Tip: wijzig de ‘vaste’ icons op het bureaublad

samsunggalaxys2home-180x300 Tip: wijzig de 'vaste' icons op het bureaubladEén van de bekendste features van het Android besturingssysteem is natuurlijk de mogelijkheid om geheel naar eigen smaak het bureaublad van – in dit geval – de Samsung Galaxy S2 te vullen met icons en widgets.  Maar hoewel je tussen maximaal schermen heen en weer kan scrollen, zie je onderin altijd vier ‘vaste’ icoontjes: Telefoon, Contacten, Berichten, en Applicaties. Maar stel nu dat je inmiddels zó verslaafd bent geraakt aan Whatsapp dat je eigenlijk helemaal geen zin meer hebt in dat Berichten icoontje onderin, en daar liever gewoon direkt Whatsapp zelf hebt staan…

SC20110716-010840-150x150 Tip: wijzig de 'vaste' icons op het bureaubladDat kan, natuurlijk. Ga dan naar ‘Applicaties’, en druk daar op de Menu knop (de aanraakknop linksonder op je S2: samsunggalaxys2menuknop Tip: wijzig de 'vaste' icons op het bureaublad ), en selecteer ‘Wijzigen’. Je kunt nu niet alleen de plaatsing van de apps in het Applicaties menu aanpassing, maar ook apps slepen naar de positie van drie van de vier ‘vaste’ icoontjes (de meeste rechtse kan niet gewijzigd worden, omdat dit de vaste link naar de startpagina of de applicaties is). En zo kun je dus net die apps altijd bij de hand hebben die je zelf het meest gebruikt, of dit nu Whatsapp is, of de browser, de camera, Twitter, etc. etc. Aanpassen aan je eigen smaak en voorkeuren zijn hier de sleutelwoorden!

 

SC20110716-010925-150x150 Tip: wijzig de 'vaste' icons op het bureaublad

Android - Galaxy S2 - Menu wijzigen - het resultaat

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Arthur Dent zegt

  Dit kon altijd al 🙂 maar op één of andere manier is het een mogelijkheid die vaak over het hoofd wordt gezien…

  • daan zegt

   Heey Arthur Dent weet jij dan een oplossing voor mijn probleem met de vaste icoontjes? Ik heb er maar drie???(eerst gewoon vier maar na wijzigen en opslaan staan er maar drie.) kijk onder Cluster daar heb ik het al uitgelegd!? Blijkbaar heeft nog niemand een oplossing? Kan jij mij helpen? Heb gewoon de instructies gevolgd van de link.

 2. Jolanda zegt

  Kan iemand mij vertellen hoe je gedownloade apps op de bureaubladen zet? ik heb mijn sgs nog maar pas dus begrijp nog niet alles, ik heb wat apps gedownload maar die staan nu bij applicaties, maar als je die op één van je bureaubladen wilt hebben, wat doe je dan?

  • angh zegt

   Stom … het hoeft helemaal niet via instellingen !!!
   Gelukt dus !!! top.

   Is het ook mogelijk om de icoontjes zelf te wijzigen zonder dat je een ander launcher gebuikt?

 3. Janus zegt

  Ik kan je vertellen dat dit niet werkt. Althans, na het uitzetten van je s2 verdwijnt het icoontje. Bij mij komt hij dan niet meer terug! Heel vervelend, want de volgorde van je vaste applicaties wijzigt dan tevens..

  Dus zodra je je S2 uitzet is het afgelopen met deze handige tip… Helaas!

 4. Mike zegt

  Iemand een idee of er al achter hoe je het blijvend houdt? Zoals eerder al gezegd is, verdwijnt na een tijdje de wijziging en dat geldt ook voor de volgorde onder het menu applicaties… Leuk deze tip maar het is dus niet blijvend, bij mij in ieder geval!

 5. Janus zegt

  Nee,

  Helaas kan ik je zeggen dat het niet blijft. Nog steeds niet, maar ik hoop dat hier verandering in komt bij de ICS release 😀

Praat mee