Android 2.3.4 update voor Galaxy S2 pas in augustus

galaxys2schreeuw-264x300 Android 2.3.4 update voor Galaxy S2 pas in augustusOndanks eerdere berichten, begint het er toch verdacht veel op te lijken dat de lange verwachte Android update voor de Samsung Galaxy S2 pas in augustus beschikbaar zal zijn via Kies. In ieder geval moet Samsung wel haast gaan maken wil het nog in juli gaan lukken, maar ook insider bron Samfirmware houdt het inmiddels op augustus. En dit alles ondanks het feit dat de update naar Android 2.3.4 in China al gewoon beschikbaar is. Zoals gebruikelijk doet Samsung zelf geen uitspraken over de beschikbaarheid van updates via haar Kies systeem, dus het blijft gissen naar de precieze releasedatum – en de reden voor de vertraging ten opzichte van de Chinese markt. Aan de andere kant: augustus is het al binnen een week, dus het hoeft niet zo heel lang te duren.

galaxys2android234augustus Android 2.3.4 update voor Galaxy S2 pas in augustusDe update naar Android 2.3.4 is belangrijk, omdat deze update in principe een einde kan maken aan de ‘batterij bug’ – het probleem dat de processor van de Galaxy S2 soms niet automatisch terugschakeld naat een lagere – en zuinigere – kloksnelheid. Wel doen er inmiddels allerlei tegenstrijdige berichten de rond over de effectiviteit van de update. Volgens velen zou de batterij bug inderdaad verdwenen zijn, terwijl andere beweren nauwelijks iets te merken na de update. In dit licht is het belangrijk om te realiseren dat de update naar Android 2.3.4 niet per definitie de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengd. Het is geen ‘de batterij gaat nu 2x zo lang mee’ magische update. Alleen de bekende bug van de niet terugschakelende processor wordt verholpen – wie hier slechts in beperkte mate last van heeft zal ook slechts in beperkte mate een verbetering merken na de update.

Wel is het zo dat er in Android 2.3.4 een hoop gefinetuned is, en er wel enige vooruitgang in het accugebruik te bespeuren zal zijn, los van de ‘batterij bug’. En natuurlijk biedt Android 2.3.4 een aantal andere nieuwe features zoals voice- en video chatten met Google Talk.

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. IanOnline zegt

  Ik denk dat ik weet waarom de update zo lang op zic laat wachten. Als je het een beetje gaat na googlen. Is te lezen dat er voor deze update al weer sprake is van een update. Ik heb nu al over 3 verschillende veries gelezen. Ik denk dat China misschien in deze als proeftuin wordt gebruikt.

  Het is te hopen dat de uiteindelijke (goede) update dan snel deze kant op komt.

  • Fabian zegt

   China is denk ik wel een té groot land met té veel inwoners om het als ‘proefkonijn’ te gebruiken. Is mijn logische redenering dan weer. 🙂

  • Bart zegt

   Hoe meer konijnen, hoe meer inteelt 😀

   Overigens heeft mijn S2 niet veel problemen moet ik zeggen. Oké, de levensduur van de batterij laat wel wat te wensen over maar als je je bewust bent van de energieslurpers als wifi, bluetooth en GPS en je schakelt die steeds netjes uit dan houdt de batt. het best lang vol.
   Maar misschien helpt het echt, een update. We zullen zien!

 2. zegt

  Batterydrain lag bij mij aan de service “samsung update service” (icoontje: rood met wit pijltje) als je deze uitschakelt kan het zijn dat alles al opgelost is.

  Maar heb zojuist nieuwe firmware doorgekregen via KIES, geen 2.3.4; maar een gewone lichte upgrade, ik weet wel niet wat er veranderd is…

  • Arthur Dent zegt

   En… inmiddels uitgelekt 😉 maar dit gaat nog steeds om onofficiële ROMs, geen officiële Kies updates, waar de meeste mensen op zitten te wachten…

 3. jan van der wiel zegt

  de galaxy s 2 3 weken in bezit grandioze telefoon de eerste week baterij in 8 uur leeg
  ik heb alles aan laten staan zodat hij vanzelf uitging daarna 24 uur opgeladen nu doe ik 4 dagen met de batterij ik heb alleen gps uitstaan.

 4. Hans zegt

  pffff september en nog steeds niets.

  als ik me foon aan kies hang blijft ie zeggen dat ik de laatste versie heb.

  volgens mij is dat zelfs een hele oude 2.02 nadeel hoor samsung dat jullie niet iets sneller zijn

Praat mee