Samsung Vietnam teaset toffe Galaxy S10 features op YouTube

Samsung's Vietnamese tak heeft op haar YouTube kanaal een drietal korte video's geplaatst. Daarmee zijn we drie toffe features van de Galaxy S10 bevestigd: Wireless battery sharing, de 4K frontcam met OIS, en de ultrasone vingerafdruksensor.

Scherpe actie-selfies met de frontcamera van de Galaxy S10 dankzij OIS

Galaxy S10 features bevestigd

Met nog ruim een week te gaan tot de officiële lancering van de Galaxy S10 – en varianten – is nagenoeg alles wel bekend over de toestellen. Toch doet Samsung zelf nog een duit in het zakje, met een drietal video's op haar Vietnamese YouTube kanaal. Hoewel wij de Vietnamese taal alles zijn, behalve machtig, komen we met Google Translate en de filmpjes zelf genoeg te weten.

In het eerste filmpje werpt Samsung de schijnwerpers op de functie die vrij vertaald ‘Wireless battery sharing‘ lijkt te heten. Met andere woorden: ja, je kunt straks met je Galaxy S10 de accu's van andere telefoons en/of apparaten opladen. Vorige week zagen we al hoe je ook de nieuwe Galaxy Buds draadloze oortjes – mogelijk straks voor nop bij een Galaxy S10 pre-order – zo kunt opladen. Deze video bevestigt dit alles dus nog een keer:

Maar: dat alles is pas het begin. In de tweede video toont Samsung zelf de nieuwe eigenschappen van de selfie-camera van de Galaxy S10. Wat vorige week nog wilde geruchten leken, is dus nu alweer bevestigd. De Galaxy S10 heeft dus inderdaad een front camera die 4K UHD video kan opnemen, en die bovendien over optische beeldstabilisatie (OIS) beschikt:

En dan is er nog de vingerafdruksensor. Samsung zette deze de afgelopen jaren al op allerlei verschillende plaatsen op verschillende Galaxy telefoons. Op de Galaxy S10 en S10 Plus zit hij weer aan de voorkant – in het beeldscherm geïntegreerd. Bovendien laat de vertaalde titel van de video geen raadsels achter: ‘Scanning Ultrasound Fingerprints On The Infinity Screen‘, dus Google Translate. De ultrasone sensor werkt zonder licht, in het donker, met het scherm uitgeschakeld. Aanraken is identificeren, dus:

Let wel op: de instap-S10, de Galaxy S10E, heeft dit laatste snufje niet. Op dat toestel zit de vingersensor namelijk in de Aan/uit-knop ingebouwd, zoals we ook op renders van dat toestel al min of meer konden zien. Als je meer wilt weten over Samsung's aankomende toptoestellen en wat ze moeten kosten, check dan onze Galaxy S10 preview.

(via)