Volgende generatie Galaxy Buds krijgt heel ander design

Dat Samsung alweer even werkt aan de volgende generatie van haar Galaxy Buds oortjes in geen verrassing. Dankzij nieuwe geruchten krijgen we nu al een aardig idee hoe deze er straks uit zullen zien.

Volgende Galaxy Buds: bonen in je oren

Nog niet lang geleden reviewden wij de nieuwe Galaxy Buds+. Deze borduren voort op de eerste generatie Galaxy Buds, inclusief een nagenoeg onveranderd design. Toen al was direct duidelijk dat de Buds+ geen echte, next-generation Buds zijn. Toch werkt Samsung wel degelijk precies aan dit laatste.

WinFuture kreeg een verrassende hoeveelheid informatie in handen over de volgende Galaxy Buds generatie. Opvallend is met name het uitlekken van zoveel gegevens over het fysieke design van de oortjes. De op basis van de informatie gemaakte renders – die dus niet van Samsung zelf komen – tonen oortjes met een opvallend gelikt ontwerp. Er zitten geen steeltjes aan, en ook geen duidelijke luidspreker die in het oor zelf gestopt dient te worden. Ze hebben daardoor qua design wel iets weg van een gehoorapparaatje – of van nieren, of bonen. De interne codenaam van de oortjes is dan ook Bean, zoals onder andere een Europese merknaamregistratie recent al bevestigde.

Net als de huidige Buds+ zien we ook in deze ‘bonen' twee aparte luidsprekers. Of de oortjes – modelnummer SM-R180, voor wie het bijhoudt – over actieve ruisonderdrukking beschikken is nog niet bekend. Ook zijn nog geen technische details beschikbaar over zaken als de accucapaciteit. Ook zien we geen duidelijk, gemarkeerd vlak waar je door middel van aanraking bepaalde functies kunt gebruiken.

Wanneer brengt Samsung deze oortjes op de markt?

Je merkt het al: er is nog heel wat niet duidelijk. De nieuwe Galaxy Buds slash Beans bevinden zich dan ook nog in een vrij vroeg stadium van ontwikkeling. Voor nu nemen we gemakshalve maar aan dat de lancering ergens in de loop van de zomer plaats zal vinden – al dan niet tegelijk met de aankomende Galaxy Note 20. Tot die tijd komen we hopelijk nog weer te weten over het opvallende design, en de verdere eigenschappen.