Samsung stopt 64 megapixel camera in de Galaxy A82

Samsung's aankomende Galaxy A82 heeft nog veel geheimen. Vandaag komen we in ieder geval alvast een belangrijk detail van de camera te weten.

Galaxy A82 camera specs

Gisteren lanceerde Samsung eindelijk officieel de Galaxy A52 en Galaxy A72 (check onze hands on preview!) maar de serie is nog niet ‘af'. Niet alleen komt deze zomer ook een Galaxy A22, maar de Zuid-Koreanen werken ook nog aan een Galaxy A82. Inderdaad, een mogelijke opvolger van de ietwat curieuze Galaxy A80 met zijn slide-out camera.

Stukje bij beter werden er al wat details duidelijk over deze Galaxy A82. Een benchmark verklapte dat het toestel over opvallende hardware beschikt, gebaseerd op de 2,5 jaar oude Snapdragon 855 van Qualcomm.

Via via bereikt ons nu de informatie dat Samsung het toestel voorziet van een 64 megapixel hoofdcamera. De sensor is er eentje van Sony – vermoedelijk de IMX686 – en dus geen ISOCELL sensor van Samsung zelf. Deze sensor is vergelijkbaar met Samsung's ISOCELL GW1 sensor, die nu bijvoorbeeld in de A52 te vinden is.

Wat we nog steeds niet weten is, of de Galaxy A82 wederom een slide-out of pop-up camera heeft zoals de A80 twee jaar geleden. Wel is duidelijk dat het toestel voorlopig niet voor de Europese markt bestemd lijkt, maar specifiek voor Samsung's thuisland Zuid-Korea. Daar zou het toestel voorzien moeten zijn van een extra beveiligingslaag door de QRNG-chip. Dat is een Quantum Random Number Generator chip, die de encryptie van de data op het toestel verder verhoogd.

De kans is dus niet groot dat de A82 daadwerkelijk een volwaardige opvolger wordt van de Galaxy A80. Hier in Europa moeten we het dan toch echt doen met de A72 als topmodel in de serie, dit jaar.