Verwarring rond regionale simlock in o.a. de Samsung Galaxy Note 3 (storm + glas water?)

Er doen allerlei verschillende berichten de ronde over een regionale simlock waar onder andere de Samsung Galaxy Note 3 van voorzien zou zijn. Hierdoor zou het alleen mogelijk zijn om bijvoorbeeld in Europa alleen simkaarten van Europese providers te gebruiken. Dit geldt echter alleen voor het activeren van een nieuw toestel.

samsung-galaxy-note-3-sim-lock-regio-beperking Verwarring rond regionale simlock in o.a. de Samsung Galaxy Note 3 (storm + glas water?)

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, is ook de in ons land verkochte Galaxy Note 3 van deze blokkering voorzien. Daarnaast geldt vanaf nu hetzelfde voor nieuw verkochte Galaxy S4, S4 Mini, S3, en Note 2 toestellen.

Maar voordat je bang bent dat je je nieuwe Galaxy Note 3 – of ander topmodel Galaxy – niet meer buiten Europa kunt gebruiken: de blokkering heeft alleen betrekking op de eerste activatie van het toestel. Je zult een in Europa gekochte Note 3 dus moeten activeren met een simkaart van een Europese provider. Daarna is de blokkering opgeheven, en kun je ook andere, niet-Europese simkaarten gebruiken – zo laat Samsung zelf weten in een reactie op de verwarring.

Mocht iemand tóch ergens een toestel hebben gekocht, zonder deze in de betreffende regio te activeren, dan kun je de blokkering bij een officiële servicepartner van Samsung laten verwijderen zonder extra kosten.

Dus: de formulering op de hierbovengetoonde sticker is een beetje te kort door de bocht. Zodra je je toestel met een simkaart van je eigen provider hebt geactiveerd, kun je er elders op de wereld ook andere simkaarten in doen. En deze gebruiken. Zoals gezegd: dit geldt dus vanaf nu ook voor de Galaxy S4, S4 Mini, Galaxy S3 en de Galaxy Note 2.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. hans zegt

    In Brazilie kan je een Europese note 3 die in Europa is geactiveerd niet gebruiken. Nog sterker, na een Braziliaanse sim kaart geprobeerd te hebben word je Europese sim kaart niet meer geaccepteerd.
    Je moet dan je toestel rooten en een unlock app opstarten. Dus voor wereld reizigers is Samsung een afrader.

Praat mee