Galaxy S3 met hoge resolutie cylindrisch AMOLED scherm?

rondeamoled1-300x236 Galaxy S3 met hoge resolutie cylindrisch AMOLED scherm?Dit is weer een leuke voor de categorie wilde geruchten – maar wel een hele mooie. Een tijdje geleden al toonde Samsung’s Mobile Display divisie een flexibel, buigzaam AMOLED scherm, met een verrassend hoge resolutie: 800 x 480 pixels, op een scherm met een diagonaal van twee centimeter.

Tevens is bekend geworden dat het de bedoeling is om deze schermen vanaf 2012 in grote aantallen te gaan produceren – en tevens in dat jaar de eerste Samsung telefoon ervan te voorzien. Het is dan natuurlijk verleidelijk om één en één bij elkaar op te tellen, en te concluderen dat de Samsung Galaxy S3 misschien wel eens hiermee uitgerust zou kunnen worden.

rondeamoled2-300x199 Galaxy S3 met hoge resolutie cylindrisch AMOLED scherm?En als we dan toch aan het speculeren zijn: als een schermdiagonaal van twee centimeter voldoende is om 800 x 480 pixels te bevatten, dan kan een scherm van 4.5 inch een resolutie hebben van pakweg 4500 x 2700 – theoretisch, althans. En om het helemaal fantastisch te maken: er zou dan sprake zijn van een meer dan 1150 pixels per inch (PPI). Ter vergelijking: Apple’s huidige Retina display heeft een PPI van 326.

Het is natuurlijk redelijk onzinnig om zo’n ultrahoge resolutie scherm in een telefoon in te bouwen. Je zou dan een enorme batterij nodig hebben, en een quad core processor zou niet genoeg zijn om zoveel pixels te renderen. Maar het idee is natuurlijk fascinerend!

(met dank aan OLED-Display en SamFirmware)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee