Game tip: Dungeon Defenders – First Wave

galaxys2dungeondefenders Game tip: Dungeon Defenders - First WaveGeen praktische tip deze keer, maar wel een leuke: Dungeon Defenders First Wave. Deze game is niet nieuw, maar de Android versie was tot nu toe alleen geoptimaliseerd om gespeeld te worden op toestellen met NVIDIA’s Tegra 2 chip. Echter, sinds kort is alles ook helemaal tip top in orde gemaakt voor de Samsung Galaxy S2.

Volgens de makers zelf is DF:FW een ‘Online cooperative Action-RPG meets Tower Defense’. Vrij vertaald: het is een RPG (Role Playing Game) waarbij je ook nog eens defensieve bouwwerken uit de grond kunt toveren, om jezelf zo een handje te helpen. Het spel speelt zich af in het land Etheria, en als speler neem je de rol van één van de kinderen van ’s lands levende legendes op je, die de ‘dungeons’ moeten verdedigen tegen narigheid en ellende. Uiteraard is elk van deze karakters gezegend met specifieke uitrusting, mogelijkheden, en verdedigingstechnieken. Wat erg tof is, is dat je tijdens het spel altijd kunt switchen tussen characters – dus je zit nooit vast aan één eerder gemaakte keuze.

galaxys2dungeondefenders2-300x168 Game tip: Dungeon Defenders - First WaveIedere ‘dungeon’ bestaat in feite uit twee fases. In de eerste fase ruik je al onraad, maar wordt er nog even niet echt geknokt: dé gelegenheid om jouw verdediging op poten te zetten. Als je hiermee klaar bent, kun je door naar het echte werk: je kijkt niet alleen toe hoe jouw verdediging het houdt tegen de aanvallers, maar je begeeft je middenin het strijdgewoel.

Dungeon Defenders maakt gebruik van de Unreal Engine. Voor wie dit niets zegt: alles ziet er dus erg goed uit. Voor wie dit wél iets zegt: dáárom ziet alles er dus erg goed uit.

Kortom: Dungeon Defenders is niet zomaar een spelletje op je telefoon – het is een volwaardige game, die nu dus ook gebruikt maakt van de krachtige hardware van de Galaxy S2. Het spel is gratis, maar je kunt – als je echt wilt – geld uitgeven tijdens het spel zelf, bijvoorbeeld om ‘mana’ te kopen.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. robbiez zegt

  Ik ben de tip nog niet tegengekomen om de 1 in het startscherm vast te houden of in het menu waarna je leuk in een soort 3d kunt scrollen naar volgende tabbladen.. evenals in het menu “inzoomen” waarna je alle bladen ziet..

 2. koen zegt

  heel vet vandaag eff zitten spelen.
  een groot nadeel mijn gs2 was na een 25 min rond e 51 graden en was niet meer beet te houden. mijn duimen werden er warm van.

 3. Simon zegt

  Lijkt me een leuk spel, maar met de temperatuur van de S2 en haar batterij zuigende werking weet ik nog niet of ik er aan ga beginnen…

 4. technojunky zegt

  heb het spel geprobeerd. ziet er grafisch erg cool uit MAAR… tijdens gebruik werd mijn SII zo warm dat het gewoon zeer begon te doen. kon mijn vinger niet meer op het scherm houden.

Praat mee