Officiële Android 2.3.4 firmware update lekt uit

samsunggalaxys2-xxkg6-180x300 Officiële Android 2.3.4 firmware update lekt uitEen vroege versie van de langverwachte update van de Samsung Galaxy S2 naar Android 2.3.4 deed al een tijdje de ronde – dit weekend wist SamFirmware de hand te leggen op een officiële versie, met versienummer/naam XXKG6. En snelle blik in de file leert ons dat de Nederlandse (CSC) versie met landcode XA ook van de partij is, dus het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de update via Kies binnen te halen is. Wie nu al aan de slag wil met de update, bijvoorbeeld via een programma als Odin, kan deze vinden via SamFirmware’s Twitter bericht (HIER).

Deze update voor de Galaxy S2 is belangrijk, omdat hiermee als het goed is de voor sommige gebruikers nogal irritante batterij bug verholpen zal zijn. Voor meer informatie over de Android 2.3.4 update, check ook onze eerdere posts HIER en HIER.

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Job zegt

  Ik draai sinds gister deze versie en ben er nu al super tevreden mee! Nu ongeveer een dag verder zit ik pas op de helft van mijn batterij. Voorheen deed ik gemiddeld een dag met een volle batterij. Via Odin v1.8.5. de firmware geïnstalleerd, appeltje eitje 🙂

 2. robbiez zegt

  Nog een tip: download juice defender.. de enigste app waarbij ik ook daadwerkelijk merk dat de batterij langer mee gaat! De overige app killers etc kunnen er namelijk ook voor zorgen dat het batterijverbruik toeneemt…

  • Simon zegt

   Daar heb ik dus echt geen enkel probleem mee, hoor er ook niet veel over van anderen. Het zou dus zomaar aan jouw toestel/instellingen kunnen liggen, factory reset?

  • Marco zegt

   Heb ik ook Mitch, jij al een oplossing? Dataverbinding uit en aan werkt bij mij maar komt echt zeer vaak per dag vast. Heb veel processen / apps gesloten en gedeinstalleerd maar nog niets heeft geholpen.

 3. valboy zegt

  @Alex
  Dat wachtwoord is: samfirmware.com

  Het staat gewoon boven aan de samfirmware site van galaxy s2. 🙂

  Groetjes Valboy 🙂

 4. go_ned zegt

  Vraagje voor de mensen die al op 2.3.4 zitten via odin.
  Herkend kies jullie toestel ?

  Ik heb hem zelf nog niet geupdate maar ik wil het eff weten omdat vorige updates soms het toestel niet meer herkend wordt door kies.

 5. Guido zegt

  Dat lijkt me niet zo handig hoor stefan, een uitleg voor deze update via odin staat op samfirmware of op xda ff zoeken via google, maar om het toch wat te verduidelijken, repartition niet aan vinken auto reboot en f.reset time wel aanvinken als het goed is staat het standaard al zo, dan de de bestanden als volgt invoeren : code bij pda, modem bij phone, en csc bij csc. dan zal het een stuk beter werken.
  en voor go_ned kies herkent je telefoon wel maar de firmware niet aangezien deze nog niet officieel beschikbaar is.

Praat mee