Veranderingen na de nieuwe Galaxy S2 firmware upgrade (bijgewerkt)

changelog Veranderingen na de nieuwe Galaxy S2 firmware upgrade (bijgewerkt)De vandaag (eindelijk) beschikbaar gekomen KF3/KE7 update voor de Samsung Galaxy S2 bevat een hele rits kleine en minder kleine veranderingen. Een aantal daarvan waren al eerder bekend, maar nu kunnen we eindelijk gaan testen wat er nog meer allemaal verbeterd – of tenminste veranderd – is. Eén ding was, en is, in ieder geval duidelijk: het gaat hier nog niet om de firmware update waarmee Android zelf wordt geupgrade naar versie 2.3.4 – dus een structurele oplossing voor iedereen die last heeft van de inmiddels beruchte ‘batterij bug’ biedt deze update nog niet. Maar als alles we de geruchten mogen geloven zullen we nog deze maand ook de Andoid update zien verschijnen.

Wat is er dan wél veranderd? Tot nu hebben wij en onze lezers de volgende punten ontdenkt:

 • Betere management van de kloksnelheid van de processor – hoewel geen Android bug fix, zou dit toch wat energiewinst moeten opleveren
 • Sneller opladen – dus een kortere laadduur: altijd handig
 • Bij sommigen lijkt het toestel minder warmte te produceren
 • Meer werk geheugen vrij na opstarten
 • De S2 start (nog) sneller op – en sluit sneller af
 • Betere automatische aanpassing van de helderheid van het scherm – misschien met als resultaat dat het scherm ook energiezuiniger is
 • Lockscreen wallpaper bug fix (kan nu ook gewone wallpaper selecteren)
 • De camera zou verbeterd zijn, zoals betere (of andere) autofocus, en camera app onthoudt laatst gebruikte modus
 • Pagina nummers zichtbaar bij het scrollen tussen tabbladen
 • Swype kan meerdere talen gebruiken
 • VLingo kan nu direct tekst invoeren in de normal SMS clïent
 • Een aantal nieuwe ikoontjes
 • GPS fix gaat nu sneller, en zou nauwkeuriger zijn
 • Berichtenskins kunnen nu niet meer veranderd worden

Ongetwijfeld is er nog veel meer veranderd, dus als jij een verandering/verbetering tegenkomt die nog niet vermeld is, kan deze in de comments gemeld worden – zodat wij hier uiteindelijk een compleet overzicht van deze firmware upgrade kunnen bieden, in ieder geval zolang Samsung zelf geen officiële uitspraken hierover doet.

(met dank Phandroid, FoneArena,  MacReady, en Simon, iedereen die hieronder zijn bevindingen heeft gemeld!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Nickelodeon zegt

  Na de update kan ik zowaar mijn berichtenskins niet meer vinden. Kan geheel aan mij liggen hoor.

  Daarnaast heb ik al tot 2x toe een raar verschijnsel gehad: een behoorlijke kleuruitspatting (verhoogd contrast, heel lelijk scherm) waardoor het scherm praktisch onleesbaar werd. Wie heeft er ook last van gehad?

 2. marco zegt

  De vorige fw had de bug dat je het lockscreen alleen kon veranderen in een eigen foto, nu kun je weer kiezen tussen de samsung wallpapera

 3. MacReady zegt

  Nog een paar:
  – enkele nieuwe icoontjes (inderdaad o.a. Music hub)
  – veel sneller afsluiten (volledig uitzetten)
  – wanneer volgeladen, geeft een Aziatische vrouwenstem in Engels (met accent) aan dat de batterij is volgeladen.

 4. MacReady zegt

  Nog drie veraneringen:
  – geen focus drift meer bij videos, omdat het focus punt is vastgezet (zogeheten hyperfocale afstand). Nadeel is dat je niet langer dichtbij kunt filmen (!) en het focus punt zichzelf dus ook niet aanpast wanneer je dat wél zou willen…
  – camera gaat niet automatisch terug naar de fotostand bij opnieuw opstarten, maar onthoudt de laatstgebruikte stand (laatst gefilmd? dan start hij ook weer in filmstand op)
  – auto brightness aanpassingen van het scherm gaan vloeiender en werkt stabieler door o.a. een extra ingebouwde vertraging bij snelle wisselingen van omgevingslicht.

