De ontbrekende notificatie LED – en de oplossing

noledscreens-300x218 De ontbrekende notificatie LED - en de oplossingDat de Samsung Galaxy S2 op wonderbaarlijke wijze een LED notificatie lampje (voor gemiste gesprekken, ontvangen SMS berichten en emails, etc.) mist was al duidelijk. Maar terwijl wij nog zaten te azen op een oplossing die binnenkort van het XDA Forum af zou komen, werden wij gewezen op een al bestaande applicatie, die gewoon in de Android Markt te vinden is, en die in feite al ontwikkeld was voor de eerste Galaxy S. Kom er maar in NoLED – gratis en voor niks down te loaden, en het is in ieder geval een simpele oplossing voor een hardware matig probleem (lees: ontbreken van een lampje). Doe er je voordeel mee!

(Bedankt, Marco! Meer info op AppBrain)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Chofny zegt

  a led notification??? does noth work on my GS2 i just tryd out i ask some one 2 call me and stop it… nothing happend…. is the led nex 2 the front camera?

 2. Rick zegt

  Goeie tip, thanks!

  @Chofny: There is no LED light on the S2, that’s the whole point 😉 The NoLED app simply uses the screen to make up for the missing LED light.

  • Arthur Dent zegt

   Op een toestel met LCD scherm wel, aangezien de app het scherm gebruikt om de notificaties weer te geven. Echter, als het goed is valt dit op de S2 met zijn AMOLED scherm erg mee, aangezien de app het grootste deel van het scherm zwart laat – en zwart verbruikt geen energie op een AMOLED scherm.

 3. Rick zegt

  Ik heb m nu draaien, dus zal t in de gaten houden. Heb ook de nodige monitoring aanstaan, dus laat t wel weten over een paar dagen als ik een goede meting heb kunnen doen.

 4. Blablaski zegt

  Ik heb de S2 nu 2 dagen, super toestel, alleen mijn accu… ik lees overal van die zware testen… gisterochtend 2 uurtjes gesurfed op de accu… die was 100%, wat filmpjes gekeken ed… accu leeg… dat is geen 1,5 dag zoals in de testen te zien is helaas… is dit normaal of moe k mn accu laten controleren?

  • Rick zegt

   Als je hoge resolutie filmpjes met een hoge brightness setting en hoog volume gaat zitten kijken dan gaat het natuurlijk rap met de accu. Het scherm is de voornaamste verbruiker van je accu en slurpt m echt leeg als je het veel gebruikt. Je brightness lager zetten kan hier overigens al een stuk schelen.

   Maar als je je telefoon “gewoon” gebruikt, dus af en toe wat dingen opzoeken op internet, mailen, een beetje bellen en wat smsen, dan zal je zien dat je batterij een stuk langer mee gaat.

   De eerste dagen, toen ik nog constant met mn S2 in mn handen zat, ging mijn accu nog geen dag mee. Op dit moment, nu ik m gewoon gebruik als elke telefoon, haal ik de twee dagen wel.

 5. Johan Ottepotte zegt

  Wat ik eigenlijk ook een hele verbetering zou vinden is als de hele achterkant van zo’n groot toestel een zonnepaneel is. Das echt niet zo’n gekke gedachte! volgens mij was het op een andere telefoon al eerder uitgevonden. Tegenwoordig zijn die paneeltjes echt goed! En scheelt het veel met het laden van je accu… Misschien een idee voor de sgs3 🙂

  • zegt

   Op uw SGS2 open je de Market => rechtboven in de hoek zie je een vergrootglas, klik hier op om te Zoeken => typ in: noled => de eerste hit is de app.

 6. Rick zegt

  Ik kan inmiddels bevestigen dat deze app nauwelijks energie kost. Als er geen melding wordt weergegeven is het verbruik 0.0%, wordt er wel een melding weergegeven dan is het verbruik tussen de 0.1% en 0.3%. Natuurlijk wel afhankelijk van hoe je je meldingen hebt ingesteld. Ook zal het verbruik snel omhoog gaan als je bijv grotere iconen gebruikt.

 7. Annemiek zegt

  Ik heb de APP gedouwnload, maar hij werkt nog niet.. Wat moet ik precies doen na het douwnloaden? Ik wil ook graag een LED lichtje voor facebookberichten, twitter en whats APP..

  Kan iemand mij precies vertellen wat ik moet doen na het douwnloaden?

  • Onno zegt

   Ik ben nieuw op de site en zie jouw vraag nu.
   Is deze inmiddels beantwoord?
   Ik heb zelf ook “No Led” geïnstalleerd en kan me voorstellen dat dit problemen oplevert. Er kan zoveel…

 8. babiche zegt

  Heb op de site van samsung de handleiding van de galaxy s2 gedownload en t stomme js dat daar echt bij de afbeelding van de telefoon een verlichting staat aangeduid ! Vind dit echt irritant dat dat niet kan heb m net week en mis dat echt ! Heb die noled toegevoegd en dat werkt ook al niet !!

 9. bluumske zegt

  okay…. hij doet het enzo… krijg braaf een icoontje bij smsjes en missed calls… maar ik zie niks bij whatsapp….. wat doe ik fout???

 10. Lenn zegt

  Ik heb de galaxy s plus, alleen ik zie op de voorkant van het scherm aan de andere ka.t van de front camera een soort van 3 Lampjes, kan iemand mij uitleggen wat dat precies is en waarvoor het is?

 11. rooy zegt

  zonnepaneeltje zou echt zuigen wat je aan levensduur behaalt mi ….mits je geenhoesjes of speciaal gemaakt zakje dat uv door laat gebruikt (99% zou die ze niet kopen omdat die dan duurder zijn enzo) iig zouden bijkomende kosten en het gebrek aan functionaliteit het zonnepaneeltje in de weg staan en als je je gsm in je broekzak steekt heb je geen zon dus gewoon kut

 12. scepticus zegt

  Noled leek mij een prachtige oplossing totdat ik op de Android Market bij Noled de machtigingen bekeek: Deze app heeft o.a. toegang tot telefoonnummers en e-mailberichten op je telefoon! Lijkt wel phishing!
  Voor mij is dit dus GEEN oplossing. Jammer

 13. chantal zegt

  Ik heb mijn led verlichting ook aangezet bij whatsapp , maar krijg dus geen melding ?
  Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit verder moet doen ?

 14. leentje zegt

  Hallo
  ik heb een vraagje
  ik heb een samsung galaxy s2 plus en als ik gebelt word krijg ik een soort flits erbij heeel erg vervelend weet iemand ook hoe je dat uit doet? Want dit is niet leuk e had eerst een zaklamp programma erop maar die heb ik verwijderd hoop dat iemand een oplossing heeft

  • Michel zegt

   Dat is ergens een instelling (Flitsmelding) weet zo gauw niet meer precies waar, maar ik denk bij de Toegankelijkheid opties…. die kun je dus uizetten.

Praat mee