Tetteren met je Samsung Galaxy S2

tether-300x157 Tetteren met je Samsung Galaxy S2Tetteren? Hard praten op je telefoon in de trein? Uhm, nee. Bedoeld is ‘tethering’. Ah. Uhm? Zoals je al op talloze andere websites hebt kunnen lezen wordt 2011 waarschijnlijk het jaar van de tablet: de iPad (2), de Motorola Xoom, Samsung’s Galaxy Tab, The Playbook van Blackberry, etc. etc. Allemaal zijn het knappe stukjes technisch vernuft, waarvan op termijn verwacht wordt dat ze laptops en netbooks kunnen gaan vervangen. Een veel gehoord nadeel van deze tablets is dat je, om overal te kunnen internetten, nog een mobiel internet abonnement moet afsluiten. Om dit te voorkomen willen wij je bij deze wijzen op een interessante functie waar (onder andere) de Samsung Galaxy S2 mee is uitgerust: WiFi tethering.

Simpel gezegd komt het erop neer dat je je telefoon – bijvoorbeeld je S2, met zijn razendsnelle HSPA+ internetverbinding – gebruikt om een WiFi verbinding te maken met je tablet, of je laptop – dit kan natuurlijk ook – zodat deze gebruik kan maken van de internetverbinding van je telefoon. Op deze manier heb je maar één data abonnement nodig voor al je mobiele internetbehoeften.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Technocrat zegt

    Hoezo niet? En als je je gewoon netjes aan de fair use policy houdt?! Als je geen dingen gaat downloaden etc. maar gewoon surft en af en toe een video bekijkt? Het lijkt me dat ze dan bang zijn dat je gaat Skyp’en en VoIP’en enzo. Sowieso vind ik het onacceptabel dat a.) zulke bedrijven zo achterlopen op de technologische ontwikkelingen, en b.) dat ze op die manier zo hopeloos met hun ‘oude’ mindset proberen de nieuwe technologie binnen hun product te laten passen, en c.) daarmee uiteindelijk jou proberen te vertellen hoe je iets moet gebruiken… Maar goed, als een echte Techocrat heb ik er vertrouwen in dat de technologische ontwikkeling uiteindelijk wint 🙂

  2. Arjan zegt

    Is gewoon een kwestie van tijd … of zijn we allemaal al weer vergeten dat eind jaren 90 op de vaste internetverbinding ook fair user policies van toepassing waren, bepaalde toepassingen werden geblokkeerd en er slechts 1 PC mocht worden aangesloten? Zo zal het met het mobiele internet ook gaan.

Praat mee