De snellere processor van de Samsung Galaxy S2: hoe zit dat?

snelheidsmetergalaxys2-150x150 De snellere processor van de Samsung Galaxy S2: hoe zit dat?Onlangs maakte Samsung tot grote vreugde van technologie liefhebbers bekend dat de processor van de nieuwe Galaxy S2 geen kloksnelheid van 1 GHz zal hebben, maar een fijne 20% meer: 1.2 GHz. En toch lukt het Samsung om de release van de telefoon – naar eigen zeggen – niet te vertragen. Dit lijkt een uitermate knap staaltje hardware knutselarij. Of valt dit wel mee?

Getuige de niet vertraagde release gaat Samsung in ieder geval geen daadwerkelijke veranderingen aanbrengen in de hardware van de Galaxy S2. Veel logischer is het, dat de al ingebouwde processor gewoon een stukje wordt opgevoerd: overgeklokt, dus. Het praktisch voordeel hiervan is dat de upgrade puur softwarematig kan worden uitgevoerd, zonder schroevendraaiers en soldeerbouten, bij wijze van spreken. Wat ons wel erg benieuwd is wat de invloed zal zijn op de levensduur van een volle accu. Per slot van rekening heeft Samsung in eerste instantie niet voor niks gekozen voor een snelheid van 1 GHz – kennelijk was eerst het idee dat bij deze snelheid een optimalere accuduur zou kunnen worden gerealiseerd.

Hopelijk kan dit straks in een daadwerkelijk test worden uitgezocht – en tot die tijd opperen wij het volgende idee: waarom niet de gebruiker zelf de keuze geven? Niet via gecompliceerde doe-het-zelf-procedures, maar gewoon standaard in Android of TouchWiz ingebouwd. Dan kan iedereen zelf bepalen wat hij of zij belangrijker vind op een bepaald moment: accuduur of processorsnelheid.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Johan Ottepotte zegt

    wat maakt mij het nou uit of’ie 1 of 1.2 heeft!? Als ik dat ding maar snel in mijn handen heb, hij overtreft sowieso de rest van de huidige markt. En wat is trouwens het verschil tussen ultra-snel en mega snel? Snel is hij in ieder geval… erg snel…….

Praat mee