 5. Chofny zegt

  Maar als alles we de geruchten mogen geloven zullen we nog deze maand ook de Andoid <(= het geen android XD) update zien verschijnen.

  je kan het via je het progamma van Samsung (" Kies ") op je telefoon zetten. Wanneer je het progamma opend en je telefoon aansluit op je pc / laptop zal de progamma automatisch op zoek gaan naar beschikbaare updates. en hij zal het ook aangeven.

  Link voor de progamma van samsung (" kies "):

  http://www.samsung.com/nl/support/mobilesoftwaremanual/mobilesoftwaremanual.do?page=MOBILE.SOFTWARE.MANUAL

  🙂

 6. Nickelodeon zegt

  Na de update hoor ik, als ik de telefoon in de ‘stille modus’ zet, bij het maken van een foto, geen sluitergeluid meer. Dit was voor zover ik weet, voor de update niet het geval (in het kader van privacy etc.).

 7. Nickelodeon zegt

  Ik heb het reeds eerder gemeld maar het staat er een beetje onduidelijk: wie weet waar ik de optie kan vinden waarmee ik mijn berichtenskins kan veranderen? Ik kan hem na de update niet meer vinden…

 8. Glenn zegt

  @ Nickelodeon: ik heb ook na mijn update eenmalig last gehad van een scherm dat onleesbaar is geworden tgv erg hoog contrast, wat rood beeld. na het opnieuw opstarten niet meer gebeurd. hopelijk blijft het bij die ene keer. Voor de rest merk ik niet veel van de update. ook is mijn batterij nog even snel leeg. wachten maar op de update 2.3.4

 9. Fearless zegt

  Ik begrijp het niet.

  Ik heb mijn telefoon via de usb aan de laptop met het programma KIES….

  En hij geeft aan dat er geen firmwire update beschikbaar is:

  Pda-ke5/Phone ke1 / csc:ke2 geeft ie bij mij aan

 10. Edje zegt

  Ik kon voorheen in de app “video maken” (te downloaden bij Samsung apps) geen films bewerken met een resolutie van 1920×1080. Dan kan dus na deze upgrade wel.
  Ik kan de bewerkte films helaas nog niet opslaan met een resolutie van 1920×1080.
  Wel met een resolutie van 1280×720.
  Ik kan ze in ieder geval bewerken.

 11. Alexander zegt

  Ik heb ook firmware Pda-ke5/Phone ke1 / csc:ke2 (VDF) . ik kan mijn toestel ook niet updaten. je moet wachten op vodafone tot zij de update vrijgeven wat wel een tijdje kan duren. iemand een idee hoe ik hem anders kan updaten?

 12. poeki zegt

  Firmware geupdated.
  + Sub iconen menu werkt super vloeiend.
  + Minder snel warm
  + snelle sluit en opstarttijd

  – screens zijn nog steeds vloeiend?? voor de snelste toestel in de wereld vand ik dit erg zwak
  – Pinkspot in camera is nog steeds te zien

  hopelijk wordt dat zo snel mogelijk gefixed..of kunnen ze dat niet en is een hardware probleem?

 13. Joop zegt

  Hoe kan ik via Kies updaten? ik krijg alleen op Kies te zien wat er op mijn mobieltje staat,maar vind geen Upload scherm?
  Help
  Thanx Joop

 14. Rens zegt

  @ B.o.b . Nee hoor dat is onzin. Bij een rooted device kun je gewoon de firmware updaten naar de laatste versie. Ik heb het net nog gedaan en ben gewoon na de update mijn root kwijtgeraakt zoals het hoort bij een officiele update.

  Verder als ik even kijk bij opties noemt de telefoon dit niet 2.3.4 maar nog steeds 2.3.3.
  Nog meer mensen die dit hebben?

 15. Peter zegt

  Kan iemand mij vertellen wat er bij zijn galaxy s2 staat bij baseband-versie, kernelversie en buildnummer na het updaten naar kf3

 16. specialk zegt

  bij mij is mijn google agenda leeg sinds de update.. echter niet alleen op mijn telefoon maar ook op google zelf. Ik hoop zo dat dit puur toeval is en dat google er gewoon even uitligt maar aangezien het sinds gisteren al zo is ben ik bang van niet. Iemand een idee?

  • emge zegt

   Heb ik ook gehad; telefoon synced automatisch met google calendar en omdat telefoon denkt dat alles verwijderd is, veegt ie ook google calendar leeg. Ik sync daarnaast ook tussen Outlook en Google calendar, dus ik kon Google snel weer vullen vanuit Outlook. Ik vrees dat als je geen backup hebt gemaakt, al je gegevens verloren zijn geraakt.

