De GPS chip in de Samsung Galaxy S2

galaxys2gps-300x214 De GPS chip in de Samsung Galaxy S2Was de gebrekke GPS functionaliteit nog één van de grote struikelblokken van de eerste Galaxy S, de Samsung Galaxy S2 doet dit een stuk beter. Dit keer is het Samsung gelukt om GPS in te bouwen wat een opvallende snelle positie fix krijgt, en gewoon zonder fratsen goed werkt – iets wat niet zo makkelijk is in de moderne, met electromagnetische ruis gevulde atmosfeer.

Om dit voorelkaar te krijgen heeft Samsung CSR’s SiRFstartIV GPS chip in de Galaxy S2 geschroefd. Deze chip ontvangt niet alleen GPS signalen, maar is met name ook instaat om andere aanwezige signalen uit te blokkeren, waardoor de chip een snellere, zuiverdere GPS plaatsbepaling bewerkstelligt. Daarnaast is de chip ook nog een flink stuk energiezuiniger dan veel andere gangbare GPS chips.

Wat ons vooral deugd doet, is dat Samsung kennelijk de klachten over de eerste Galaxy S ter harte heeft genomen – iets waar ze al eerder blijk van gaven door de Galaxy S2 wél van een LED flitser te voorzien.

(met dank aan CSR via PortableGear en Marc via Twitter)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. sohrab zegt

  ik wil nu de S2 bestellen maar de Abbo’s zijn echt duur…. hoe lang moet ik nog wachten totdat de abonnement iets goedkoper wordt?

 2. Floris zegt

  Ik raad jullie wel Vodafone of KPN aan en niks anders. Met zo’n snelle telefoon wil je ook een snelle internetverbinding.. En alhoewel die bij KPN en Vodafone rond de 15/20 € per maand komt te liggen is dat wel de moeite waard. (15/20 is gebaseerd op de meest uitgebreide internet abbo’s). Als je dan gewoon WhatsApp voor minimaal 80% van je berichten gebruikt heb je naast je internet abbo ook eigenlijk niks meer nodig.

  • Hans zegt

   Waarom niet bij T-Mobile, € 34,50 p/m en de eerste 5 maanden gratis met een i-200 abo (Typhone). Je hebt dan 7,2 Mb/s download tot 1GB/maand.

  • DC80 zegt

   Als je uit het noorden (noord oosten) komt dan zou ik Vodafone helemaal niet nemen.

   Het dorpje waar ik uit kom heeft helemaal geen bereik met de enige uitzondering van KPN (en dochter ondernemingen zoals HI en Telfort, de prepaid netwerken zoals Simyo doen het hier ook uitstekend maar ja, KPN he?).

   Ik had een keer een medisch noodgeval en de persoon die mij probeerde te bereiken over het voorval moest 8 keer een poging doen mij te bereiken en bij 9 keer lukte het maar de kwaliteit van de verbinding was toen heel erg slecht.

   Dus voor je een provider uitzoekt voor een snel netwerk zou ik eerst onderzoek doen voor ik een besluit zou nemen.

 3. Floris zegt

  @Hans

  Geen T-Mobile omdat het een waardeloze provider is en haar beloofde internetsnelheden niet eens in de randstad kan leveren. (Oké, ik moet wel bekennen dat ik zelf nooit T-mobile heb gehad, maar dat is mede doordat ik mensen met T-mobile altijd alleen maar hoor klagen)

  Voor iedereen die goedkoop uit denk te zijn bij een dochterprovider (zoals Hi en Simyo van KPN, Hollandsnieuwe van Vodafone of Ben van T-mobile), denk er wel aan dat de ontvangst prima zal zijn, maar de internetsnelheden nog geen 1MB zullen halen. Hollandsnieuwe levert bijvoorbeeld 348kbp/s terwijl Vodafone landelijk 3,5 ofzo haalt en komend jaar zelfs tot 14,2 🙂

 4. Manfred zegt

  Ik heb t-mobile, en het internet plus abo, maar ik ben blij als ik een keer 512kb heb, op veel plaatsen doet t-mobile het niet eens, terwijl mijn vriendin dan met vodafon volop zit te internetten….

  op die manier kan ik ook 7.2 Mb/s aanbieden 🙂

 5. gertjan zegt

  ik heb de s2 bij phonehouse gehaald met een jaar abbo van t mobile(onbeperkt internet) met bijbetaling van 300 euro,lijkt me een mooie deal

 6. zegt

  De navigatie is bij mij deze dagen goed verlopen. Telkens een snelle fix. Ik heb de eerste rit zowel TomTom als de SGS2 laten navigeren. De routes van de SGS2 waren over het algemeen beter dan de gekozen routes van de TomTom. De stem is duidelijk minder dan van de TomTom. (geeen keuze in stem en geen vloeiende zinnen). De bestemming kun je gewoon met de stem inspreken. Dat werkt heel goed. Hoe navigeren gaat terwijl je telefoneert weet ik niet. Ik heb onderweg er niet mee gebeld.

 7. Nano zegt

  Men mag niet zeggen dat de Samsung Galaxy S2 GPS heeft. Het werkt totaal niet en zonder internet verbinding is die gsm waardeloos. Je kan enkel bellen maar ervoor heb je gsm’s die minder 60 euro kosten.
  Jammer genoeg een GPS gebruiken verbonden aan het mobile Internet is nog niet betaalbaar.

Praat mee