Updates: Samsung Galaxy S20 FE (augustus) en Galaxy A51 (juli)

Samsung's Galaxy S20 FE begint aan de update van augustus. Voor de Galaxy A51 staat een grote download met de patch van juli klaar. Voor beide toestellen brengt de update geen functionele vernieuwingen.

Galaxy S20 FE update augustus 2021

Er zijn inmiddels drie uitvoeringen van de Galaxy S20 FE verschenen op de Nederlandse markt. Er is de S20 FE 4G met Exynos processor (SM-G780F), er is de S20 FE 4G met Qualcomm processor (SM-G780G), én er is de S20 FE 5G (SM-G781B) die ook een Qualcomm chip heeft.

Voor de eerste twee modellen staat de update met de patch van augustus klaar. Zo krijgt de S20 FE 4G (Exynos) een ruim 356MB grote update naar firmwareversie G780FXXU5CUG6. De Qualcomm versie van hetzelfde toestel krijgt firmwareversie G780GXXS2AUG4. In beide gevallen wordt de nieuwe patch geïnstalleerd, inclusief 34 fixes voor het Android OS en 8 verbeteringen voor de One UI interface.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu OTA installeren op unbranded S20 FE 4G modellen in Nederland en België. Voor de S20 FE 5G is hij er op het moment van schrijven nog niet, maar daar komt in de komende dagen als het goed is verandering in.

Voor de rest van de Galaxy S20 serie verwachten wij de update van augustus ook ieder moment. Via Smart Switch kun je ‘m nu al installeren – OTA kan hij ieder moment van start gaan.

Galaxy A51 update juli 2021

Eerder deze maand noemden wij al een aantal toestellen die per kwartaal bijgewerkt worden en die toe zijn aan een nieuwe patch. Voor een daarvan staat sinds een paar dagen inderdaad een update klaar: de Galaxy A51.

Dat toestel krijgt een toch wel behoorlijke update van ruim 845MB, met daarin firmware A515FXXU5EUG3. Desondanks vermeldt de changelog alleen dat ‘De beveiliging van uw appraat is verbeterd‘ – en wordt de patch van juli geïnstalleerd. Wat er nog meer gebeurt weten wij zo gauw niet, maar we zagen hetzelfde recent bij veel andere toestellen: een dowload van honderden MB's, en geen duidelijke wijzigingen. In ieder geval kan de Galaxy A51 er met de patch van juli wel weer even tegengaan.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu direct OTA downloaden op de unbranded Galaxy A51 in Nederland en België. Bovendien staat hij ook al klaar voor Vodafone's branded A51.

Voor alle hierboven genoemde toestellen geldt: je krijgt vanzelf een melding zodra de update op jouw telefoon gedownload kan worden. Je kunt ook handmatig de beschikbaarheid checken als je via de Instellingen naar Software-update gaat en op Downloaden en installeren tikt.

(Dank, Daniël, Jesse, en Thomas!)

Lees de reacties (5)