Samsung Galaxy S6 (Edge) vastgelopen? Zó start je ‘m opnieuw op!

Vroeger, toen Samsung ook haar Galaxy topmodellen voorzag van een accu die je met de hand kunt verwisselen, was dat tevens een praktische manier om een vastgelopen toestel te resetten. Zoals je ongetwijfeld weet is díe mogelijkheid er niet meer, op de Galaxy S6 en S6 Edge. Maar niet getreurd: ook een vastgelopen S6 kun je eenvoudig herstarten.

Net als op eerdere Galaxy telefoons kun je ook op een gecrashte Galaxy S6 (Edge) gewoon de Power knop een seconde of tien ingedrukt houden, waarna het toestel vanzelf opnieuw opstart. Nu kan het sporadisch voorkomen dat het toestel zó vastzit – wij hebben het zelf nog niet meegemaakt – dat ook dit niet helpt.

In dat geval druk je de Volume omlaagHome en Power knop tegelijk in, tot het bovenstaande scherm in beeld verschijnt. Als je vervolgens dit waarschuwingssscherm verlaat door op de Volume omlaag knop te drukken, start de Galaxy S6 weer gewoon op.

Al met al zijn er dus mogelijkheden genoeg om een vastgelopen S6 weer tot leven te wekken – ook zonder het tijdelijk verwijderen van de batterij.

(via)

Lees de reacties (91)

  • Bovenstaande gedaan maar start niet op. Laat herhaaldelijk zwart beeld met Samsung Galaxy S6 Edge met daaronder Powered by Android zien. Wat kan ik doen?

    • Ik heb precies hetzelfde probleem nu met mijn Samsung S6 na het updaten van een software update.
      Hoe heb je je probleem opgelost?

      • Ik heb het ook hij start niet door. Hij start elke 5 minuten opnieuw op maar bijt hangen in het Samsung scherm

        • Ook hier hetzelfde probleem... hij start idd niet door na bovenstaande gedaan te hebben. mocht iemand de gouden tip hebben, hit ik het graag.

          • Hier precies hetzelfde. Me samsung s6 ineens uitgevallen. Na bovenstaande blijft hij ook hangen op het opstartscherm samsung galaxy s6 powerd by android. Probeer het ook om de 5min wilt soms wel verder doorstarten maar eindigt toch altijd weer op het begin scherm..

          • Ook bij mij blijft hij ondanks de 3 knoppen hangen bij het opstarten nog iemand oedden?

      • Is er al een antwoord op dit probleem?
        Ik heb het namelijk ook.. blijft hangen in het opstartscherm, en begint dan weer van voor af aan.. totdat hij het na een paar keer op geeft

    • Update 2 dagen geleden en alles op zwart met half volle batterij. Aan/uit knop en tegelijk volumeknop op zacht ingedrukt houden werkte gelukkig. Vroeger ff batterij er uit halen werkte beter.

    • Het werkt zo: je moet de homeknop, powerknop, en de volume omlaag knop voor een tijdje indrukken. Pas dan krijg je dat groene scherm van de afbeelding, dan druk je op de volume omlaag knop en dan is het opgelost.

  • klasse, heeft geholpen hij starten weer op. ga echter wel naar vodafone toe vanmiddag want ik kan wel een selffie maken maken maar de front camera doe het niet en dat is volgens vodafone een veel gehoorde klacht. maar dit probleem is opgelost THANKS!!

  • Ik kreeg geen beeld op mijn telefoon samsung galaxy S6 Edge.. Bovenstaande toegepast. Alleen de home knop ingedrukt. Dit werkte niet.
    Nadien de volume, home en aan/uit knop ingedrukt toen kreeg ik gelukkig weer beeld.
    Gisteren een systeem update gedaan en nu dit kan dit met elkaar te maken hebben?

  • Pfff mijn samsung s6 edge deed ook niets meer na de update.
    Juist op de drie knoppen gedrukt dan volume omlaag en ik heb hem gelukkig terug aan de praat gekregen .Dank u voor de tip.
    Had eerst naar samsung gebeld en daar wisten ze niet beter dan te zeggen dat ik mijn telefoon moest opsturen????
    Deze tip wisten zij zelfs niet?????

1 2 3 13