Samsung Nexus S en de Samsung Galaxy S2 nauw verwant?

Er wordt op dit moment druk gespeculeerd of de Samsung Galaxy S2 misschien wel eens nauw verwant zou kunnen zijn aan de Nexus S, met een dual core processor om het verschil te maken.

Op zich is dit niet zo’n gek idee. Verwacht wordt dat de Galaxy S2 ook met Android Gingerbread en NFC functionaliteit komt. Verder heeft een soortgelijk scenario zich al afgespeeld met de Nexus One en de HTC Desire, waarbij de laatste in feite de eerste was, maar dan met nog wat extra toeters en bellen.

Aan de andere kant zou dan in feite de Galaxy S2 op haar beurt, weinig meer zijn dan een dual core Galaxy S met Android Gingerbread. Ergens ligt het niet in de lijn der verwachting dat Samsung een kloon van haar vlaggeschip zou presenteren als de opvolger van datzelfde vlaggenschip. En als er ook maar iets klopt van de tot nu toe uitgelekte foto’s van het toestel, lijkt er toch meer aan de hand te zijn dan alleen een nieuwe processor en een nieuwere Android versie.

En zo raast het geruchtencircuit vrolijk verder, voordat er uiterlijk in februari meer duidelijkheid komt.

Galaxy deal tips

Praat mee