 17. Frank zegt

  Sla mij dood, maar ik zie die update toch echt nergens staan.
  Bij HTC ging het makkelijk via een OTA update, maar nu heb ik geen idee.
  Ik heb de laatste versie van KIES (2.0.1.11053_99)
  Wat doe ik fout?

 18. Erik zegt

  Ik heb na het zelf flashen van de XEU XWKF3 firmware wat GPS problemen gehad die kwamen door AGPS instellingen. Die heb ik op kunnen lossen door /etc/gps.conf te editen (telefoon is geroot).

  Nu zou ik graag de gps.conf van iemand willen zien die via KIES de nederlandse (XEN) firmware erop heeft gezet om te vergelijken. Ook benieuwe naar de GPS fix tijden. Normaal heb ik

  Hieronder alvast mijn aangepaste versie.

  NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
  XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
  XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
  XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
  SUPL_HOST=supl.google.com
  SUPL_PORT=7276

  DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
  DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
  OPERATION_MODE=MSBASED

  • Erik zegt

   Laat maar zitten. Installeren van de XEN firmware had geen effect. Wat wel goed werkt is een factory reset.

   Ik hoop echt dat ooit, ergens in de verre toekomst, er een upgrade procedure voor telefoons komt die net als bij gewone OSen (linux en zelf windows) geen factory reset nodig heeft om gewoon geupgrade te worden.

   En… zou ook prettig zijn als Sammy een backup mogelijkheid zou maken voor de home screens. Ik heb nu fotootjes gemaakt van de screens (screen capture) en aan de hand daarvan de boel gerestored. Bijna anderhalf uur bezig geweest, maar nu cold GPS fix in 7 seconden.

  • Erik zegt

   Even voor de duidelijkheid. De gps.conf aanpassingen werkten niet goed. Ik draai nu met de standaard instellingen. Na factory reset heb ik een gps fix in max 6 seconden bij koude start en normaal nog sneller. De gps fix lijkt inderdaad sneller te zijn dan met de allereerste firmware, die ook al snel was. Tevreden gebruiker hier.

 19. Majo zegt

  Mijn scherm draait niet meer automatich mee als ik bijvoorbeeld een foto draai om hem in volledig scherm te zien doet hij dit niet meer. Na de laatste update. Heeft iemand hier ook last van? Hoe kan ik dit oplossen?

 20. Tim93 zegt

  Heeft iemand nog meer problemen met het feit dat de kies-browser aangeeft dat dit de nieuwste update is. maar dat niet is ( er staan dus nog de oude versie)
  komt dit door vodafone?
  wat moet ikdoen?

 21. Sjoerd zegt

  De update brengt voor mij een vlottere telefoon.
  – opstarten en afsluiten van het toestel is sneller
  – batterij gaat een halve dag langer mee (nu zit ik op gemakkelijk anderhalve dag, waarbij ik het toestel echt intensief gebruik inclusief zware spelletjes)
  – toestel wordt minder warm dan voorheen.
  – GPSfix is gewoon perfect nu; op het moment dat de routebeschrijving binnen is gehaald, is mijn locatie ook gevonden en kan ik er van door. Zonder extra programmaatjes.
  – het beeldscherm dimt zichzelf eerder en maakt zich eerder ook weer feller als dat nodig is. Het reageert dus beter op de licht van buitenaf.
  – En over het algemeen voelt het net alsof alles net wat soepeler reageert. Je drukt een knop in en het vloeit direct over. Was eerst ook al goed, maar het “voelt” nu nog lekkerder.

  Dit zijn de dingen die mij opvallen, omdat ik die gebruik.
  Ik had eerder wel problemen om de update binnen te krijgen, dit kwam achteraf gezien omdat ik titanium back-up gebruikte en een aantal programma had “bevroren”.
  Dit heb ik volledig opgelost door het toestel naar de fabrieksinstellingen te resetten en vervolgens de update te draaien. KIES werkte ook nu ineens perfect en de update zat er binnen 15 minuten op.

  Kan niet wachten tot we kunnen udpaten naar 2.3.4. Hopelijk wordt het toestel dan helemaal niet warm meer aan de achterkant en gaat de batterij nog iets langer mee.

