Update met januari patch beschikbaar voor Samsung Galaxy A41

Vorige week al rolde Samsung een nieuwe update uit voor de Galaxy A41. Dat toestel krijgt de beveiligingspatch van januari, maar nog geen verdere upgrades.

Galaxy A41 update: patch van januari 2021

Een van de Samsung telefoons die dit voorjaar een upgrade naar Android 11 krijgt, is de Galaxy A41. Bovendien krijgt het toestel daarbij ook een nieuwere versie van de One UI interface – versie 3 of 3.1. Een blik op ons grote Samsung-en-de-Android-11-update overzicht laat zien dat die upgrade pas tegen juni verwacht wordt.

Tot die tijd moet de beveiliging van de Galaxy A41 natuurlijk ook up-to-date blijven. Een nieuwe update doet dit (grotendeels). Ruim 211MB groot is de download met daarin firmwareversie A415FXXU1BUA1. Deze bevat de beveiligingspatch van januari, en bovendien ook de andere, tussenliggende patch die sinds de vorige update verschenen (ahum, die van december dus). Daarmee is de A41 weliswaar niet 100% bij de tijd – het is tenslotte alweer maart – maar in ieder geval kan het toestel er weer even tegenaan.

Beschikbaarheid

De update staat inmiddels klaar op de unbranded Galaxy A41 in Nederland én België. Als jij jouw branded model direct bij Vodafone of T-Mobile kocht, dan moet je nog wat geduld hebben.

Je kunt wachten tot je vanzelf een melding krijgt dat de update gereed is om gedownload te worden – of je ga gelijk via Instellingen naar Software-update en tikt op Downloaden en installeren.

(Dank, Ralph!)