Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: waar vind je de zaklamp?

Één van de klassieke toepassingen van een mobiele telefoon is natuurlijk het gebruik van de LED flitser als zaklamp. Natuurlijk gaat dit ook prima met de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Je moet alleen even weten hoe en waar.

In tegenstelling tot op eerdere Galaxy telefoons zul je de zaklamp tevergeefs zoeken tussen de widgets. Voor de Galaxy S6 (Edge) heeft Samsung deze handigerwijs verplaatst naar de sneltoetsen in het notificatiescherm. Misschien alleen dat je ‘m zelf nog even moet toevoegen.

Veeg als eerste je rij met sneltoetsen een keer helemaal op zij (1). Staat het Zaklamp icoontje er al tussen? Dan is ‘ie zogezegd klaar voor gebruik. Op ons toestel was dit in het begin niet het geval. Tik dan op Bewerken (2). Leg je vinger op Zaklamp (3), en sleep ‘m naar één van twee bovenste rijen met icoontjes (4) – dat zijn namelijk de sneltoetsen die je direct van het notificatiescherm kunt bedienen. Vergeet niet op Gereed te tikken als je dit gedaan hebt (5).

Als je nu weer naar het notificatiescherm op je Galaxy S6 gaat, zul je zien dat de Zaklamp ertussen staat. De rest spreekt voor zich, mede de dankzij de levensgrote meldiung – Zaklamp ingeschakeld – die op tussen je notificaties verschijnt zodra je de lamp aanzet.

Lees de reacties (1)

  • hallo ik heb geen zak lamp meer op ,mn telefoon een samsung calaxy s9 is ook niet te vinden in de apps he of waar kan ik die downloaden?