Samsung start Android 11 beta voor de Galaxy Note 20 (Ultra)

In een aantal landen is Samsung met de Android 11 beta voor de Galaxy Note 20 en Galaxy Note 20 Ultra gestart. Het is de laatste grote stap voor de nieuwe software – inclusief One UI 3 – naar de nieuwste Note-toestellen kan komen.

Galaxy Note 20 Android 11 beta

In navolging van de Galaxy S20 serie, kunnen nu ook eerste Galaxy Note 20 gebruik(st)ers proeven aan de nieuwe versie van het Android OS. Bovendien komt daarmee ook direct Samsung's eigen One UI versie 3 mee, inclusief een paar klein-maar-fijne verbeteringen.

De eerste beta-firmware rolt uit in de vorm van een 2126MB groot pakket met firmwareversie N98**XXU1ZTJF. Deze is dus gebaseerd op Android 11. Het gros van de veranderingen kon je al zien in onze preview van Android 11 op de Galaxy S20.

Het meest opvallend is het vernieuwde notificatiescherm, dat transparant wordt. Deze kenmerkende wijziging in het design komt op meer punten terug in de interface, zoals bij de volumeregeling. Ook krijgt de Galaxy Note 20 met deze upgrade nieuwe features zoals een Prullenbak in de Berichten app en Twee tikken om te slapen. Eerder vandaag lichtten wij Samsung's Offline zoeken functie uit, die in Android 11 aan Zoek mijn mobiel wordt toegevoegd.

Geen beta in Nederland

Zoals gebruikelijk, is ook de Galaxy Note 20 beta dit jaar niet vanuit Nederland toegankelijk. Of beter gezegd: alleen toegankelijk als je een Duitse telefoon hebt en een Duitse simkaart. Heb je dit niet? Niet getreurd! Wij bieden je binnenkort een uitgebreide preview van Android 11 op de Galaxy Note 20 Ultra. Zo weet je toch wat je kunt verwachten als de upgrade in december naar álle toestellen, en de jouwe, uitrolt.

Wil je meer weten over de vernieuwingen in Android 11? Check dan ons groeiende archief van berichten waarin we One UI 3 onder de loep nemen. Wil je weten of jouw Galaxy de upgrade krijgt? Check dan ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-11-update-overzicht.