Tweede stabiliteitsupdate voor de unbranded Samsung Galaxy Note 3 (update)

Vorige week zagen we de eerste update voor de unbranded – dus niet van een specifieke provider –  Samsung Galaxy Note 3 voorbij komen, en vandaag volgt alweer nummer twee. Ook hier gaat het om een ‘stabiliteitsupdate', wat zoveel wil zeggen als: de veranderingen zijn niet direct zichtbaar.

Deze update, die een nieuwere firmware versie met nummer XXUBMJ3 bevat – builddate 12 oktober, is ruim 29 MB groot, en zowel beschikbaar via het toestel zelf, als ook via Samsung's Kies software op de PC.

Zichtbare verandering zijn dus niet te vinden – niet door ons, in ieder geval – maar we hebben de indruk dat de gallerij applicatie iets vloeiender werkt (hoewel we ook daarvoor niet zo'n last hadden van de trage werking die sommige gebruikers opmerken).

Heb jij ook de indruk dat de gallerij sneller is geworden? Of ben je andere veranderingen tegengekomen? Laat het hieronder weten!

Update: volgens berichten uit Duitsland en Oostenrijk brengt deze update een oplossing voor problemen die sommige gebruikers eerder ondervonden met de zogeheten regiolock van de Galaxy Note 3. Het idee van deze regionale simlock is dat een toestel geactiveerd dient te worden met een simkaart van een provider in de regio waar het toestel gekocht is. Pas daarna werkt het toestel ook met simkaarten van providers elders ter wereld.

Bij sommige gebruikers werkte deze procedure niet vlekkeloos – ook na activatie met een simkaart uit de juiste regio, bleek de Note 3 soms moeite te hebben met simkaarten van verder weg. Dit probleem lijkt na de vandaag uitgerolde update verholpen.

(update via)

Lees de reacties (11)

  • Hi Michel,
    Dit is de 2e maal dat jullie hier melding maken van een software update maar als ik dit wil doorvoeren wordt er gemeld dat de software up to date is. Is dit toestel/provider afhankelijk?
    dank voor je reactie.
    Mvg
    Kristof

    • Uhm, ja, dat is inderdaad het geval. De hier gemelde updates zijn voor een toestel zonder providersoftware. Updates voor de zogeheten 'branded' toestellen - van een provider dus - volgen meestal wat later.

      Goed punt overigens, ik zal dit wat duidelijker vermelden :)

  • Hi Micheal,

    Graag zou ik eens willen weten wanneer de KIES 3 volledige versie uitkomt.
    Zodat ik kan synchroniseren met Outlook.
    En alle agenda punten en contact personen over kan zetten naar de Note 3 Android 4.3 ‘branded’ toestel.
    Bij de Help desk kunnen ze ook niks zeggen.

    Mvg Horn

    • Ik vrees dat ik er ook weinig zinnigs over kan zeggen - dat weet alleen (iemand bij) Samsung zelf...

  • Hoe lang gaat die up-date duren? hij is al bezig vanaf half 12 en het is nu 20.15 uur... Duurt erg lang...

      • Met het downloaden iz min nkte nu ook al dik 5 uu bezig wat ee crap dit nj al 5 uur niet berijkbaar voor klanten op de taxi

  • Ik had vóór deze update "last" van een dubbele reboot als ik de telefoon herstartte: na een herstart verschijnt het homescreen, vervolgens weer het Samsung logo en dan weer - nu definitief - het homescreen. Na de update start de Note3 in 1 keer op. Toch een verbetering.

  • ik heb na deze firmware update het probleem dat mijn note 3 bijna elk uur opnieuw opstart !
    wat te doen ?

1 2
Gerelateerde artikelen