Volgende update Samsung Galaxy Note 3 in de pijpleiding (update: ja, met accessoire bugfix)

Nog maar een paar weken geleden kreeg de Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 als eerste Galaxy de update naar Android 4.4 KitKat. Inmiddels is Samsung in Polen alweer aan de start verschenen met de volgende update.

Deze update, met versienummer XXUENB3, voegt uiterlijk weinig toe aan de Galaxy Note 3. De echte veranderingen vinden dus onder de motorkap plaats, en bestaan voornamelijk uit bugfixes die een aantal oneffenheden na de vorige, grote Android 4.4 update moeten gladstrijken.

Update: inmiddels is duidelijk dat deze inderdaad (dank, Henk) de problemen met sommige third party accessoires oplost. Hiermee lost Samsung dus haar belofte in, dat de problemen die o.a. met Spigen's S View cover ontstonden na de update naar Android 4.4 op korte termijn gefixd zullen worden.

Wanneer deze update naar Nederland komt is uiteraard nog niet bekend. Voor het gemak gaan wij maar uit van ‘binnen nu en een paar weken', waarbij branded toestellen meestal nog iets langer zullen moeten wachten.

(afbeelding via)

Lees de reacties (20)

  • Klein vraagje ik heb nog helemaal geen update gehad.draai op 4.3 en heb een nieuwe note 3.5 weken oud via kpn.nog meer mensen die hem niet hebben

    • Klopt! KPN's Galaxy Note 3 heeft de update naar Android 4.4 nog niet gehad. Nog even afwachten dus...

        • Maar dat is dan geen 'branded' toestel, of...? Dus wel KPN als provider, maar geen toestel dat je bij KPN zelf hebt gekocht...

          • Via KPN Klantenservice gekocht, wel vreemd dan, hij is niet branded, modelnummer eindigd ook gewoon met een '5' in plaats van een letter.

          • En wat staat er achter 'CSC' als je in de telefoonapp de firmware informatie opvraagt door in plaats van een telefoonnummer *#1234# in te voeren? Als daar N9005PHNENA2 staat is 'ie unbranded, als daar N9005KPN.... staat is 'ie branded :)

      • Mijn note 3 in Nederland gekocht heeft nog de 4.3 dus nog geen update gehad.
        Mijn csc code is SM -N9005 ZWEEUR de csc Country is Greece. Komt er voor mij ook nog een update ???

      • Nu heeft Samsung gezegt dat ik een frans toestel heb en hem voorlopig niet krijg.dus ik wacht maar af.als ik alles lees kan ik hem maar beter niet krijgen. Iedereen is zo negatief

  • Mijn Note 3 draait allang op de 4.4 kitkat. Ik merk wel dat de batterij op 4g best lang meegaat maar op wifi is ie zo snel leeg als een glas water en soms onnodig veel ram gebruik zonder de telefoon te gebruiken. En jaa de apps zijn afgesloten. Wat ik ook wel merk is dat de telefoon door de flipcover( zal wel door de bug komen) soms heel even vast zit en iets later reageert( vooral bij het opnemen van telefoontjes duurt het langer). Ik hoop dat deze bugfix spoedig komt, want ik begin me er echt aan te ergeren. Owjaa, waarom in godsnaam komt de bugfix eerst in polen uit ipv landen aps nl de fr enz...??

  • Inmiddels al weer een maand na de kitkat release en regelmatig nog even handmatig updates zoeken, maar volgens mijn (unbranded, in Nederland gekochte) Galaxy Note 3 (Model SM-N9005, Basebandversie N9005XXUDMJ7) is mijn telefoon up-to-date met de Androidversie 4.3
    Verder werkt-ie prima hoor en als ik sommige verhalen hoor denk ik dat ik ook maar even wacht.... maar toch....

1 2 3
Gerelateerde artikelen