Nieuwe Samsung Galaxy S21 FE variant toch met 5G-connectiviteit

De komst van een nieuwe variant van de Samsung Galaxy S21 FE wordt bevestigd. Maar in tegenstelling tot eerdere informatie krijgt het toestel gelukkig wel degelijk 5G-connectiviteit.

Nieuwe Galaxy S21 FE variant wél een 5G telefoon

Vorige week krabden wij ons toch wel wat achter de oren toen wij ontdekten dat Samsung een nieuwe variant van de Galaxy S21 FE op stapel heeft staan. Dat was op zich niet zo opzienbarend. Maar een aantal winkels vermeldden dat de nieuwe versie uitgerust zou zijn met een mid-range processor zonder 5G modem, Qualcomm's Snapdragon 720G. Dat de Bluetooth-certificering van het toestel ook geen ‘5G' in de naam vermeldde – bij de andere varianten wel – maakte dit puntje nog wat curieuzer.

Het raadsel lijkt nu dan toch opgelost. De officiële lijst met Google Play compatible apparaten vermeldt nu de nieuwe toestelversie – SM-G990B2 – gewoon als ‘Galaxy S21 FE 5G', dus mét 5G-connectiviteit. Dat verklaart niet per se de andere informatie, maar is wel een heel stuk logischer. Want natúúrlijk heeft een Galaxy S21 FE variant 5G-connectiviteit anno 2022. Tenslotte is Samsung's enige 4G-telefoon dit jaar de goedkope Galaxy A13, en zelfs die verschijnt straks ook nog in een uitvoering mét 5G.

Een stukje van Google's lijst met Play-compatible devices

Daarmee wordt verder natuurlijk niet duidelijk waarom Samsung dan wel een aparte Galaxy S21 FE variant wil lanceren. Hoe de SM-G990B2 zich straks onderscheid van de huidige SM-G990B weten wij in ieder geval nog niet. Maar daar komen we vermoedelijk later deze zomer nog achter, want 5G of niet, de nieuwe uitvoering komt naar Nederland en België.

(via)

Lees de reacties (1)

  • Misschien pakken ze het hitte probleem dan een keer aan.. ben behoorlijk ontevreden daardoor, word gerust 50/55 graden terwijl ik alleen maar op Facebook zit of iets..