Speculatie rond de Android 4.0 update voor de Galaxy S2

Geruisloos sprong de kalender afgelopen weekend op 1 april. Hiermee kwam een einde aan het eerste kwartaal van 2012, het kwartaal waarin Samsung haar Android 4.0 update voor de Galaxy S2 zou aanbieden. In tegenstelling tot wat her en der geroepen wordt is er nu pas sprake van vertraging – Samsung zelf had namelijk nooit een precieze datum – behalve ‘1e kwartaal 2012' – gecommuniceerd (zie voor meer hierover HIER).

Natuurlijk zijn wij wel erg benieuwd naar de reden van deze vertraging, en Samsung zelf houdt vooralsnog de kaken stijf op elkaar. Opvallend genoeg kwam er vandaag in Polen een versie van de Android 4.0 ROM online in Kies met de codenaam i9100XXLPS. Maar Polen was één van de weinige landen die half maart al de update hadden ontvangen – de ROM met codenaam i9100XXLPQ. Met andere woorden: in Polen heeft Samsung kennelijk een vernieuwde update uitgerold.

En dus lijkt het ons dat er – bij benadering en uitermate speculatief, dat moge duidelijk zijn – het volgende aan de hand is: Samsung gebruikt de feedback op de eerste update golf om snel nog wat te sleutelen aan de nieuwe ROM, alvorens deze uit te rollen in de echt grote markten (en Nederland). Tot nu toe is het niet zo duidelijk wat er precies veranderd of verbeterd is in de XXLPS ROM, ten opzichte van de XXLPQ versie. De veranderingen zijn in ieder geval niet direct zichtbaar. Wat ons betreft kan dit erop duiden dat er eerder sprake is van optimalisaties – snelheid? energieverbruik? – dan van ingrijpende wijzigingen. In ieder geval schijnt de nieuwe ROM erg goed te werken maar dat deed de LPQ ROM bij ons ook – na ruim twee weken fulltime gebruik kunnen we melden dat batterijduur en snelheid meer dan prima zijn op ons testtoestel.

Al met al lijkt het er dus op dat Samsung nog wat last-minute verbeteringen heeft aangebracht, of nog aan het aanbrengen is, alvorens de update in veel meer landen aan te bieden. Voorlopig houden wij hier ons mond over de update, totdat deze daadwerkelijk in Nederland beschikbaar is – nog meer speculatie dan we nu al doen wordt niemand beter van tenslotte  😉

(via @SamKiesUpdates en XDA)

Lees de reacties (60)

  • WNed, kan je svp weer zon pakketje maken met Wned I9100OXALPS software.

    Dan weet ik zeker dat het goed komt, ben beetje huiverig maar met de vorige van jou ging het goed!!

    • HOI,
      is helemaal niet nodig,als je alles precies gedaan hebt wat Wned voorschreef en je hebt een account aangemaakt bij Samsung, dan kan je (ik heb het in ieder geval deze morgen gedaan) via de update van de telefoon ,de laatste versie zijnde I9100OXALPS op je telefoon krijgen
      groetjes
      Frank

    • Kan iemand mij vertellen waar ik de werkwijzen van WNed kan terugvinden?
      Alvast dank!

      • Ja maar de S2 van mijn zus is nog niet geupdate. kan ik dan gewoon alle stappen van Wned volgen en ipv i9100XXLPQ , i9100XXLPS downloaden en die selecteren?

        • Ik heb deze werkwijze ook gevolgd alleen kan ik niet updaten via de telefoon. Ja ik heb ook een samsung account. Niet aangemaakt, dat had ik al. Misschien wel daarom?
          Zijn er anderen met het zelfde probleem?

        • ik vind deze procedure te complex. Als je vanaf XDA download hoef je maar 1 file te flashen en niet 3.

  • Ik vind wel een nuttig bericht, snap het nu een beetje waarom hij vertraging heeft, was dus wat mis met de oude versie van ics

1 2 3 7
Gerelateerde artikelen