobile. heb nu die van 16gb gevonden is overgens maar 21euro. http://www.informatique.nl/524283/sandisk-16gb-microsdhc-mobile-ultra.html

  en de 64gb voor 99euro

  http://www.informatique.nl/524039/sandisk-64gb-ultra-microsdxc-ultra-64g.html

  en zo kan je nog de 32gb vinden voor 58euro. http://www.informatique.nl/524284/sandisk-32gb-microsdhc-mobile-ultra.html

  en kleiner is ook wel te vinden. verder kan ik ze niet veel goedkoper vinden.

Praat mee