Samsung Galaxy Note 4 tip: de veelzijdige spraakrecorder

Applicaties om spraakmemo's op te nemen zijn al net zo oud als smartphones zelf. Maar ook hier staan de ontwikkelingen niet stil, getuige de Spraakrecorder van de Galaxy Note 4.

Dat Galaxy toestellen in staat zijn geluid uit verschillende richtingen op te nemen en te onderscheiden zagen we al met de Spraakrecorder van de Galaxy S5. En die van de Galaxy Note 4 gaat nog een stapje verder.

Om precies te zijn heeft de Spraakrecorder van de Note 4 drie – of zelfs vier, afhankelijk van hoe je telt – verschillende manieren om op te nemen: een normale modus, een interview modus, en een nieuwe, speciale stand voor vergaderingen. De Spraakmemo stand is niet direct een manier van opnemen, dus die nemen we een andere keer onder de loep.

Je wisselt tussen de verschillende opname standen met de ‘pijltjes' rechtsonder (1)

In de normale modus neem je gewoon het geluid op, zoals dat in de omgeving van het toestel te horen is. De Interview modus neemt alleen geluid van recht voor, en recht achter de Galaxy Note 4 op, zodat je – als het toestel recht tussen jou en de geïnterviewde ligt – minder last hebt van overtollig geluid uit andere richtingen.

Echt leuk wordt het met de Vergaderstand: de Galaxy Note 4 kan geluid uit acht verschillende richtingen onderscheiden, en slaat ook op waar welk geluid vandaan komt. Op papier kun je zo complete vergadering opnemen, en eenvoudig terugzien wie wanneer aan het woord was. Je kunt bij het terugluisteren zelfs geluid uit bepaalde richtingen op stil zetten – bijvoorbeeld om die notoire kletskous rechts van je te negeren bij het uittypen van de notulen (om maar wat te noemen).

Natuurlijk werkt de Vergadermodus met name als de vergaderruimte stil is, iedereen aan een ronde tafel zit – ongeveer even ver van het toestel – en mensen netjes één voor één hun zegje doen, zonder continue chaotisch door elkaar te kletsen. Hoewel veel vergaderingen niet zo voorbeeldig verlopen, kan dit een handig tool zijn, die op het juiste moment een uitkomst biedt.

En zoals wel vaker met onze gebruikerstips: het is maar dat je weet dat jouw Galaxy Note 4 het kan 😉

 

Lees de reacties (3)

  • Als ik op een concert sta met mn note 2 op camera is t geluid superslecht. Hoe is t geluid op de note 4?

    • Een heel stuk beter! Maar blijft wel oppassen dat het geluid niet té hard is... ook de Note 4 gaat dan oversturen.

  • hoe pas ik de taal van de spraakrecorder aan.....NL staat niet bij de te kiezen talen. Graag berichtje.