Samsung rolt updates uit voor Galaxy Note 8 en Galaxy A40: verschillende verbeteringen

Vandaag begint Samsung direct met het uitrollen van updates voor de Galaxy Note 8 en Galaxy A40. Deze krijgen respectievelijk de beveiligingspatches van februari en januari – al dan niet met andere verbeteringen.

Galaxy Note 8 update februari 2020

Netjes op tijd arriveert de nieuwe maandelijkse patch voor de Galaxy Note 8. De 590MB grote update bevat firmwareversie N950FXXS9DTA1, die op zijn beurt weer de beveiligingspatch van februari bevat. Daarin zitten 49 verbeteringen voor het Android OS zelf, maar het meest relevant zijn de fixes die Samsung zelf toevoegde.

Om precies te zijn dicht deze patch een mogelijk lek in de gezichtsherkenning op de Note 8. Het gaat om een fout in de software waardoor het toestel soms een gezicht herkent dat niet de juiste is. Door de nieuwe patch is de gezichtsherkenning dus weer veilig – al blijft het natuurlijk de minst veilige van de opties die het toestel biedt. Beter gebruik je alsnog de vingerafdruksensor en/of de irisscanner.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu installeren als je een unbranded Galaxy Note 8 hebt in Nederland of België. Heb jij jouw toestel destijd direct bij Vodafone, T-Mobile of Proximus gekocht, dan moet je nog wat geduld hebben. Voor deze branded toestelvarianten staat de update op het moment van schrijven nog niet klaar.

Galaxy A40 update januari 2020

Verrassender is het feit dat Samsung alweer een nieuwe update heeft voor de Galaxy A40. Dit toestel werd in december nog bijgewerkt, en ontvangt normaal gesproken iedere drie maanden een nieuwe patch. De update van vandaag is bijna 182MB groot, bevat firmware A405FNXXU3ATA4, en doet twee dingen. Als eerste wordt de beveiligingspatch van januari op het toestel geïnstalleerd.

Daarnaast vermeldt Samsung's eigen changelog dat ‘de stabiliteit voor het bellen is verbeterd‘. Nu hadden wij op ons toestel daar niet direct problemen mee, maar mocht op jouw toestel inderdaad een bug worden gefixt, laat het ons hieronder dan weten!

Beschikbaarheid

Net als de Note 8 update, is ook de Galaxy A40 update beschikbaar in Nederland én België – althans, op unbranded toestellen én op branded modellen van Vodafone. Je kunt wachten tot de update zichzelf meldt tussen je notificaties, of je gaat in de Instellingen naar Software-update en tikt daar op Downloaden en installeren.

Ben jij na installatie nog andere opvallende wijzigingen tegen gekomen op jouw Galaxy Note 8 of A40?

(Dank, o.a. Francois!)

Lees de reacties (11)

  • De bug met het bellen op de A40 was mij niet bekend, had er geen last naar mijn weten.
    Maar een beveiligingsupdate is altijd prettig, ik heb hem gisteren gelijk geïnstalleerd! :-)

  • na deze update word mijn bluetooth verbinding met mijn autoradio na een seconde of 3 verbroken. Ik kan geen verbinding houden met mijn bluetooth autoradio. Met mijn ipad kan ik wel verbinding houden tussen radio en ipad. Lijkt erop dat de beveiliging te goed is en gewoon niet toestaat om verbinding te houden. Ik kan de handsfree optie op de radio nu niet gebruiken om te bellen. Knap irritant deze update

    • Hallo Jeroen,

      Ik heb precies het zelfde probleem. Ik heb een VW - Polo uit 2018.
      Jij toevallig al een oplossing gevonden???

      Groet,

      Ernst

      • Hoi Ernst,

        nog geen oplossing gevonden. Ik weet nu wel dat het echt een software probleem is na deze update! Ik ben naar de winkel geweest die mijn audio systeem heeft ingebouwd. Alles gecheckt maar geen snelle oplossing en daar waren al meer mensen geweest met het zelfde probleem!

        En nu probeer ik een manier te vinden om te downgraden... maar nu ervaar ik weer een probleem. Er is nergens een legale firmware download te vinden op een Originele Samsung site.

        Ik vind alleen maar betaal versies of sites met wazige links waar ik de downloads niet van vertrouw.

        en ik heb contact proberen te maken met de samsung member app, maar wat een ellende is dat zeg! Ik heb met Samsung gebeld en deze adviseren alleen een fabriek reset. En downgrade is niet mogelijk.

        Dus nu ga ik dit maar eens proberen. ..... word vervolgd....

        • nou de fabriek reset haald ook niks uit.

          De Bluetooth verbinding met mijn autoradio blijft na 2 / 3 sec verbreken.

          Hopen dat er meer mensen bellen naar samsung om te melden dat bluetooth niet meer werkt zoals het hoord.

          tel 088-909-0100

  • Op 19 febr geupdate nadien problemen met mijn a40 hij valt doorlopend uit en moet ik iedere keer weer inloggen . Ben er mee naar de winkel geweest en ook hier waren er veel klachten over gekomen had mijn telefoon net gekocht. Het zou binnen een paar weken opgelost worden vertelde de winkelier. Was een fout zei hij. Ben je mooi klaar mee. Eigenlijk spijt dat ik mijn oude telefoon vervangen heb door deze.

  • Jammer nog steeds geen oplossing voor update a 40. Telefoon valt om de haverklap uit. Wie weet een oplossing

    • Volgens mij is dit ook helemaal geen bekend probleem, ik heb helemaal nergens last van na de update van mijn A40 namelijk.
      Waarschijnlijk ligt de oorzaak dan toch ergens anders. Misschien eerst eens een reset van je toestel uitvoeren?

  • Ook bij mij valt mijn Samsung a40 om de haverklap uit en krijg ik foutmelding dat er niet kan weggeschreven worden op de SD kaart. (staat ingesteld op alleen-lezen zogezegd) Nog geen oplossing gevonden! Zeer irritant.

1 2