Tip: zo vind je het modelnummer van jouw Samsung telefoon

Niet alleen als telefoon-nerd is het soms handig om de modelnummer van jouw Samsung telefoon te weten. Dus: hoe kom je erachter wat deze code is van jouw Galaxy? We laten je het zien.

Wat is het modelnummer van je Samsung telefoon?

Als je veel nieuws en geruchten over smartphones leest dan ben je vast wel bekend met het feit dat toestellen niet alleen een naam hebben, maar ook een modelnummer of -code. Het toestel dat je kent als de Galaxy S10 draagt in ons land het modelnummer SM-G973F, bijvoorbeeld. Wereldwijd bestaan er heel wat verschillende versies van de Galaxy S10. Deze hebben allemaal een ander nummer, zodat de uitvoeringen van elkaar te onderscheiden zijn. Soms is het dus erg belangrijk te weten welk modelnummer jouw toestel precies heeft, zodat hij niet verward wordt met andere uitvoering van dezelfde telefoon.

We kunnen hier natuurlijk een lange lijst met codes typen, zodat je jouw toestel direct kunt opzoeken. Veel handiger is het, als we je laten zien hoe je ‘m zelf kunt vinden. Dat is namelijk nogal eenvoudig. Je kunt deze altijd in de software vinden. Ga in de Instellingen naar het kopje Info telefoon. Daar wordt een aantal basisgegevens van jouw toestel getoond, waaronder het Modelnummer.

De Galaxy A50 in Nederland: SM-A505FN

Bovendien is de code op veel Samsung telefoons – maar niet alle – ook aan de buitenkant zichtbaar. Als je een scherpe blik hebt en voldoende licht, kun je op de achterkant, onderaan, ook een aantal gegevens van jouw telefoon vinden. Curieus genoeg is dit sinds kort niet altijd meer het geval – op onze Galaxy Note 10 ontbreekt hij bijvoorbeeld. Dan moet je het dus echt hebben van de software, maar je kunt ook de sticker met de streepjescode op de doos checken. Daar is het modelnummer beginnend met ‘SM-‘ afgedrukt.

De Galaxy S10: SM-G973F (toevoeging ‘/DS' duidt op de dual-SIM uitvoering)

Als je op zoek bent naar het nummer van een ouder toestel met een verwijderbare achterkant, dus vind je het modelnummer onder de batterij. Dus verwijder de achterklep, haal de batterij eruit, en vind de code op een sticker in de lege ruimte.

Kijkaan, het is de GT-I9505. Inderdaad, een Nederlandse Galaxy S4

Voor de echte liefhebber is er natuurlijk nog een bonus-methode. Ga in de Telefoon-app naar het scherm waar je een nummer kunt intoetsen, en voer in: *#1234# (sterretje-hekje-een-twee-drie-vier-hekje). Je krijgt dan het Version-scherm te zien, met onderaan de vermelding ModelOok daar staat het modelnummer netjes vermeldt.

Met een van de hierboven genoemde manieren kun je dus altijd wel erachter komen welk modelnummer jouw Galaxy heeft.