Nieuwe informatie gelekt over de Samsung Galaxy S3

galaxy-s-iii-300x249 Nieuwe informatie gelekt over de Samsung Galaxy S3Heel even maar – zolang bleven de Tweets staan van een tester die claimde toegang te hebben gehad tot Samsung’s opvolger van de op dit moment ernstig populaire Galaxy S2 – de S3. Inmiddels zijn alle sporen alweer uitgewist, en heeft ook SamFirmware – die de Tweets oppikte – haar post weer verwijderd. Toch waren er met name drie punten die zijn blijven hangen:

  • Het scherm – er gingen natuurlijk al geruchten rond over het scherm, maar duidelijk is dat de Galaxy S3 voorzien zal zijn van een echt ‘next-generation’ scherm. Of het hier dan gaat om het onlangs gelekte Super AMOLED HD scherm, of zelfs een met een nog hogere resolutie blijft onduidelijk. Maar dat het scherm van de S3 een flinke sprong maakt ten opzichte van dat van de S2 staat als een paal boven water.
  • Wat betreft de processor: volgens de gelekte informatie gaat het ook hier om een ‘next-gen’ processor. Dit betekent ófwel een flink snellere dual core chip (denk 2+ GHz), maar misschien ook wel een quad core SOC. Ook hier geen weer geen verrassingen, maar het is goed om de eerdere geruchten bevestigd te zien.
  • En last but not least moet de Galaxy S3 gaan beschikken over een sterk vernieuwde – en verbeterde – batterij, met een beduidend grotere capaciteit dan de huidige generatie mobiele telefoon.

Hoewel we nog steeds weinig echte details te weten zijn gekomen, is het duidelijk dat Samsung met de Galaxy S3 nóg een poging gaat doen om de mobiele telefoon markt wéér een stap vooruit de duwen. En ook ditmaal is bevestigd dat we nog even moeten wachten op deze volgende supertelefoon: 2012.

The plot thickens….

(met dank aan SamFirmware en @gauravh)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee