Beter laat dan nooit: de Samsung Galaxy S3

galaxys3jkshin-300x199 Beter laat dan nooit: de Samsung Galaxy S3Waarom zou je als Koreaanse electronicagigant langer wachten dan nodig met speculeren over de toekomst? De Samsung Galaxy S2 is krap een maand verkrijgbaar in Europa, dus moet J.K. Shin, de baas van Samsung Mobile, gedacht hebben dat het hoog tijd werd om de opvolger alvast te noemen.

De Samsung Galaxy S3 moet begin 2012 op de markt komen, en als we een aantal recente geruchten uit Samsung’s keuken bij elkaar optellen lijkt het erop dat het toestel op een 2,0 GHz dual core processor gaat draaien. Aangezien de huidge Exynos – de chip in de Galaxy S2 – ‘maar’ maximaal 1,8 GHz aan zou kunnen, lijkt het er dus op dat de Galaxy S3 met een nieuwe generatie dual core processor zal worden gelanceerd.

Wie nu echter bang is dat zijn of haar gloednieuwe Galaxy S2 over minder dan een jaar achterhaald zal zijn willen echter wijzen op het feit dat de S2 wat ons betreft juist nog erg lang mee kan – zeker aangezien de technologie van de S2 nog zo ver voorloopt op de huidige software dat er nog flink wat rek zit in de mogelijkheden en daarmee technologische levensduur van het toestel (zie evt. DIT ARTIKEL voor meer informatie hier over).

Om de komende maanden toch alvast op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond de S3, raden wij onze zustersite Samsung Galaxy-S3.com aan.

(met dank aan de Wallstreet Journal)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Zindo zegt

  o ja , heel leuk hoor de samsung galaxy s 2 is nog maar net uit en ze beginnen met een samsung galaxy s 3. heel leuk >:( . en wat wordt het na de samsung galaxy s 3? direct de samsung galaxy s 4?

 2. mitch zegt

  gaat waarschijnlijk nog wat langer duren denk ik.
  ze gaan eerst natuurlijk zoveel mogelijk winst met deze telefoon proberen te maken.

 3. sjome zegt

  Snellere processoren is natuurlijk op een gegeven moment ook gewoon, net als in de PC wereld, een mooi verkooppraatje.
  De S2 is nu al supersnel, wat moet er nu dan nog sneller aan?
  De onderliggende software, het besturingssysteem (Andriod) is nu al niet eens opgewassen tegen de nieuwe dualcore telefoons en zal pas met de toekomstige updates hier meer op ingespeeld raken.

  Het blijft een balans tussen hard- en software.
  De komende tijd kunnen we nog wel even door met de snelheid van de S2.
  Een hogere kloksnelheid staat leuk op de doos, maar in de praktijk zul je er echt niet veel van merken.

  Dit speelde ook met de introductie van de 64 bits computer.
  Dat klonk de eerste jaren erg mooi, maar Windows bijvoorbeeld kon er de eerste jaren niks mee zodat hij gewoon in de praktijk op 32 bits bleef draaien. Daarna kwam er wel een 64 bits versie van Windows maar die is nooit echt aangeslagen.

  Laat je niet gek maken door verkooppraatjes met hogere getallen.
  De S2 zit echt nog wel een jaartje of 2 in het betere segment.

  Maar goed, een fabrikant moet natuurlijk wel iets bedenken om de verkoop van hun toestellen een ‘boost’ te geven.

Praat mee