Updates: Galaxy Note 9, Galaxy A42, en A8 (2018)

Voor de Galaxy Note 9 rolt nu een update uit met de patch van november. Ook de Galaxy A8 uit 2018 krijgt dezelfde patch. Iets langer geleden werd ook de Galaxy A42 bijgewerkt met een nieuwe feature: RAM Plus.

Galaxy Note 9 update november 2021

Begin november al ontving Samsung's Galaxy S9 de update van die maand. Om onduidelijke reden bleef de Galaxy Note 9 een beetje achter. Echter, gisteren ging de nieuwe update voor het toestel – dat op Android 10 en One UI 2.5 draait – dan toch van start. Firmwareversie N960FXXU9FUK1 staat inmiddels klaar om gedownload te worden, en brengt twee verbeteringen naar de Note 9.

De changelog zelf meldt dat de ‘Algehele stabiliteit van functies verbeterd‘ is. Bovendien wordt de beveiligingspatch van november geïnstalleerd. Daarmee is de Galaxy Note 9 niet 100% bij, maar wel grotendeels – in ieder geval tot pakweg februari volgend jaar.

Je kunt de update in Nederland direct op je telefoon downloaden. In België kun je de patch ook downloaden, maar als jij jouw branded Note 9 destijds bij Vodafone of T-Mobile gekocht hebt, moet je nog even geduld hebben.

Galaxy A8 update november 2021

De volgende Samsung telefoon die met enige vertraging de patch van november ontvangt, is de Galaxy A8 uit 2018. Het toestel, dat bijna vier jaar geleden op de markt verscheen, draait nog op Android 9 en One UI 1.0 – maar krijgt dankzij een ruim 282MB grote update nu wel de beveiligingspatch van november 2021.

Bovendien valt ook op de Galaxy A8 in de changelog te lezen dat de ‘Algehele stabiliteit van uw apparaat verbeterd‘ is. Dat is een lekker vage omschrijving, maar we gaan er maar vanuit dat het een zinvolle verbetering is. De nieuwe firmware – versie A530FXXULCUK6 – is inmiddels beschikbaar op álle in Nederland en België verkochte Galaxy A8 modellen.

Galaxy A42 update oktober 2021: RAM Plus

Vorige week verscheen nog een andere update die de moeite van het vermelden waard is. De Galaxy A42 kreeg namelijk een update naar firmwareversie A426BXXU3BUI5. Deze bevat een nieuwere – maar zeker niet de nieuwste – security patch: die van de maand oktober.

Wat interessanter is, is dat de Galaxy A42 met deze update ook de RAM Plus functie krijgt, die de Galaxy A52 en Galaxy A52s een tijdje terug al ontvingen. RAM Plus voegt expliciet 4GB virtueel geheugen toe, die het toestel kan gebruiken mocht dit nodig zijn. Je kunt het gebruik hiervan checken via Instellingen -> Apparaatonderhoud -> Geheugen.

Installatie

Voor alle hierboven beschreven updates geldt: je krijgt vanzelf een melding op je telefoon zodra je ‘m kunt downloaden. Wil je direct zelf checken of je ‘m al kunt installeren? Dit doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij een van deze updates geïnstalleerd, en kom je nog meer veranderingen tegen? Laat het ons hieronder even weten!

(Dank, Ruud!)

Lees de reacties (1)

  • Klasse van Samsung dat de A8 nu 4 jaar wordt geüpdatet.
    De accu gaat gewoon nog 1 dag mee.
    In Januari hebben we het toestel 4 jaar in gebruik!.