Update van december beschikbaar voor Samsung Galaxy A52

Voor Samsung's Galaxy A52 staat nu de update van december klaar in Nederland en België. Behalve de bijbehorende security patch brengt de nieuwste firmware geen merkbare wijzigingen.

Galaxy A52 update december 2021

Een van de Samsung telefoons die Android 12 relatief vroeg in 2022 gaan krijgen is de Galaxy A52. Althans, als de uitrol van die upgrade volgens planning verloopt. De laatste weken haperde deze namelijk bij de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3, en sinds kort ook bij de Galaxy S21. Duidelijk is, dat de Galaxy A52 deze maand alleen de reguliere beveiligingsupdate krijgt.

Precies dat gebeurt nu, namelijk. Voor de 4G-variant is firmwarversie A525FXXS4AUL3 beschikbaar, terwijl je op de A52 met 5G firmwareversie A526BXXS1AUL2 kunt downloaden. De update is een pure beveiligingsupdate, die maar een doel heeft: de patch van december installeren. Deze bevat zo'n 30 verbeteringen voor de beveiliging van het Android besturingssysteem. Daaronder zijn een aantal kritieke fixes voor toestellen met een Qualcomm processor – zoals de Galaxy A52, inderdaad.

Achttien verdere fixes verbeteren Samsung's eigen software, en dichten onder meer zwakke plekken in de beveiliging van het vergrendelscherm en de camera-app.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven kun je de nieuwe update direct downloaden op alle modellen van de Galaxy A52 in Nederland en Belgie – 4G en 5G, unbranded én branded. Als je de Galaxy A52s moet je nog wat geduld hebben. Dat toestel volgt zijn eigen update-traject.

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update klaar staat op jouw telefoon. Wil je direct handmatig checken of je de nieuwe firmware kunt downloaden? Dat doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update binnen, kom je toch nog meer veranderingen, bugs, of bug-fixes tegen?8

(Dank, Petra en Willem!)

Lees de reacties (8)

  • S20 Plus 5G nog steeds niks! @Galaxyclub kunnen jullie eens uitzoeken of ik de enige ben? Heb gewoon een nederlands unbranded toestel met PHN code...

    • Je bent niet de enige :) ik denk dat Samsung de Android 12 upgrade aan het voorbereiden is.

  • Ik heb de Samsung s20 en ik heb ook nog geen update gehad.
    Misschien krijgen we in december al de update van Android 12.

  • Ik krijg een foutmelding tijdens het downloaden van de software update op mijn A52S. Dan stopt het ineens en gaat de telefoon herstarten. Daarna geeft hij aan: updaten mislukt, probeer opnieuw.
    Meerdere keren geprobeerd, wat nu?

    Buildnummer : A528BXXS1AUL3 en A528BXXU1AUK4 en A528BOXM1AUK4.
    Android-versie : R(Android 11)
    Uitgiftedatum : 2021-12-01

  • Van januari nu ook .... met Android 12:

    Informatie softwareupdate
    • Versie: A526BXXU1BUL7 / A526BOXM1BVA1 /
    A526BXXU1BUL7
    Omvang: 2192,52 MB
    • Niveau beveiligingspatch: 1 januari 2022