Samsung Galaxy S2 en S3, of: Samsung’s hete adem in de nek van Apple

galaxys2iphone4-300x184 Samsung Galaxy S2 en S3, of: Samsung's hete adem in de nek van AppleHet zal niemand ontgaan zijn die de recente ontwikkelingen in telefoonland volgt: Apple klaagt Samsung aan, Samsung klaagt Apple aan, en beschuldigingen van inbreuk op patenten vliegen over en weer. Opmerkelijk is dit des te meer, aangezien Samsung sinds lang een van Apple’s belangrijkste leveranciers is van componenten voor haar immens populaire iProdukten.

Er is al heel wat afgespeculeerd wat nou de precieze reden is van dit juridische steekspel. Een veel gehoorde verklaring is dat dit in feite een proces is waarbij het minder gaat om een droge juridische afhandeling van zaken, maar dat dit gewoon een onderdeel is van de lopende onderhandelingen tussen beide grootmachten.

Er duiken echter ook geruchten op dat er meer aan de hand is. Hoewel de uiteindelijke releasedatum van Apple’s iPhone 5 nog niet bekend is (september?), is het duidelijk dat Samsung met haar Galaxy S2 een aardige technologische voorsprong heeft genomen op Apple – een voorsprong die Apple pas met de iPhone 5 kan inhalen. Echter, Samsung zou in het diepste geheim alweer aan het werk zijn aan de opvolger van de Galaxy S2. Of dit de S3 wordt is nog even afwachten, maar geruchten over dit toestel zouden ondermeer gaan over een ultra-hoge resolutie SuperAMOLED Plus scherm – zeg maar een Super AMOLED Plus versie van Apple’s bekende Retina scherm – en een dual core processor die misschien wel op 1.8 of zelfs 2.0 GHz draait. En zelfs zou Samsung van plan zijn deze opvolger al eind dit jaar (lees: slechts een paar maanden na de release van de iPhone 5) te introduceren, waardoor de technologische achterstand van Apple alleen maar groter gaat worden.

Een aantal technieken die Samsung wil gaan toepassing in dit toestel zouden dan ook niet toegankelijk zijn voor Apple, waardoor het bedrijf uit Cupertino haar kansen om Samsung bij te benen nog eens ziet afnemen. Voeg hier aan toe de speculaties dat Samsung op deze wijze hand in hand met Google een definitieve aanval wil doen op Apple’s dominantie van de high end telefoonmarkt, en plotseling zijn Apple’s beweegredenen om een juridisch offensief te starten (met als ‘verborgen’  inzet toegang tot Samsung’s nieuwste snufjes) tegen haar eigen leverancier alweer iets duidelijker.

Voorlopig is in ieder geval duidelijk dat Samsung met de Galaxy S2 een standaard heeft gezet waar de concurrentie zich in vast kan bijten, met op dit moment alleen HTC die een serieuze poging doet om in de race te blijven middels haar Sensation en Evo 3D toestellen.

(met dank aan MobileReview)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. jack zegt

  Heerlijk om te lezen, Apple gaat ten onder.. Bye.. Galaxy S3 klinkt behoorlijk goed ! eerst maar eens met de S2 gaan spelen.

 2. Roy zegt

  Waarom zou samsung al na binnen 7 maanden een opvolger van de S2 op de markt willen brengen ? Ik denk dat Samsung toch wel eerst de nodige winst wil boeken met zijn nieuwe s2. Bij de iPhone zit er toch ook meestal een jaar tussen ?

  • Johan Ottepotte zegt

   Omdat je weet dat Iphone dan maar enkele maanden kan oogsten van een goed verkopend toestel. Want daarna koopt iedereen weer de nieuwste samsung. en we weten allemaal ‘ its all about the money’! Samsung die in een jaar tijd voor 8 maanden marktleider is, en apple voor 4, dan verdiend samsung dus 2 x zo veel geld, en kan dat weer inversteren in nieuwe, snellere dikkere technologie waarmee zij nogmaals mooie klappers kunnen maken. Zo concurreer je dus.. of eigenlijk moet ik zeggen, eet je het appeltje, met klokhuis en al op!

  • Arthur Dent zegt

   Het wordt ook niet echt een opvolger waarschijnlijk – de eerste Galaxy S blijft nu ook gewoon verkrijgbaar, ondanks de S2. En qua prijs zit er nog ruimte tussen de Galaxy S2 en de iPhone, waar een eventuele ‘S3’ tussen zou passen…

 3. Erik zegt

  Er gebeuren interessante dingen. Ik ben trouwens erg onder de indruk van mijn Samsung Galaxy S 2. Is echt supergeweldig. Niet alleen is de hardware erg goed (bijv. gps, scherm, cpu) maar ook de software is erg goed. Nog geen foutje kunnen ontdekken. Kortom, gezien de totale ‘user experience’ van de SGS 2 krijgt Apple het zeker moeilijk. Nog meer als Samsung ook de prijzen kan verlagen.

  En laten we het maar niet hebben over Nokia/Microsoft. Die gaan nu zoveel schade leiden dat ze in de toekomst blij mogen zijn met 10% marktaandeel (moeten ze wel dit jaar met nieuwe modellen komen).

Praat mee