Android 11 op je Samsung Galaxy: ‘Zoek mijn mobiel’ krijgt ‘Offline zoeken’ optie

Samsung brengt de Offline zoeken functie met Android 11 naar Galaxy telefoons in Nederland. Eerder was deze feature alleen elders ter wereld beschikbaar. Aanvulling: inmiddels is Offline zoeken als functie geïntegreerd in Samsung's nieuwe SmartThings Find dienst, die ook zonder Android 11 te gebruiken is. Meer hierover lees je HIER.

Android 11: vind je Samsung telefoon als ‘ie offline is

Een maand of twee terug introduceerde Samsung in de VS een uitbreiding van de Zoek mijn mobiel functie: Offline zoeken. Daarmee kun je jouw Galaxy apparaat vinden als deze niet met een netwerk verbonden is. Echter, in Europa bleek de nieuwe feature niet beschikbaar. Daar komt spoedig verandering in, zo zien we in de Android 11 en One UI 3 beta-software op de Galaxy S20.

Als je via de Instellingen naar Biometrie en beveiliging gaat, en Zoek mijn mobiel kiest, vind je vanaf Android 11 drie extra opties. De eerste twee – Ontgrendelen op afstand en Laatste locatie verzenden – zijn vertrouwd. Nieuw is de toevoeging van de Offline zoeken functie.

Als je deze inschakelt, kan jouw telefoon gevonden zonder dat deze verbinding heeft met een mobiel of Wi-Fi netwerk. Via een netwerk van andere Galaxy telefoons kan zo toch de locatie van het toestel opgepikt, en naar Samsung's servers verzonden worden. Als je de functie gebruikt, wordt jouw toestel zelf ook deel van dit netwerk, zodat je tevens meehelpt andere toestellen op te sporen.

Je kunt er voor kiezen de locatie altijd gecodeerd te versturen. Schakel daarvoor de optie Offline locatie coderen in. Alleen met de juiste pincode krijg je de locatie dan te zien.

Bovendien kun je met deze functie ook je Galaxy Watch of Buds terug te vinden. Dat doe je dan wel met de telefoon waarmee deze als laatste verbonden waren.

Overigens staat Offline zoeken standaard uitgeschakeld. Pas als je de functie handmatig aan zet gaat jouw toestel deel uitmaken van het netwerk. Aanvulling 23-10: we hebben van andere gehoord dat de opties soms toch standaard ingeschakeld is. Vermoedelijk is dit het geval als ook de andere twee opties – Ontgrendelen op afstand en Laatste locatie verzenden – daarvoor al ingeschakeld waren.

Pas met Android 11, of toch al eerder?

Zoals gezegd duikt de functie nu op in de Android 11 en One UI 3 beta-software. Wij gaan er dus gemakshalve maar vanuit dat de velen het snufje dus met die upgrade zullen krijgen. Als je wilt weten of jouw telefoon die upgrade krijgt, check je ons overzicht van Samsung telefoons die Android 11 krijgen.

Toch ligt het voor de hand dat je de functie straks ook op Samsung telefoons met Android 10 kunt gebruiken. De functie maakt deel uit van de Zoek mijn mobiel app. Het is mogelijk deze onafhankelijk van de Android versie bij te werken. Tenslotte werkt hij in de VS ook al nu onder Android 10.

Mocht dat inderdaad het geval zijn, kun je Offline zoeken straks niet alleen gebruiken op toestellen als de Galaxy S20, Galaxy S10, Galaxy A51 en A50, maar ook op de Galaxy S9 en andere toestellen met Android 10.

Lees de reacties (5)

  • Net een update gehad in de Galaxy store van de mobiel traceren app op mijn S20+ 5G.
    Nu is de offline zoeken functie beschikbaar.

  • Tja ik wil dit ook niet.
    Hoe schakel ik dit uit ??? en kan dit??
    Of moet ik de telefoon nu eindelijk maar eens gaan rooten?

  • Deze functie geeft je volledige privacy weg want je kunt 24x7 tot op de meter worden getraceerd door welke instantie of bedrijf die dit graag wil. Bijvoorbeeld Corona app achtige zaken, past mooi in het controle plaatje wat momenteel wordt uitgerold.
    Dit wordt ook aangegeven in de privacy statement, het begrip zakenpartners is breed en wat zij met jouw gegevens doen valt onder hun privacy beleid, echter welke partners zijn dit en aangezien je dit niet weet, welk beleid is hier van toepassing...

    • Zakenpartners: partners waar we mee samenwerken om Zoek mijn mobiel aan u te bieden, zoals partners die kaartdiensten leveren voor het vinden van uw apparaat. Deze zakenpartners beheersen en beheren uw persoonsgegevens. Deze derden vallen niet rechtstreeks onder de controle van Samsung, dus wij raden u aan om hun privacybeleid te raadplegen als u meer inzicht wilt in de manieren waarop ze gegevens gebruiken;
    • Serviceproviders: zorgvuldig geselecteerde bedrijven die diensten verlenen voor of namens ons, zoals leveranciers van cloudplatforms die namens ons gegevens bijhouden. Deze providers zorgen ook voor de bescherming van uw informatie;
    • Overige partijen wanneer wettelijk vereist of voor zover noodzakelijk om Zoek mijn mobiel te beschermen: zo kan het nodig zijn volgens de wet, juridisch proces of gerechtelijk bevel van overheidsautoriteiten om uw informatie vrij te geven. Ook kunnen zij ons om uw informatie verzoeken in verband met wetshandhaving, nationale veiligheid, antiterrorisme of andere zaken in het kader van de openbare veiligheid;