 22. Sowie zegt

  wat mij gelijk opviel is dat een foto beter wordt ingezoomd.
  Had een foto gemaakt van een brief. Voor de update waren de letters nauwlijks tot nietlezen.
  Na update zeer duidelijk.

  🙂 i love my SGS2

 23. Japie zegt

  Zijn er meer mensen bij wie de reminder/alarm-functie van de agenda niet werkt?

  Bij mij zowel voor als na de KE7 update niet mogelijk om fatsoenlijk een alarmpje af te laten gaan voor een afspraak, maakt niet uit of het een enkele of terugkerende is. Alle mogelijke instellings-combi’s al geprobeerd. Ook externe app maakt het niet beter (bijv. Calendar Snooze).

  Dus als iemand een tip/truc/workaround heeft…. 🙂

  Verder perfect toestel –> superblij mee!!

 24. archipel zegt

  HELP!!!! Ook ik heb met heel veel moeite de nieuwste upgrade uitgevoerd. Problemen vooraf:
  – bij zowel het maken van een back-up (alle items aangevinkt) als bij het binnenhalen van de upgrade zelf, kreeg ik steeds een melding dat er een fout was opgetreden. Jammer dat er geen fout-code of iets dergelijks wordt vermeld om vervolgens het probleem doel gericht aan te pakken. D.m.v. wat gestuntel met “USB-hulpprogramma’s” in Draadloos en netwerk is het dan toch gelukt. Maar nu……………. wil ik de reeds gedane back-up HERSTELLEN (alle items weer aangevinkt) zodat al mijn opgeslagen gegevens in agenda’s (zakelijk) en al het andere terug gezet kan worden. Dit wil niet en geeft weer een foutmelding met een rood kruisje door alle geselecteerde items.

  Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen?

  Groet archipel

  PS. ter info: voor installatie van de upgrade alsmede back-up en herstel heb ik ook al mijn virusscanner uitgeschakeld.

  • rrmast zegt

   @archipel Heej, dit probleem heb ik ook. Het gelukt mij niet de back-up terug te zetten en ook mij agenda synchronisatie loopt vast: nu alleen facebook, terwijl ik die van Google ook binnen wil halen. Please advice, tx!

 25. Rob zegt

  Kies gaf upgrade aan, back up van alles gemaakt, upgrade is gedownload maar firmware upgrade voortgang blijft al 1 uur op 76% hangen. Verder worden er geen meldingen gegeven.
  Wat kan ik doen??

 26. Raap zegt

  Een vreemd probleempje na de update.

  Ik weet niet of er nog meer mensen werken met de originele Samsung autohouder, maar vanaf de update heb ik het probleem dat als je de lader erin schuif in de autohouder er geen stemmen meer te horen zijn in de navigatieprogramma’s. ik heb al verschillende navigatiesoftware getest of het probleem niet daaraan lag, maar dat is niet het geval. Wel is nu het voice talk scherm(wat hij overigens automatisch opstart bij aansluiten van de houder) 90 graden gedraaid zodat het leesbaar is.

  Ik heb ook sterk het vermoeden dat het probleem zit in het voice gebeuren van de telefoon wat automatisch opgestart wordt.
  Het is mij niet gelukt om deze stand uit te schakelen.

  • Raap zegt

   Probleem met de stemmen bij navigatie is opgelost.
   De laatste firmware update heeft een instelling veranderd bij mijn dockinstellingen.
   Er stond na de update een vinkje bij “Audio-uitvoermodus” waardoor hij het geluid niet meer via de gsm speaker laat gaan maar via externe aangesloten speakers na het plaatsen in de autohouder. Aangezien ik aan mijn autohouder geen kabel heb aangesloten hoor ik dus geen geluid.

   Vinkje uitgezet…probleem opgelost.

 27. Gijs zegt

  Hallo allen,

  Als ik de camera op start van mijn galaxy s2 dan krijg ik zwart beeld. Wil ik hem weer afsluiten of toch proberen een foto te nemen staat er op een gegeven moment geforceerd gesloten. Weet iemand hier raad mee? Ik heb volgens mij nog een oude software versie
  (Baseband I9100XXKDJ)#2

 28. Gijs zegt

  Heeft er iemand ook het probleem gehad met de camera van de Galaxy S2?
  Ik heb namelijk bij het openen zwart beeld en bij het toch proberen van het maken van een foto krijg ik geforceerd gesloten. Ik heb volgens mij nog wel een oude software versie>

  • Gijs zegt

   Ik heb zojuist me telefoon voorzien van de nieuwste software en ook de samsung app camera update gedaan alleen dit zonder resultaat!

