Updates: Galaxy A41 krijgt Android 12, Galaxy A70 ’n nieuwe patch

De volgende Samsung telefoon die de update naar Android 12 krijgt is de Galaxy A41. En de Galaxy A70 krijgt een update met de patch van juni.

Galaxy A41 update: Android 12 en One UI 4.1

Langzaam maar zeker arriveert de grote upgrade naar Android 12 ook op de wat oudere mid-range telefoons van Samsung. Vorige week was de Galaxy A31 al aan de beurt gekomen, en vandaag gaan we verder met de Galaxy A41.

De Galaxy A41 verscheen in 2020 en was Samsung's laatste compacte mid-range telefoon. En nu kun je de ongeveer 2,2GB grote upgrade downloaden die het toestel van Android 12 voorziet. Daarmee komt dan ook direct versie 4.1 van Samsung's eigen One UI interface. De beveiligingspatch is helaas niet helemaal recent – je krijgt die van april.

Met One UI 4.1 komen een paar toffe, geheel nieuwe features, zoals Kleurenpalet en nieuwe opties voor het AOD. De interface toont een groene indicator wanneer je camera en/of microfoon actief zijn, de camera-interface wordt bijgeschaafd, en je kunt je eigen emoji's samenstellen. De nieuwe Slimme widget komt helaas niet naar de A41, zo blijkt.

De volledige changelist hebben we hier toegevoegd:

Installatie

Om de upgrade soepel te laten verlopen, kun je onze tips voor de voorbereiding op, en installatie van Android 12 op je Galaxy checken.

Je kunt de nieuwe firmware nu direct OTA binnenhalen op alle in Nederland en België verkochte Galaxy A41 modellen. Het maakt niet uit of je een unbranded of branded toestel hebt. Als je nog geen automatische melding kreeg, kun je de beschikbaarheid ook handmatig checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy A70 update juni 2022

En dan is er nog de Galaxy A70 uit 2019. Android 12 krijgt deze telefoon niet meer, maar nog wel af en toe een beveiligingsupdate. De vorige patch die de A70 kreeg was die van maart. Met firmwareversie A705FNXXU5DVE3 arriveert nu dan de patch van juni.

De update is nu direct beschikbaar op Nederlandse unbranded toestellen, en op de branded A70 van Vodafone. Heb jij een Belgisch model? Dan moet je nog even geduld hebben.