 29. Celina zegt

  veel problemen met de S2, als ik op internet klik dan zoekt hij even en gaat dan terug naar het scherm, internet verbinding heb ik. Als ik mijn g-mail account open en een mailtje wil openen of dit nu een ongelezen/gelezen of verzondenbericht is dan zoekt hij even en krijg ik dan een wit scherm. Ook SocialHub zoekt hij even en dan gaat hij weer terug naar het vorige scherm. Samsung account kan ik ook niet aanmaken. Gebeld met mijn provider Telfort, gebeld met samsung (terug op fabrieksinstelling gezet met een code) en bij de telfort winkel geweest niemand die me kan helpen. Is er hier misschien iemand die dat wel kan. Vind het jammer ik heb hem vanaf dinsdag in huis en ik weet het nu niet meer. Telfort wilt hem dan wel repareren?????? maar ik vind het gewoonweg onzin een nieuwe mobiel die vanaf het begin niet werkt. Ze gaan een aanvraag doen voor een nieuwe S2 maar ze weten nog niet of ik dat krijg. Ik moet nu weer afwachten. Volgens mijn man ligt het aan de software.

 30. rai zegt

  Nu nog hopen dat in de volgende update ook de missende velden in de Exchange sync worden toegevoegd: B.v. verjaardag neemt de S2 niet mee. Op de S1 zit dit er wel in.

 31. Anouk zegt

  Na de update:
  Wanneer de stille functie/ trilfunctie staat ingeschakeld: nu ook geen sluitergeluid meer en geen geluid tijdens het scherpstellen! Heel fijn.

 32. Gejo zegt

  ik heb sinds de update GPS problemen. Gpsfix lijkt niet te werken.Ik heb al iets voorbij zien komen betreffende reset naar fabrieksinstellingen maar ben ik dan niet alle data kwijt? O.a. de googleagenda.
  Is er een andere oplossing?

 33. jeroen zegt

  Heeft niemand er last van de ringtone het niet mee doet, en toestel alleen trilt ?

  Krijg met geen mogelijkheid de ringtone weer werkend. Het is gewoon een MP3-tje.

  Alvast dank voor jullie nuttige tips,

  Groet,Jeroen

 34. wownow zegt

  na update is de WIFI totaal ontregeld……. eerst heel goed ontvangst thuis maar nu….. het is een drama hij valt elke keer weer weg en gaat opnieuw scannen.
  Tel word wel minder warm en berichten skin is niet meer te veranderen.

  voor de rest is er weinig te merken aan de tel…

  terug naar iphone zou ik zeggen…….
  en waarom staat die sgs2 niet in kies??????????

 35. Ekremcan zegt

  Ik gebruik deze toestel bijna 3maanden ke7 en en heb altijd ke7 2.3.3 gebruikt deze dingen werken niet bij mijn…. Hij valt altijd weg 🙁 nog nooit zelf geupdate dus hoe kan dat is hij fabriek niet 2.2.1 of vergis ik mijn

 36. Ybo zegt

  Bij mij ging synchronisatie mis met agenda, daarna steeds fout melding : m-obex/security/privacylock.
  Agenda gegevens loken wel op toestel te staan maar zijn mirt te zien, ook niet na sync met android sync manager.

 37. Marco zegt

  Ik heb sinds nieuwste firmware ook problemen met mn camera op mn galaxy s2,ik start de camera op en alles wat ik zie is een zwart scherm… Als ik dan wacht dan start de telefoon opnieuw op, of hij valt gewoon weer terug op het beginscherm! Wat kan hieraan doen? Het ligt echt aan die nieuwe firmware…

  Asjeblieft, iemand een oplossing? De camera is juist een hele goede eigenschap van de galaxy s2!

  Mail me aub, [email protected]

 38. janwillem zegt

  Ik heb de nieuwste fimware upgrade op mijn galaxy s2 staan alleen hij geeft nog steeds een sluiter geluid bij het maken van een foto heeft iemand enig idee hoe ik dit uit kan zetten vind het best irritant namelijk

 39. Justin zegt

  Vandaag heb ik een softwareupdate gedaan en sindsdien krijg ik mijn SGS II niet meer van stille stand af. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?

Praat mee